Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.881
Поени од реакции
17.693
Драга

Имаме хигиеничарка на работа, злато жена. И сега се шегуваме да и отвориме фејсбук на женава, викам немој бе ке најде некој Американец од Мајами, што ке прават нејзините дома. Оваа ме погледна и рече: „Каков Мајами, мене ми се оди на Флорида“.

Петнаесетина минути не можевме да се смириме од смеење.

Последно уредено:
Член од
29 ноември 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.082
Драга

Кажи им на љубителите на Преспав да престанат да јадат стиропор, почна 6тата сезона

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.409
Поени од реакции
38.925
Last Christmas I gave you my heart е најпедерската песна што постои. Деклариран горд педер кога ја слуша се срами дека излегол јавно со педерството.

Ми се повраќа од цела таа фама со празниците и со дедо мразовци облечени шо просат пари, и светкави лампиони со гранчиња незнам шо и цела таа галама сите сме среќни вау мау крисмас ис каминг. :kuracc:

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.029
Поени од реакции
7.131
Се мислев долго дали да напишам бидејќи се повеќе стремам да не сум активен на форумов но одамна не сум пишал на темата а и мислам е баш нешто кое треба да се сподели.

Пред некој ден на главната раскрсница кај Глобал се појавија тројца млади кои се глувонеми, решени да заработат некој денар на целиот студ зеле знаменца Македонија за автомобил и ги продаваа таму, почетокот искрено не знаев што е се додека едно момче не дојде кај мене на работа и како по обичај да донирам давам денари на што тој се насменува ми дава знаменце и гледам порака со знаменцето, плаќам за знамецето и ми ги враќа парите што претходно ги дадов се насмевна и продолжи понатаму.

Наредниот ден само приметувам сите кои работат на центар во колите знаменца, сите коли во кои влегов на другар, колеги од работа исто со такви знаменца, веднаш ти даоаѓа некако убаво на душа, мал гест на хуманост попратен со патриотизам и љубов кон својата земја му даде една нова убавина на градот.
Понекогаш ќе го погледнам знаменцево кај другиве такви знаменца кои ги имам и знае да ми дојде мислата за самиот гест и сите мои другари/пријатели кои учествувале во него и убавата приказна која ја крие тоа знаменце.

Малите гестови се оние кои ги прават животот исполнет и убав но ретко кога сме свесни за нивната големина и значење во нашите животи.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
И мене све ова ме нервира што го спомнал Дел Бој. Па и онаа од Мараја Кери All I want for Christmas is you. Редовно врти низ сториња каде глеаш лошо сликана елка и истопорена чаша вино пред неа со вештачки огромни Фреди Кругерки од нокти.

Па и коа ќе почне да вее снег, одма иде Лет ит сноу лет ит сноу лет ит сноу НАЈЈЈЈЈЈЈЈЈГЛУПАТА ПЕСНА. Има и една друга џингл белс џингл белс блаблабла. И таму нешто друго од Френк Синатра.

Така порано кога на фејсбук почесто се објавуваа песни од јутуб, редовно ама баш редовно се постираше November Rain од GnR, кога во рандом ноемвриски ден ќе заврнеше дожд. РРРРРЕ ДО ВНО.

Тоа што јас мразам празници и вакви предновогодишни-божиќни атмосфери нема никаква врска со тоа што ви се мртви песните што ги користите на сториња, неиновативни, некреативни се шугавите елки што ги сликате, лажната позитива што ја ширите и лицемерните желби за радост, среќа и успех во новите почетоци.

Сеа би требало да речам, чест на исклучоци нели. Епа нема. Мора да похејтам малце, не може све да бидам смешен. hhhh

Друго, вистински балканец пред овие новогодишни-божиќни празници се труе уз Нова Година од Нервозни поштар, Bozic je од Дино Мерлин и Не волим јануар од Балашевиќ доека повраќа црвено вино и се моли на светците да му помине и дека никад веќе нема да се напие ни капка алкохол.

Кажи му на Сусаро дамујаебам среќата. У Дома редовно пее Даниела Темелковска, а него сеа му се погодила некоја рандом каца.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.016
20211221_141156.jpg
Кој ѓавол ме натера сега да седнам да сработам нешто на машинава каде што владее Windows, само поради една апликација што повремено ја користиме, зошто ја нема за MacOS.

Како и по обичај кога ќе му текне ќе успори, влечел некој апдејт или едностано така успорил, додека не го скрпат со друг апдејт. Ајде велам рестарт, да го живнам и еве го 20 минути "работи" и покрај тоа што е ѕвер машината.

Па гледам луѓе се радуваат на новиот 11ка, абе ајде жити се. :pos:Да се радуваш на OS Windows Бегам како од ѓавол од тоа ѓубре таканаречено OS.

Златен Linux, MacOS

Член од
23 јули 2019
Мислења
406
Поени од реакции
2.760
Драга,

мене па во овие предновогодишни и божиќни празници најмногу ме нервираат луѓето што ги хејтаат празнициве и атмосферата која доаѓа со нив. Не дека сум јас не знам си каков обожавател на празниците како празници, ама ја сакам атмосферата. Сакам да гледам украсени елки надвор, сакам да гледам ламбички што светкаат на прозорите, многу кеиф ми прави кога гледам дека некој в рака држи украсно божиќно ќесе оти тоа значи дека или му го подариле или ќе го подари некому. Сакам да си го декорирам домот со украси, обожавам да китам (и раскитувам!) елка, дури ваква шугава каква што е мојата годинава. Оваа година и сама си напраив лампиончиња. И кеиф ми е.

И сево ова не значи дека ја сум у ла ла среќна оти сега се празниците. Само значи дека сум повесела. А и сите околу мене се повесели. А ако глумат, барем е добра глумата.

Тавче гравче, посна сарма, риба, пита со праз, црвено вино, тиква, ванилици на иста трпеза не може а да не те израдува баарем малку.

O

onefifty

Гостин
Новогодишна атмосфера, ладно време надвор проследено со цел ден гејмање со некоја чаша црвено вино и домашна баклава ќе земам пред било кој ден во лето на +30.
Исто, пошто сите седат дома ради времето, никој не те осудува и ти мрси зошто не ти се искача и си гејмаш на раат.
chillaxing.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.033
Поени од реакции
4.048
Денес го добив првото 'добро вечер' од некои деца на улица, знаеш дека веќе си влезен у озбилни години кога ти си поздравуваниот а не поздравувачот.

Ај среќна краткодневница

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Не знам зошто сум стално bullied од некои теткици на работни места. Не класично bullied школски, ама некој цело време да се замара со тебе и да те провоцира суптилно, не знам, не ми е јасно. Баш би сакала да не привлекував никакво внимание, само да си ја работам работата. Зошто си ја сакам работата. За жал голем дел од работата е тимска. Не знам како да прекинат да се споредуваат со мене, да ми поставуваат ептен лични прашања, да ме оговараат пред претпоставени, да пробуваат да ме местат за ствари. Онака, дајте на раат да си ја сработам работата и да си одам дома. Drama queens. Плус неспособни за ништо. Секаде иста приказна. Ова веќе станува трагично.

Член од
15 јуни 2020
Мислења
251
Поени од реакции
922
Читнав пред некој ден за зелен чај дека помагал за слабеење, масти итн, и дај си реков да земам од маркетиве од поскапиве... го најдов еден стопанкин 70 денари од подравка и еден друг швајцарски или каков кур и да беше. Дај си реков да земам 5 пакетчиња, да биди работава ако биди. Варење сабајлето, на екс цела чаша... по некој сат ме искинаа киселини.. читам дека срањево на гладно предизвикувало киселини и плус кофеин содржело...каква нервоза ме фати, ем за парите ем оти не дочитувам. Нема да оди фира си реков па ако треба нека пукнам од него. Денеска сварив едно тенџере и се долевам цел ден со него. Word to thе wise, ако не бива во живото со милом, нек иде силом. Ако стварно слабеј, ќе се истанчам како уличен серач од Карачи.

Kajgana Shop

На врв Bottom