Кој знае за моите комшии знае, кој не, ептен културни луѓе домаќини, пријатни, позитивни, мерак да ти е да живееш тука. Е обратно од тоа. Еве само ќе кажам дека кога се пресели една фамилија во ѕидот на станот закопа глава од теле за бериќет. Па со крвта цела зграда ја прскаа за среќа и благосостојба. Тек други работи да не кажувам.
23 часот. Јас во 22 си легнувам зошто во 6 станувам за на раб и ме разбудија. Чочеци. Толку многу гласно што жими се рамките ми паднаа. Како џери во една епизода исто. 1 дојде, врти се преврти се, перница преку глава џабе. Ааа викам сега ќе се симнам партал ќе се направам, нервозна, бесна. Земам станувам се врткам натаму наваму, чочеци играат размрдани се, јас само дремам и лежам батали тепање карање, башка и господин чоек сум, си викнав полиција.
Сакам да пријавам, не се живее вака, секој ден исто, не се спие, не се поднесува ова веќе.
Кој стан се тие со чочеците?
Стан бр 1.
Вие кој стан сте? 15, два спрата над нив.
Одма ќе дојдат колегите.
3 часот јас седам нервозно ко будала во темницата седната на кревет и кооооооонечно запре чочекот.
Си легнав и по 20 мин ми ѕвони приватен бр.
Ало Хоуп? Имаме пријава против вас за реметење ред и мир излезете пред стан сме. Викам јас пријавив, сега ќе излезам ќе се разбереме. Одам пред врата никој нема. Си заклучив си влегов. Пак по 10 мин. Ало Хоуп отворете ве чекаме пола саат да разговараме за пријавата против вас. Абе човек јас пријавив и пред кој стан сте вие? Пред стан бр 1 кај вас, ве пријавија од 15 дека пуштате гласна музика. Мозокот партал.
Абе јас сум на 15, јас ги пријавив тие од 1. Ааааа ми вика а кај си ти. Во стан 15 кај што живеам. А кај е? Леле си викам кои дебили еј, ако ме чита некој од нив стварно дебили сте, во топ 5 дебили најголеми. Ајде вие качувајте се нагоре јас надоле ќе се симнам и ќе се сретнеме. И како ретардирани дечиња ги носев до кај мене пред врата. Госпоѓице Хоуп има пријава од стан 15 против вас. Пак тој истото. АБЕ ГОСПОДИНЕ, ЈАС ПРИЈАВИВ ЈАС СУМ БР 15, ЈАС ГИ ПРИЈАВИВ ТИЕ ОД СТАН БР 1. Малце изнервирано признавам ама кој не би, аман со мајмуни ќе се разберев.
Е па ми вика налутено пријавата ви е неоснована зошто нема музика ете дојдовме нема ништо.
Пред 2 саати пријавив, се напнав ептен, се напнаа и тие и ми вика за лажна пријава 100 евра казна. Добро ај сабајле сум на работа чао. И пак тој да не пополнувате сега изјава за неоснована пријава, да си знаете 100 евра казна е.
Дојди ти друг пат па основана ќе ти биде, ако сме живи дур да дојдете и оди во стан 7.
Добро ајде пријатно, налутено им ја треснав вратата, налутено ми вели тој пријатно, ко некои средношколки што се скарале дека исти фустани носат на училиште.
Страшна работа.