Драга Кајгана (виртуелен дневник)

H

HoT IcE

Гостин
Сите се прават не биле ЕсДеЕс, протестирале уште од студентски протести против Влада оти биле револтирани. Денес на фејсбук со еден куп слики со истакнати ЕсДеЕсОфЦи. Ех море, продавајте другпат пак приказни дека сте револтирани све ви ебам у таа семката продадена.
И баш затоа нема на ни еден протест да отидам, ќе се бунам против едно зло, да дојде друго. Море шо ве ебам, не ве сечам.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
Познаници кои цел живот гласале за дпмне денес беа присутни на протестот. Доста ги обојувате сите што се на протест, не ли е морално да се бара правдата?

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
За пет минути знаат да измерат колку протестанти има на метар квадратен, а тоа документине за легализација ги чекам веќе три години, докурац логика.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.061
Поени од реакции
15.032
Времето е релативна работа.
Зависи од која страна на wc-то се наоѓаш.

Инаку Кајги деновиве дознав дека сум отепан вмро-овец по смс поракиве на телефонот. На денешнава порака му вратив, а во вторник сите автобуси кај мене на нива, ќе садиме компири.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.516
Драга,
Не научивме нешто многу битно од Грција, овие нашиве протести се жива комедија, музики, песни, ора, не ми личи дека нешто му недостига на народов кога тргнал со песна, со тоа не може ниту дете во продавница да разубедиш да не бара лижавка, а камоли некој да ти предаде власт.
Абе народе со испран мозок и од едната и од другата страна ако правиш промена прави ја од корен. Клада и за едните и за другите ако сакате да ја исправиме работата, а не да ракоплескате денес на едните, а утре на другите. Студентите во принцип треба да се интелигенцијата која треба да е најтешко да ја измамиш, али со оглед на тоа што во државава секоја будала е студент и секој водач на група дошол да биде водач бидејќи добро му ги лижи јајцата на лидерот од партијата во која членува, а не поради што е интелигентен, непристрасен и слободоумен, може да ги играш како што ти душа сака. Ако треба да се избира помеѓу две зла (а пак сме на праг да го правиме тоа), мислам дека е подобро да згазиме врз предците и да одбериме нешто трето што ќе ни го промени животот на поарно.

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.471
10426095_632107240224228_7224929613810183539_n.jpg
Спремен е за на геј парада.

Ф

Флеш

Гостин
Дкеј

Цело време сум збунет со будалава Заев . Она сака тоа сака. Не знае ни шо на крај сака.
Заев бара Техничка влада која после 8 месеци ќе распише избори . Ок добро ,Грујче дава оставка. Се праи терен за техничкава влада . но има Уставче . Тоа уставче си има правило. Техничка Влада и припаѓа на таа партија која претходно имала мнозинство на број на пратенички места . Ок таа партија која исполнува услов е Вмро со чело на Грујче . Значи Техничка Влада станува Вмро . Каков дисапоитмент мора да е за членовите на СДСМ и Заев. Толку време кукаа оставка за Грујо и техничка влада шо е кршење на срце и нема да го добијат посакуваното.Значи неоставка или оставка у круг пак на власт се Вмро . Ќе речат не ги признаваме претходните избори .Ок,ако не признавате зш не признавате целосно туку парцијално непризнавање.Дека местен мониторинг, крадење избори ,шо не бљувотини за наместени избори.
Сдсм си ги задржува за себе мандатите за пратенички места и платите и бонуси но ги нема во Парламент да се вратат.Значи за нивните места се легитимни избори а за местата на Вмро се Нелигитимни и украдени. Каде е логиката тука ?! Каде е разумно тука ?! Ова е толку будалесто и глупо од СДСМ шо се толку површни и сакаат да биде народот со нив и да им го дадеме гласот.
Лажат и ништо не прават поготово за мак народ и држава туку одат контра само да дојдат до власт по секоја цена.Тоа не е добро . Вмро барем направи ја одлична мрежа низ светот за барање на инвеститори,ја промовираат економија на економски план,на туристички план и културен план . Постовуваат одлична основа и столбови за економски подем на Македонија и тоа за вас не е доволно.И тоа е лошо викате. Дека земал многу кредити и еве не пред банкрот,не можеме да ги вратиме. Ова муабетче е толку глупо колку со Мијалков и дека нели сегде го има типов. Сите светски институции и економски агенции викаат дека Македонија е најмалку задолжена во Европа. Дека имаме најголем раст годишно во Европа и тоа со факти на рака и тоа е лажно за вас. Дека Вмро со ова го лаже народот а Сдсм кажуе вистина испаѓа. Сдсм која е виновна зошо младите бегаат од Македонија и ја направи со 4о %невработеност и разрушена економија. На Сдсм треба да и се верува . Каква логика е ова,стварно како размишљамо е пу пу куку ноне шо памет имавме ние абдали :zver:

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.745
Поени од реакции
12.836
Ќе ме тера сеа да се бричам, срам и било, на вахабист сум и личел. А КО МИ ГО КРИЕШЕ БРИЧОТ ЗА ПОЛУМАТУРА ?!! Ме остави со тоа четката под нос да одам, за цел живот ме обележа !!! Е СЕА ТРАЈ :kuracc:

Z

zmej gorjanin

Гостин
Ако народов што денес протестираше е прогресивната сила која треба да се избори против криминалот кој не владее, тешко на сите нас. Боље ова парче земја да го зафати суша и да го претвори во пустина или да биде озрачено од радиоактивен материјал у наредниве два милениума него ли некој овде да ми збори за некаква си територија по име Македонија.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.646
Поени од реакции
31.868
Да се пазиш од човек кој вика ,,Јас сум неопределен" а сери повеќе од љубимците/ симпатизерите/членовите на другите партии заедно.

-КостаПетров, патот од успехот, глава 3, наслов „човековата психологија кај притаените хјуман биингс"

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom