Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.311
Поени од реакции
57.753
Dear K,

Еден ден за време на втората светска војна, дошло до пресметка помеѓу Германците и Партизаните, околу клучното стратешко место, куќичката на шумарот.

Првиот ден Германците биле помногубројни, им нанеле огромна штета на Партизаните по што овие морале да се повлечат и да отстапат од клучното стратешко место, куќичката на шумарот.

Вториот ден Партизаните се реорганизирале, пристигнале на помош повеќе партизански единици, и во ноќта ги нападнале Германците, по што овие се дале во бегство и го загубиле клучното стратешко место, куќичката на шумарот.

Третиот ден Германците довеле тешка артилерија и нападнале од сите оружја. После долга борба и десетици мртви на двете страни, Партизаните повторно морале да го напуштат клучното стратешко место, куќичката на шумарот.

Четвртиот ден Партизаните (медал за сите што стигнавте до овде) се враќаат со последните сили и на ура тргнуваат на Германците, на кои веќе им е преку Тасета од повлекување и ја прифаќаат борбата гради вгради.

Во тие судбоносни моменти дошол шумарот и ги избркал сите дома.



*Се случи вчера повторно на мечот Бразил - Аргентина. History teaches us nothing! :toe:
 
Член од
21 јуни 2021
Мислења
1.095
Поени од реакции
3.464
Драга Кеј, го скршив екранот на телевизорот на кој гледа татко ми. Сега можат само да ги слушаат вестите, турските серии и оние утринските емисии.
Мене нашол да ми кажува дека не му било срам што 15 години седи дома и гледа тв уместо да заработува пари.

Потоа ја демолирав малку и кујната, имав и физичка пресметка со брат ми.
Се обожавам сам себе. :backa:
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
D... tamu nekade seumdesetite od minatiot vek...eeeej sto ubavi devojcinja sum gledal na korzo a i pred srednine skoli koga sum cekal da izlezat, i sega ponekogas gi gledam istite ne na tie mesta tuku pred apteka i ne taka veke ubavi ko togas pred pola stoletie.
 

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.629
Поени од реакции
2.071
Мачорот го нема веќе цел месец. Немам појма ниту дали е жив со оглед дека никогаш претходно не му се случило да го нема толку долго време. Ама со оглед дека беше доста стар, се плашам дека се случило најлошото. Низ целото маало го барав и не успеав да го најдам. Дури почнаа да ми недостасуваат сите негови палави работи кои знаеше да ги прави, а страшно ме нервираа во тие моменти.
 
Член од
6 септември 2021
Мислења
26
Поени од реакции
20
Draga Kajgana, nekako ne mi se otvora vrata za popisot be. Ete taka, me mrzi da im odgovaram na glupite prasanja.

Kje gi zaebavam. Na primer drzavjanstvo ako prasa Togo kje kazam. Bracen status kje mu kazam imam harem doma. So 10 zeni doma ziveam. Vraboten? Cat pat. Kje gi zaebavam zimi sve.
 

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.322
Поени од реакции
7.781
Седумнаесет со бројка (17) згради на една улица. Па добро бре дали има некој нормален што ќе сака да живее тука? Кога ќе пукне балончич имам да биди олеле мајко.

 

Византиецот

what you looking at, ass
Член од
14 март 2021
Мислења
2.572
Поени од реакции
5.976
Драга,

отворив вебстрана на Zara Deutschland за да најдам пар cheap ass излитени фармерки, колку да има да го покријам газот, што би рекла мајка ми. Тоа што барав можи да не најдов.
Ама затоа 70% од моделите беа црнци, 20% азијци, и имаше само едно бело момче сликано со некое кошулче. Мислите дека процентуалнава застапеност е претерана или санува збор за моја бело-заштитнича преовиличена економетрија? Отворете го сајтот и проверете сами. Можи и 90% да се црнци.

Сето си ебало ветер. Од една крајност и екстрема отерани во сосем друга.
 

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
9.072
Поени од реакции
21.950
Драга,

откако се изгуби пљукањето во уста и по гениталии на порничиве, народов некако нагло падна со имунитетот и одма се појавија некој Корони, Ковиди...
 
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.815
Поени од реакции
7.502
ДК,

1631034879141.png

Кој сака да дели 40/60 со војникот Ѓорѓи Белиот од неговото 11.5м богатство, нека побрза да го контактира.
Да не чека човекот џабе.
Оти талибанците не чекаат.
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.698
Поени од реакции
27.624
Гледам Сител утрово и потсетуваат на некои настани што случиле изминативе 30 години (дефинитивно не би се осмелил да речам независност).
И слушам:
  • 2005 година, Македонија добива можност за членство во ЕУ или нешо така
  • 2008 година, Македонија има можност за преговори за ЕУ
  • 2017 година се потпишува договор за пријателство со Бугарија
еден голем факинг ЛОЛ, која иронија. Ама нееее, од авериџ Џо шо не се бави со политика си патиме. Еве ја и ЕУ и Бугарија едни пријатели...

И така, си мечтаам да се случи настан, наеднаш сите политичари да исчезнат, па дури и од цел свет, и да фатат научници да водат држави. Ваљда боље ќе биде.
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.311
Поени од реакции
57.753
Dear K,

Сите портали кои ставија наслов „Република Северна Македонија одбележува 30 години независност“ одат на црна листа во антивирусов. Нема потреба да се читаат такви тажни суштества.

Честит ден на независноста на сите оние на кои не им е срам или страв да речат Македонија.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom