Неделава сум на одмор затоа што нели корона време е па не ни имаме каде, кога, а и потреба за истиот ама по закон мора па го пишав неделава. Отидовме со девојка ми во Крушево, кај нејзе нормално, и еве веќе 5-ти ден се осеќам како препороден. Секој ден си напраивме нешто као дневен распоред, сабајле кафе, доручек па шетња низ Крушево, доаѓаме дома, пак нешо кафе мафе, ручаме и накај 5 попладне пак шетња низ Крушево, поопширна во однос на утринската поради попријатното време приквечер, се до полицискиот час и потоа филм/серија додека заспиеме.
Крушево е толку убав град да тоа е неопишливо, а колку не знаеме да го цениме тоа е сосема друга приказна. Денес правевме малце подолга рута, покрај езерото, после низ коријата, по еден, друг, трет рид, па кај ски центарот и после од другата страна кај хотелот Панорама се спуштивме во градот. И сеа одиш низ прекрасна шума и одеднаш доаѓаш до простор со рандом сечени дрва од дебили дрвокрадци, па има едно место кај што си фрлаат луѓето ѓубре ничим изазвани итн. Па добро бе да го ебам, луѓето пред 150 години кога немало ни технологија ни ништо размислувале и саделе дрвја со план, значи пошумувале со концепт, еве кој бил знае за што зборувам, стотици дрвја садени во линија, со точно одреден простор меѓу нив, и сеа имаш во 2021 година МОРОНИ кои ради ситен личен профит тоа го уништуваат и унаказуваат. Би ги колел таквите без око да ми трепне, да им се посерам во тоа безмозочните дебили.
Има по пат чешмички од кои тече бистра и ладна вода, вода која мислам дека ќе ја сонувам кога ќе се вратам во Скопје. Она чувство кога шеташ, те рока сонце у глава, наоѓаш рандом чешмиче, се миеш, пиеш од неа и осеќаш нирвана, најдоброто чувство на светот.
Мислам дека наполнив батерии за цела година, е до толку ми е убаво.
Откако дојдовме решивме да готвиме нешо па праевме домашни пици и искрено ко за прв пат топ излегоа.
А да, морам да спомнам дека тениските терени не се пуштени се уште ради короната, секоја чест мислам, забранет најбезопасниот спорт што се тиче корона вирусот, ти ебам глупата држава ти ебам.
Ае се одјавувам, да поуживам уште два дена па се враќаме на секојдневието.