Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.861
Поени од реакции
6.478
Драга,
ја сам за њих Ју Ес Еј а они су, они су... ТА-ЏИ-КИ-СТАН.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.934
Поени од реакции
17.951
Драга

Колку треба да си ретардиран, имбецил и тн. па во продавничка да одиш со партнерот да купуваш? Ај што е гужва, ама што зимаш на некого место да купи можеби на брзина. Па уште и деца кога ке поведат, притисок ми се крева на 200.
Стварно многу е тешко да се направи список од потрепштини и да се оди соло, јер јебеш корона и се останато.

П. С. Гледам во денов звучи се навраќаат на времето на румунскиот хаус. Имав еден микс симнат од јутјуб го слушав често. Онака летен и релаксирачки, ке морам да го најдам и пак да го ислушам. :love:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.861
Поени од реакции
6.478
Драга,

утрово ме удри мислата зошто САД во 245 години постоење имa 46 преседатели и ниту еден од нив не е жена. Зошто имаат толкава стигма кон идејата, жена претседател?
Па во Европа во Среден Век имало еден куп владетелки, кралици и императорки, а зборуваме за време во кое Европа била христијански супер свет. Една од нив - Елизабета 1ва од Англија ги формираше колониите во Вирџинија. Зарем толку мислат дека жена е неспособна и неквалификувана да владее?
За Германија во среден век исто не можам ни да пребројам колку жени ги имаат водено (во Светото Римско Царство).
Денес Финска има премиерка и Словачка има претседателка, голема работа.
Ангела Меркел беше најмоќна жена во Европа скоро 20 години. Во иднина (по моќ) неа ќе ја смени Урсула фон дер Лејен, уште една германка.

Јас не живеам во делузија дека кога ќе ставиш жена претседател одеднаш ќе бидеме космичка утопија во која ќе цветаат ружи и ќе врни дожд од дијаманти.
Исти *** ќе биди, ништо нема одеднаш чудотворно да се смени на подобро. И токму затоа е апсурдно да имаш таква стигма кон идејата жена претседател. Во најмала рака си прост и глупав и живееш во догма која нема допирна точка со реалноста.

И знаеш што, не ни сакам да имаат жена претседател во САД, не е тоа поентата на овај пост. Се што е присилно или стигнало до точка да биде присилно и дебатирано е веќе одвратно, затоа што наместо да дојде природно и спонтано (како во Европа во среден век) сега мора да биде исфорсирано.
Веројатно стариот тестамент полека но сигурно го надвладеува новиот тестамент во САД, па затоа работите дошле до овај степен. Не е во генезата на европскиот маж, да се мрази жена и да се потчинува жена до тој степен.

Член од
1 мај 2021
Мислења
6
Поени од реакции
24
Ве повикувам сите да го прочитате мојот пост во хуманитарни акции и да помогнете. За човечки живот се работи.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.675
Поени од реакции
7.325
Драга

4 дена по ред ме убива главоболка, па уште потрагично и висок притисок.
Се наклукав со апчиња да ја смирам, поминува па пак почнува, неможе човек да спие.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.042
And you know we don't give a fuck it's not ya birthday ... :cool:

2003-2004та година некаде излезе песнава, копиљи бевме 7мо одделение на екскурзија во Крушево. Тоа беше последен ден кога носевме сите од тие како фармерки со широки пачавици, ѕвонарки или како и да ги викаа. После станаа ин тренерките и широките панталони смакнати до пола газ.

Првпат видовме сите и кондом на таа екскурзија. Кога беше уште во фолијата сите се смеевме, али кога го отпакува другарчето шо го донесе сите овејнавме, јасно ни беше дека никој неможе да го пополни ова чудо. Среќа не престанавме да раснеме, барем јас за нив незнам. :pos:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.042
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
После неколку години во родното село на дедо ми, после две години дома за овој ден а и за Велигден, после три месеца пиење пиво и така.

Вистинска селска атмосфера на село кое е заборавено и пред да го снема, игравме фудбал со мали Влавчиња и Македончиња од Скопје, Велес, Штип во школскиот двор кое не работи од '76 година и најверојатно единствен ден кога селото добива живот каков што имал пред да почнеме да стануваме роботи и да се "бориме" за нешто а притоа да го заборавивме најважното.

Среќни празници на тие што ги слават.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.515
Поени од реакции
11.478
Драга,

Сите бебенца ми се слатки, мили и убави. Ама кога ќе ги видам за Велигден некои бебчиња онака белички, со плави очиња, со плава косичка, заруменети обравчиња, нежни и облечени ко зајчиња скроз се топам. Или женски бебчиња со панделки на главчињата или облечени ко мини маус или па со мече-скафандер! Душички мали :love:

Kajgana Shop

На врв Bottom