Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Драга,

Денес супер денов, дур шетав едно мало кученце не повеќе од 2-3 месеци се затрча кон мене да си игра, цело такво облинесто, флафи и смотанко. Плус газдарицата негова ме нарече девојче, кое секако не сум одамна, али беше фино да се слушне, поготово 10 дена пред роденден. :D

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.470
Поени од реакции
18.486
Ееее драга јас се радувам ако не ми речат дедо во денешно време. Пред некое време во Тинекс една баба му вика на син ми, аааа шо убо му помагаш на дедо ти. :facepalm:
Таа додуша колку мене можи и стварно е баба и ми се пушташе ама мене некако либидото ми падна.

Кога сме кај либидото денеска и влетав на жена ми да ја разбудам в спална и пеев некоја турбо фолк песна од Стоја за да бидам што по иритантен, и жена ми ко ме виде полупоспана ми вика, што си ги раширил бе то рацете како орел на албанско знаме...
Носев црвена маица и црна дуксерка :(
Инстант контрацепција...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
Work-wise,

Понеделник никогаш не сум го сметал за лош ден. Баш напротив, си ја сакам работата и уживам у понеделник. Недела, недела е денот што го мразам од дното на душата. Ден што не си да направиш нешто по мерак, сакаш да одмориш ама психички се замараш и веќе паметот ти е во понеделник како да решиш некој проблеми на работа и слично. Бар за мене е вака.

Да прашам, кој по ѓаволите праќа службен мејл во недела навечер бе? Кај им оди душата на таквите?
Guess what, мејлот гласи "Сите колеги кои доаѓаат од Европска Унија, можат слободно да се вратат дома и да работат од таму до крајот на годинава."

Да ви се намочам на вратите ширум кон ЕУ што ни се отворени 20 години веќе.

Член од
26 август 2019
Мислења
351
Поени од реакции
763
Драга,

Какво убавина ми е терасава со сликава што ја гледам од фотеља, јас се трудам да сработам нешто а сопруг ги анимира бебуши на тераса, им раскажува што е што, кај ќе шетале уште малку, што планирал да им направи, им раскажува за игралиштето што е во фаза изработка, за дрвцата, тревите, пеперутките... а милите ќутат и со внимание го набљудуваат, сите тројца ко сардини во релаксатори наредени, трепкаат со очињата, пробуваат да го лоцираат со погледот и само одвреме навреме некое ќе се налути ако му падне цуцлата. И ај работи кога имаш таков поглед пред себе... ма се можам да сработам со оваа енергија. Синоќа сонував прекрасен сон, убав, не сакав ни да се разбудам утрово, а ме разбудија лоши вести за блиска другарка, многу сакам да можев да помогнам, ама она преку океан а јас овде, многу тешко. Сепак животот во моментот ми има друга рамка, не можам поинаку и да сакам.

Денес е ден за контрола и можно прва вакцина, а толку не сум на чисто со муабетот вакцина, ми се темни, ама... Чувај ги господе и моите и сите деца на светов!

Убав ден!

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.200
Драга,

Би сакал, доколку некој користел Групер за патување да ми пише ПП, имам неколку прашања што би сакал дa ги прашам. :)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Dr....mladozenecot 60 godini...nevestata 27 godini i odi gukni ako smees...

Нема опис за фотографијата.

... ne bre doktor se znae DRAGA zatoa sto si najcitana na forunov eve i ova za da decistava naucat nesto bideiki ne bile svedoci na istoto (kako mene )
.... neli e malku golema razlikata vo godini, ama aj odi zucni nesto- nisto cel pola vek ne se cu,
a se znae more zosto,vidi koj im e svedok na registracija RANKOVIC i aj pisi nesto za toa kako novinar vo novinite togasni, otide jabana na Goli Otok... e ne e kako sega de onaa baba Neda zela nekoj mlad dupac, de onoj dedo zel nekoj Jvrija i.t.n.
..

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.724
Поени од реакции
13.463
Тротинеташ не е корисник на ел. тротинет. Тротинеташ е состојба на (само)свест.

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.057
Поени од реакции
1.115
Драга, колку убаво сончево време беше денеска, но привечеринава се заоблачи и ветер почна да дува. Минатава недела повеќе време беше облачно отколку сончево. Ајде мај да се надеваме на поубаво време, по тоа треба да биде препознатлив.
ПС: ,, Фебруари беше потопол отколку Април".
Имајте пријатна ноќ.

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.858
Поени од реакции
10.699
Полошо од тоа да не те пушта никој на пешачки, е тоа да те пушти само тој од едната лента, посебно ако си на булевар каде двете ленти се во еден правец и застане тој што е поблиску до тебе. И на помалку прометни улици е лошо во секој случај.

Викендов се вратив во Скопје после 20 дена и уште на првото поминување ќе ме собереше една будала на пешачки во Кисела Вода, малку подолу од Шампионче кај маркет Зур. Да биде ситуацијата уште потрагична, возачите од двете страни културно застанаа, ама затоа господинот кој беше веднаш зад едното застанато возило реши дека сака да заобиколи и да помине со околу 60 км/ч. Во главно сум многу толерантна личност, ама вакви работи ме вадат од такт и кога некој ќе ја премине границата на толеранција не можам да се контролирам. Мислам дека ќе го убиев од мавање ако застанеше и излезеше од кола кога му ебав сто мајки. Застана сообраќајот неколку моменти и сите се чудеа каква будала е ликот.

Само заради ваква некултура најмногу сакам да си одам од тука. Ниту пари ми фалат, ниту ја мразам Македонија како земја. Ама ваква багра од луѓе која прави што сака, а воедно и никој не сноси последици за ништо ме тера да размислувам дали стварно сакам во иднина децата да ми растат тука.

Kajgana Shop

На врв Bottom