Тотално небитен пост, just for the records, да го читам за 10 години и да се потсеќам на случкиве.
Коронава ни ги затвори вративе на ФК и РК Вардар, па потребата од следење спорт во живо, си ја задоволувам со локални натпревари од трета и општинска лига, како и женската прва лига во фудбал. Инцидентно влеговме на неколку утакмици на РК Вардар, направивме хаос, ќе се тепавме со родители на ракометариве кои не сфаќаат дека има слаб и добар играч, националноста не е важна и секој треба да претрпи критики. Магнет сум за малерозни ситуации последниве месеци, не знам кој од тие што сум се расправал ме има проколнато, ама долг е списокот
Викендов го утнав натпреварот од општинска лига на локалниот тим. Претходно требаше да играат некои младинци, ама се одложил натпореварот, па овие почнале порано и одиграле 2 по 30 минути. Толку е кондицијата. Може и не ни одиграле, ја пишале директно во записник. Си начекав снежен пуст терен кога дојдов. Бар тепавме
Затоа гледав супер интересно дерби во женската прва лига во саботата. Гостуваше етнички мешана екипа, со 2 од неколкуте најјаки (во секоја смисла на зборот) шпонки во лигата
Голема битка во калта, публика дојдена да ја види противничката напаѓачка, најатрактивната фудбалерка во лигата. Одлична техника има, ама ја налутија нашиве. Како оси околу неа, а фати топка, клизачи, влечење, цела екипа по неа, удри, мавај. Сакаше да го тепа едно девојче, пустата (се плаши од топката, не па фаул да направи) се лизна на дождот и не сакајќи ја откина од позади. На крајот не си подаде рака со ниедна противничка фудбалерка. Лесно поставуваш тактика кога и двата тима имаат по 2 добри фудбалерки и остатокот се деца во екипата, кои се далеку од некаков квалитет. Штом фати топка некоја од најдобрите, пушти по 3-4 играчи да ја чуваат и толку е, мора да ја подаде, а другиве трчаат паралелно со топка или ја рогаат до противникот. Годинава се решија за подмладување, пола екипа е со девојчиња до 14-15 години. Наводно ќе газеле за некоја година, да го видиме и тоа чудо. Добрата одбранбена линија беше доволна за 0-0.
На крајот имавме голема шанса, ама девојчето го промаши голот. Се утепа од плачење на крајот од натпреварот. Останав да ја гледам уште 10 минути, како седи сама до аут линија и плаче. Емоциите во фудбалот нема да ги најдеш во светскиот фудбал, помина тоа време. Барај ги на вакви натпревари.
Есента ги следев женскиот тим на нашите „браќа“ од Чаир. Класика индијанци, нема врска дали се машки или женски
Капитенката само за калаш да и дадеш и да рока цел ден. Се утепа од клизање цела полусезона. Имаа една јака дефанзивка, ептен и го имав меракот
И нејзе ја налутија еден натпревар, губеа едно 0-6, па се навреди дека другите не чуваа доволно, па си излезе од игра. Ја молеа 5 минути да се врати во игра.
Зачекав и еден натпревар со една битолска екипа. Имаше едно битолско чупе, со шут бомба. Сто гола и даде на шпонката од далеку. Ја палевме цело време, и се деревме шуууут, шуууут. Кога го даде третиот гол, се заврти да ми го посвети
Се чека Љуботен да гостува, да ја видиме Бразилката што дошла да игра во нашава вукојебина. Којзнае од која плантажа ја собрале. Ни со толку засилувања, едвај 1 гол даваат по натпревар.
Интересна лига, најлош фудбал на свет, многу лезбејки со убави девојки дојдени во публика, воглавно тоа е описот на домашното првенство.
Не сум мањо, само љубител на фудбалската игра