Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Чешит времиња и народ: виновен си ако кажеш дека не сакаш да одиш да се видиш со нив во кафеана/кафич/домашна забава со 20 души, а тие не се виновни што дома не се прибрани и придонесуваат да имаме по 1000ка заболени на ден :tapp:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.057
Драга,

денешниов ден е посветен на еден многу паметен светец. Инаку досега не знаев дека и во православието е почитуван. Тоа е Свети Патрик.
Како и да е оваа прилика сакам да ја искористам да му честитам на @Kaleb и на сите останати на форумов од ирска националност и светипатрикова - алкохолична вероисповед многу повеќе испиени виски и пиво годинава и здравје до година некоја голема прослава по истиов повод.

Beannachtaí na Féile Pádraig oraibh!

Ве оставам пријатна алкохолизирана атмосфера со една компилација :

Sláinte ! :pivo2: :ајнапиво:

Последно уредено:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Драга, гледам вест ЕУ ќе издавала пасош само за вакцинираните да патувале низ членките.
Зошто побогу од се што прават ми се првртува стомакот? Секогаш се треба да е со џиновска доза на пување. Демек оу је, само здравите ќе патуваат, демек оу је здраствена, вакцинирана елита. Да ти се плукнам на континентот постран лицемерен, одвратен. Елитистички. Ројал.
Што е нај јако од се мајка ми врви успат ги гледа вестиве и вели тие вакцини набавија па за елитните пасоши веќе му ја мислат.

Последно уредено:
Член од
23 мај 2013
Мислења
2.389
Поени од реакции
5.743
Отсекогаш сум мислел дека луѓето му предаваат огромно значење на 31 декември, за мене е ден како и секој друг, затоа решив славната 2021 да не ја ни дочекам туку да се разбудам во неа :icon_lol: .
За 2020 имав големи цел и големи очекувања за на крај да останам со курот в раце, така што одлучив веќе воопшто да не се ни замарам со поставување на цели и слично, да видам до каде ќе ме одведи животот.
И каде ме одведе животот досега?
Прележав корона, а со тоа ми се искомплицираа и други работи, тежината на душата уште си стои...и така си живеам.
Со 300 зортови ја одржувам насмевката и позитивната мисла, ништо друго не можам да сторам околу немилосрдноста на животот.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.100
Поени од реакции
10.138
СЕЛО ГОРИ БАБА СЕ ЧЕШЛА..:yid::yid::yid::yid::yid: ..
Каква ретардирана дебилана водат држава...оффффф..држ ме мајко, се испосрав:shok2:..
Наместо болници да градат, градинки, училишта, старски домови..возила за брза помош да набават, да реновираат, да санираат, да....
За кои ќе вам курац бе волови едни, американски возила " страјкери"..за каде и кога ќе ги употребувате ??????:несвест:..ќе рѓосуваат на некој полигон ли:facepalm:...
Е неможам:vozbud: веќе да ве трпам, слушам и гледам...:vrtioci::mad:

Член од
26 август 2019
Мислења
351
Поени од реакции
763
Кајги, ме памтиш? Не, уште не сум породена, досега 3 пати имав лажен аларм и по трет пат денес ме вратија дома и по трет пат лежам у соба со кутрињата околу мене, телефон и нозе у вис. Ама вистински носе у вис кајги. Успеавме да ги предомислиме овие тројца бандити да искачаат толку рано, со оглед на тоа што се сеуште премали. На почетокот син на мајка убав беше најмирен, девојкиве му скокаа на глава, ама сега некако си покажа рогчиња, до толку што тој прв тргна а најмал, најситно, али брзоплето. Кум доктор вика бар до 25ти април да издржат, после подруго е. Кајги, планета од 70 кила сум, огромна, едвај се движам... Љубениот ме вика Буци, не се лутам, баш сум Буци. Само они да се живи и здрави, се друго ќе помине.

Туку немаше да биде интетесно да беше само до моите 3 јојо топчиња, госпоѓа мајка кралица се удружи со госпоѓа мајка кралица на бивша супруга и сега имаме циркус беспари али сакаш, секој ден. Ние сме само за у некоја опасна турска серија, не прашувајте како знам, изгледав 3 во легачкава ми кариера. Еееее Тео Тео, дојде на дереџе со турска серија да се споредуваш. Не е за плачење, за смеење е, бар ние така го третираме за да може да издржиме. Па така имаме повици доцна во ноќта од непознати броеви, улетувања со социјалната работничка сред бел ден со изговор дека детето барало помош, измислени модринки и рани, трауми... Језивко малку е, признавам. Жал ми е ептен за детето и за мм, мајкана уво не ја боли.

Си се искажав, ко да го интересира некој, ама искренко малку ми е срам на другарки да им кажам, да се пожалам, ќе излезе од свекрва се жалам а реално она нема проблем со мене, со себе си има. Туго моја! Па и да можев бар да се движам или да ми дојде некој на гости, ова ковидов не поремети.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.180
"Моравме да идеме низ мински полиња за да стигнеме до училиште", "Немавме ништо како мали, не јадевме ништо, нашиот живот беше фастање", "Еднаш се сеќавам, мајка ми не ме пушташе да искочам надвор да си играм со децата, кои истиот тој ден загинаа од бомба", "Имав само 10 центи во џеб, бев бездомник, кога се појави XYZ, ми го трасира патот кон успехот во мојата XYZ кариера", "татко ми праеше убиствени коктели на алкохол,крек, хероин, кокаин, дробен МДМА и ПЦП, после што убио бога у мене со неговиот каиш", "Бев осудувана ради мојата килажа и моето ментално здравје"... шмрц шмрц фејмс пипл упикувачки глупости.

Без било каков дисреспект или било што кон луѓето кои реално го поминале ова - и тоа се сериозни проблеми, ама премногу "случајно" ми е се што стана популарно последниве 20 години да го пимпла истото и да гради фејк имиџ за себе како маченик кој "воскреснува" и се вивнува кон соѕвездијата на популарноста, небаре сите делат иста судбина со исус.

Уживај бато, буквално све што стана популарно преку најглупи методи почна со вакви ефтини ПР фрази да си ствара имиџ на семоќна и скромна, humble "down to earth" персона.

Да, животот носи и подем и пад, на сите ни е јасно тоа, но зошто мора бе да лаже и да креира фејк имиџ за себе за да придобие поени од другите?
Демек види ме мене, маченик сум исто како и вас мои драги фанови, популарноста не ме смени ни 2%. Само сега друг е светот од ретровизорот на моето Лембо.

Give me a fucking break.

Иако мислам дека е проблемот и во обичните луѓе, што прават/правиме богови од вакви лицемерни фаци.

"I would rather be hated for who I am, than loved for who I am not" - епски цитат од исто така епски наркоман (lol), ама држи вода, само што денеска работите се драстично испревртени, и некои си 50.000 евра вложени во пи-ар можат да направат "привиден" светец од најголемата гнаса на светот.

Не џабе има толку депресија и самоубиства кај мега популарните, оние што со "чиста совест" влагаат во тој круг го гледаат целиот фејкнес од прво лице на сите ешалони во општеството и едноставно не можат да го поднесат тоа, и посегнуваат по дрога или self harm.

Kajgana Shop

На врв Bottom