Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
1 април 2020
Мислења
142
Поени од реакции
836
Dear K,

Денес ќе биде ден за домаќицките работи, и одма во мене почнува да се рола нешто.
Мразам кога треба да се чисти и готви, т.е. кога јас треба да чистам и готвам. Еве, утрово се изгорев неколку пати при варење на ПРОСТИ макарони. Кога немаш желба, тоа е резултатот. Клаузулата на мојата листа "Да можам да ангажирам готвач и помошника" станува се' поголема мотивација во борбата.

Работата е што треба и да пазарам. А надвор е -12 и профрлува снег дури.
Не ми се излегува, ама немам вода за пиење. И благо.
Што значи дека веќе споменатата чоколада со труфели ја нема таа моќ да ја уништи мојата зависност. Гора сум од наркоман во тој поглед.

Сабајле звонев на баба, и ми покажува дека е "зафатена". Само што дејството се одвива преку Вибер, а таа таму секогаш е достапна. За после да ми каже тато дека му звонела на него, додека тој спиел, па разговорот од половина час се состоел од негово 'рчење. :cuc:
Генијалци се, не за џабе сме си фамилија на легенди. :kruna:

Сега, да вадам гривната од полнење и да излегувам со време, успат и да направам еден круг во близина, чекори се во прашање.
После бирото ме чека за средување. #краткахорористорија
 
K

Kitsune

Гостин
Очигледно е дека треба камшик во државава да заигра за да се научат луѓево на ред. Бидејќи сите што чекаме културно у ред и држиме дистанца изгледа од Венера сме паднати. Среќа што прв чекав и го приметив што сака да направи па му го пресеков патот.
:kuracc: Пуши курац мајмуне ќе си чекаш у ред како останатите.
 

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
749
Поени од реакции
1.896
Dragi zolti stranici,
Se vrakam od nokna smena vo 6 sabajle, vo 8 se budam , nesto smrdi ko les od rabota da sum donel doma. Maceto bilo da kaka :facepalm: . Ako ljubov ne e gomna vo pesok da cistis so 2 saati spienje ne znam sto e.... A koga ke mi tekne deka se smeev koga gi gledam budalite so kuce nadvor koga se vrakav .... Toa izborot , ili gomna cistis doma ili na svez vozduh, ili kuce ili mace,ili vmro ili sdsm , ili ke me jebe zena mi ili komsikata. Zivot euro krem , crno-bel , ali go sakam na lebce mackan i so slast si go jadam:)
P.s me mrzi da brisam drag virtuelen citacy skokni go delot so politika toa e delot vo mene koj ostana vo mk pred godini i godini.
 
Последно уредено:

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.705
Поени од реакции
2.199
Врв ми е кога луѓе ти објаснуваат колку е лесно нешто да направиш и колку брзо ќе се заврши. А кога ќе му речеш да го направи тоа ако е толку лесно, ти вели: Ама јас не знам. Не знае ама затоа знае на друг да му соли памет и да му објаснува како требало.
 
Член од
30 јуни 2020
Мислења
2.962
Поени од реакции
10.994
Драга К., се' повеќе и повеќе сум убеден дека има тука одредени членови чии профили се користени од страна на нивните сопруги.
Не е можно значи еден ден да објавуваш за крем за лице, а друг за флаери од Кам.
Grow a pair of faking balls. Please.
 

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.677
Кога ќе ми текни на времето дека како некој сноб сум се расправал со други средношколци за кој музички правец е декадентен а кој вистинска уметност за на крај тие истите тие да ја објавуваат nothing else matters од Металика на фејсбук а јас цел ден си потпевнувам "Сега јас сум на ред, нека чуе цел свет" бидејќи сабајлето ја слушнав во маркет.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.201
Поени од реакции
36.972
Кајг,
набрзина излегов само да погледнам нагоре и да лижнам две три снегулки и пред да се вратам, некој ми го прекина мојот детски чин,
-„врне, врне снег, колешке“ ,
на што се свртев го погледнав колегава што беше љубопитен каде наеднаш излегов, па тргнал по мене,
- „ ќути и слушни“ му велам ,
на тоа тој се зачудил демек што да слушне кога жива душа немаше во близина,
- „слушни, слушни како дувка ветерот, зборува нешто, колега“,
- „а што тоа, колешке, зборува?“
- „не знам, колега, не знам ветеровски“ и влегов во зградата, :D
 
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.424
Поени од реакции
35.818
Драга, сега кога го видов тоа: истуширајте се, ми текна на најглупавиот слоган некогаш направен. Наградата ја добива Гранап за слоганот - Сè по список! Може само до мене е, може јас сум настран, ама Сè по список! мене дефинитивно не ме асоцира на купување. :toe:
 
Член од
17 март 2014
Мислења
600
Поени од реакции
1.662
Не сум серен цел ден - утре ќе ја наполнам шољата за Валентајн , со љобоФ - позз ♥
 

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.370
Поени од реакции
4.898
Имам глушец во покривот и не можам да реагирам никако поради снегот. Се осеќам како грепка додека ми гребе над глава. Ми пукна пола заб изутрина, изгледа сум стегал забите од нервоза. Забавно е кога стојам на креветот и удирам со енигматски забавник по таванот. I guess I'm gonna watch a movie tonight.
 

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom