Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.925
Поени од реакции
17.913
Драга

Овој викенд ке добиев за малку во два обида мозочен удар. Вчера Партизан играше толку лошо, што мислам дека не може да го пробие дното, мада на тоа сум навикнат, па играта на мојата љубов ме тера уште повеќе во депресија и да мислам на самоубиство. Господ да ме земе.

Него денеска ствано бев пред смртна состојба. Отидов кај тетка ми на гости и почнавме муабет за вакцини, кога почна да ми вика дека во оние на Фајзер има чип, ај се насмеав и пробав да и објаснам дека не е така, дека е лоша вест, ова она и ми кажа ама зошто има ревакцина. И објаснив и тоа. Ама џабе почна да ми кажува како некој стар доктор збоувал тоа за вкацините, ваму-таму. Јбг, дигнав раце и посакав да умрам, затоа што народот верува на разни серољуби, несторовиќи и такви кловнови кои само знаат да јадат гомна на ТВ.

Да и нека падне некој метеор врз мене или нека ме однесе некој камион или автобус додека возам точак. Спортски поздрав.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Кога ќе ми текне вака, порано можеше да се најде добар хумор и кај нас. Што не е мала работа за отепана транзициска дупка од држава. Ми текнува негде крај на основно и почеток на средно нема кој не гледаше К-15, скечевите им ги прераскажувавме во школо редовно. И до денес не се најде некој на нивно ниво. Некои скечеви им се толку генијално направени што и странски префалени скеч шоуа можат вода да им носат. И не само тие. Ванчо, Гоце и останатите од таа екипа исто знаеја да направат интересен проект на ТВ или радио. Еднооки исто почнаа добро, пред да се претворат во обични партиски пацови.

После тоа некако нагло падна квалитетот на хуморот и никако да се опорави. Пред некој ден доаѓам од работа и гледам татко ми ги пуштил оние „Нема љутиш“. Сафра ме фати за пет минути, нереално е емисија со толку лош хумор да опстојува неколку години па и да ја преземаат различни телевизии. „Солзи и смеа“ иста приказна. „Фчерашни новости“ не паметам кога последен пат имаат направено нешто интересно. Марјан Георгиевски беше breath of fresh air на почетокот, после и тој како да снема инспирација.

Па добро бе мајката, толку ли не се најдоа некои што ќе пробаат да стартуваат некое стварно интересно шоу? Сигурно сега во интернет ерата е полесно. После ако има интерес ќе има и спонзори. А не дека нема духовит народ, познавам многу луѓе со одлична смисла за хумор. И не дека недостига инспирација во ваква средина.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Сакам некој да навива за мене како српско-хрватските коментатори на СК што навиваат за српско-хрватските играчи во мечеви каде што тие воопшто не се битни

Член од
1 април 2020
Мислења
142
Поени од реакции
836
Dear K,

Значииии... имав поразлични планови за почетокот на фебруари. На пример- да почне глатко.
Но јас и "глатко" не одиме во иста реченица фигуративно, не пак во риал лајф. Не знам зошто се залажувам со безвеза филмови во глава.

Мислам, уорст кејс синарио: се пакувам и си одам. :pipi:
Што не е толку страшно повеќе. Мачка, (мразам мачки), на грб не паѓа. Оу, ди ајрони.
После 2 часа хистерии, се расчисти маглата и повторно погледот е врз големата слика, што значи дека само повеќе пари ќе одат во неповрат.

Кој нема во главата... нема никаде.
Страшен идиот можам да бидам некогаш, во моменти кога треба да сум се', само малоумник не. Оти јас како знам да зеб ствари, Марфи побратимот не може така.

Утре ќе пробам дали ќе можам да санирам штета, или ќе треба на ново.
Плус, изгледа и откази ќе летаат.

Сепак, јас имам чоколада до мене :гик:

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.799
Поени од реакции
2.353
Уште не почна годината како што треба, а веќе изгубив две драги личности. Во тотален хаос сум деновиве и искрено не знам каде терам. Без сон сум веќе неколку денови и се познава дека ми треба одмор. Ама најпрвин ми треба одмор од овие жестоки удари кои ги нанесува животот. Се погледнав во огледало и веќе не се препознавам . Во моите очи како да нема ниту грам живот, сега повеќе личат на стаклени очи на тежок зависник од наркотични средства. Не знам како другите луѓе успеваат да се носат и справат со сето она што им се случува во животот, ама јас едноставно не успевам односно не ми оди баш најдобро. Велат дека тешките и лоши периоди не траат долго и ќе дојдат оние поубави. Ама после се што се случи не верувам во тоа. Повеќе ми личи на лажен позитивизам односно на излишна фраза која дава тронка лажна надеж дека ќе дојдат и подобри денови.

Последно уредено:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.874
Поени од реакции
20.461
ДК,
Ова подоле скроз јас, на се има пасворди различни, за лекови, за инструменти, после имаш посебни за пластика и кардио... а јас сум хронично ненаспана и дежурна, снег си пука надвор луѓе коски кршат, денес цел ден гипсови.. ама адреналин ехееее, тоа ти е стрвен газ..
A81B2E15-ADE2-47E1-8F53-D5675999FAA2.jpeg

D

dobramuzika

Гостин
дебел сум а не јадам многу, ќе да е од мрсните раповини, а кајгич?

не можам да се одлучам помеѓу сандерленд, нотингем форест, глазгов ренџерс и атлетик билбао.

Последно уредено:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.158
Поени од реакции
11.859
Колкав гомнар треба да си за да бидеш добар/добра со сите?
На некој таков да му кажеш: "Еј, абе другар ти ти ја кое жената", ќе ти одговори: "Ако, многу ми се има најдено во животот".

Зарем мислите дека оној кому правите лице демек многу "си живеете" е наивен? Не батки.
Само тој/а е ист плукнат ноулајфер како вас и мисли дека ќе догура некаде во животот ако му ги лижи каките на другарчињата.

И ајде после не биди добар со сите?

Ќе бидеш, но попатно ќе го изгубиш сопственото јас и нема да вредиш ништо повеќе од една обична мивка.

Тоа ти е исто како папучарите по дома што не смеат да писнат, а изговорот им е: "ама ја си ја почитувам жената".

Ако брат, ти почитувај си ја и даље, а комшијата ќе ти ја кова ко квачка.

Kajgana Shop

На врв Bottom