Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Kaleb

Where we’re going, we don’t need roads!
Член од
15 август 2020
Мислења
393
Поени од реакции
2.948
Драга,

Трета недела како сум збунет, скршен, ја слушам Рескју од Лорејн Дајгл која ми врати лоши моменти, изгубив драга особа која беше полна со живот, короната си го направи своето.

Уште потажен сум за другар ми кој е изгубен и тотално скршен, да не си му у кожа. Ме бара синоќа, прашуе дали имам малку време за разговор, сакал да тргне мисли.

Најмногу ме погоди тоа што не знае како понатаму со животот. Разговорот тече и на моменти сајленс. Вика знаеш што? Ми недостига дружбата, кафето, одморите во МК, последниот беше до коска добар, дознавме ќе имаме принова, се радувавме на тоа секој нов ден, бевме среќни. Колку сакам да го вратам времето на минут. Толку сакам, само минут, уште еднаш да и кажам те сакам, и секогаш ќе те сакам.
Ме облеа ладна пот, незнаев што да одговорам, солзите сами течеа, никогаш не сум бил толку растревожен, осеќав грутка у грло. Повторно сајленс.
Половина разговор беше у сајленс. RIP Ann-Marie. Недостигаш.

Тоа е, животот е таков каков што е, затоа, сакајте се и почитувајте се.

...за другар ми: доколку некогаш наврати и го чита ова,знај: I will send out an army to find you in the middle of the darkest night.
 
Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.588
Форумов е такво „дежа ву“ ми се чини дека веќе сѐ имам видено и прочитано и дека секој пост е варијација и парафраза на некој претходен кој што некогаш веќе сум го прочитал. Дали таа репетитивност е резултат на тоа што можеби минувам повеќе време тука, читам повеќе постови или поради недостаток на оригиналност во форма на „свежа крв“ од ново членство, навистина не знам.
 
D

dobramuzika

Гостин
широки и меки алишта засекогаш! а, да, не ми се мрда од родниот ми град и околината.

а, да, кафе и хајлајтс од трипл даблот на јогич против вориорс.
 
Член од
23 август 2010
Мислења
38.034
Поени од реакции
106.826
Само јас имам впечаток дека членот dobramuzika е единствен кој правилно ја користи темава? Значи темава се вика Драга Кајгана-виртуелен дневник, а ликот еднаш го немам видено да прозива некој или да се замара со политики и глупости, него само си споделува работи од неговиот живот, нормално за нас е виртуелен пошо не го знаеме никој.
 

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.405
Поени од реакции
29.797
На нашиов форум татарчиња отвараат теми и не "испрашуваат"......некој си "врвен_акал".....во превод изгледа тоа значи "најбољи мозок" :lolzz:......го интересира "Готови ли сте да умрете след 15 минути?" малку језиво, како наслов.....а богами и морбидни му се коментарите.....како некои секташки муабети........остај друго, него и на бугарски си пишува гајле нема......си цепа.
Пу, да му се сневиди......опсада насекаде од нив.

Update: ......и Поздрав топол прозборе на бугарски со татарчето :pos: :pos: :pos: :pos:
 
Последно уредено:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.453
Поени од реакции
15.988
Драга

Каков имбецил, кретен, идиот, будала, а и баксуз сум јас, мајка ретко таков раѓа. Прееска возев велосипед и од толку многу места, мобилниот ми испадна од џеб и падна точно во вир. И го барав неколку секунди го најдов и наместо да го исклучам си проверив дали работи, си оставив да си работи. Дома дојдов си пуштив радио, си штракав по апликации и гледам одеднаш цркнал, па веднаш го ставив во ориз, наместо како секој нормален и маетен човек да го стави веднаш, бидејќи од толку интелигенција бев уверен дека водата не влегла внатре. :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: И сега, ако не почне да работи се молам и ја да не се разбудам веќе. Ти ебам живот и со несреќи и со стресови и со баксузлуци и со триста пилки материни.
 
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.587
Конечно викенд. Прва работна недела по празниците и јас одма убацив во петта брзина. Ако потрае оваа комбинација пандемија + зима ќе се претворам во прав воркохолик. Божем тековните обврски ми се малку па зедов да завршувам работи за кои ниту имам deadline ниту па некој ме тера да ги завршам баш сега.

Ама тоа е, никогаш не сум ја сакал зимата. На снегот се радувам само првиот ден кога ќе падне. Правам прошетка додека е свеж и толку. После тоа преферирам да го гледам преку прозорец и да не контактирам многу со него. Сабајлево кога едвај успеав да ја одмрзнам вратата на колата ич не уживав во зимската идила. Уште од сега го сонувам летото и ладното пивце на отворено.
 

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.858
Поени од реакции
34.889
Сосема рандом пост, мора да се искажеш некаде кога си немаш женичка. Место да си гушнеш некое топло газенце ти пиши тука на кајгана споделувај со глуварите ко тебе. :tapp:

Иначе ...

Еби ти втора смена, или прва или трета бато. Денот кога се дешаваат стварите треба да ти е слободен, а не да работиш од 2 до 10.

И шо сеа си дојдов у 20 за 11, јадев, и сеа пијам пиво и слушам Јеа од Ашер со Лудакрис братот. Треба да станам за 8-9 саати да пијам едно кафе, и пак да одам на работа. Мора промени, сеа за сеа планот да се пензионирам на 45 оди тешко, иако имам уште цели 16 години. Најверојатно ќе упали за неколку месеци на жими мајка кога ќе си ги превземам работите во свои раце, тешко дека некој се збогатил од црнчење како црв за газди.

Еве го и братот Лил Џон со Get low уффф какво грмење беше ова на Need for Speed некаде далечната 2003 или 2004, ко царови бевме кога ги возевме тие светлечките неонки на пентиум 4ка кај чичо Драган у Инпут. :ojeaa:

 

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
681
Поени од реакции
1.701
Draga mamo i tato ,
Moj prv post vo ovoj dnevnik , like virgin.
Kaj vas doma vrne sneg, kaj mene e kamen ladno, virtuelniov dnevnik ima 30K mislenja i ispovedi , najekonomicno greenje ima 40K mislenja , upm mora da e nogy ladno kaj vas mamo i tato , za tolku go**a da se jadelo za kako da se zgrees poeftino. Izgleda navreme izbegav, a i sega sfakam zosto tato ti piese redovno od taa zoltata voda , za poekonomicno greenje ... Sega ke imaa 40K +1 mislenje temata za najekonomicno greenje. :zloo:
 

Mundell

тој со бројките
Член од
24 септември 2014
Мислења
622
Поени од реакции
1.059
Тоа е, таков е животот ти го сакаш тој те гази, ти мислиш дека си бил во право, уствари не знаеш за колку си промашил. Ја браниш партијата, за на крај да мочаш на неа пошто ќор динар немаш, тоа е, таков е животот за некои луѓе. Пишувал бајки за сегашниот филистер во темата „Случувања во Македонија“, а сега се жали немал што да гушка, мука имал од работа, епа ќе има коа е глуп!. Ај да одам да долижам цицињава заспа дамава додека се светам на комуњаров ------! Па нека љушти кожа сеа ку*тонот.
 
Последно уредено:
Член од
30 август 2017
Мислења
997
Поени од реакции
1.433
Драга,

Вчера ја гледав мини-серијата "Chernobyl", и што ми остави впечаток е тоа дека лагите, корупциите по државните институции можат да доведат и до нуклеарна катастрофа. Што сакам да кажам е тоа дека никој во нашата држава не треба да се зачуди зошто сме во ова катастрофална ситуација дали е тоа во економијата, здравјето, образование, меѓанародната политика итн., затоа што имам впечаток дека сите ние придонесуваме и толерираме лаги, измами и корпуција. Со ваков менталитет никогаш нема да станеме на нозе.
 

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.313
Поени од реакции
6.167

Поздрав чичко Ѓоко, кога ќе стасаш кај тетка Петранка, кажи и колку се испоганивме....
 

Kajgana Shop

На врв Bottom