Рикџамин Днатон, од коа го знам на форумов не мрднал ни напред ни назад, стагнира, дури сеа уплатил за возачка и цело време има исто толку години. Се надевам бар дипломирал таму учеше нешо историја кујзне што праеше. Поместен е од мртва точка само што веќе не слуша шабанорум. Иако ова не знам дали може да се смета за еден вид на напредок. Од Кичево.
Ќе ја искористам оваа прилика дубацам една епизода vintage, ја имав спремено оваа дешавка со собиранката што ја спомна Комита, ја планирав за пред нова година ама ок. Само ќе се надоврзам на истата со некои детали и ќе ја спомнам и другата што се одржа хммммм во Бар Он ќе да беше ваљда.
Јас тазе форумџија, приватно се знаев само со Стекот и Клипче, до душа Клипот прво го запознав ко член на форумов за после да се дознаеме дека сме бивши фудбалски колеги коа трениравме заедно фудбал ко копиљаци. Мојот човек Кимо. И Саше, не знам као се викаше на форумов. Другар од маало, школски.
И ок ќе има собиранка, ја Стек, Кимо и Саше се договараме приватно прво негде да седнеме да испиеме некои пијачки и да идеме у Мистик. У меѓувреме Пеџа ме аднува на фејсбук и ме поканува кај него у стан ќе имало предсобиранка ама да не ширам многу за да не се наканат милион луѓе. Му кажувам со кој сум договорен вика ок доете.
Се договараме со овие што како и Стекот искача со еден предлог, сугестија за пиење, он знаел кај него некој човек продавал премногу убаво црвено вино, да помислиш дека богот Дионис го правел. Се собираме и Стек не носи у една зафрлена трафика и купува вино у пластична туба, тон вино за 150 денара. Одма све ми стана јасно и си реков боље вода од ендек ќе пијам него тоа.
Идеме да го бараме станот на улица Петар Дељан. Све е кажано со името на ликов, кој и да е.
Влагаме, се поздравуваме све фино, коректна бројка на луѓе, се запознаваме, шведска маса кој што донел од дома, салати малати ракии. Стек вино служи, сите го одбија. Јас сместа бев понуден од Пеџа домашна жута, апсолутно ја прифатив. Како што течеше вечерта така станот почна да се пуни со народ, све и свашта дојде, луѓе се претставуваат со рандом имиња, пиеме се веселиме... и одеднаш влага мојата ноќна мора, големата блу лејдибаг, модераторка, мој непријател број еден. Се изгушкавме како брат и сестра.
Го глеам Стекот со модра уста, обоена од отровот што го пиеше, но тоа не го спречи да иде од човек на човек и да им праи муабет и да ги замара со исфорсиран хумор. Стоиме еден до друг и посматраме ситуација, го глеам пред мене Ред Џон, врвка од човек, пијуцка пиво од пластична чашка, гледа некој сеир у далечина, едноставно ја осеќа нирваната на непостоењето. Викам Стек, види го овој дури и од Интер е послаб.
Од таму правец мистик, по пат пеевме навивачки песни, ооооооо шинџи ка гаааа вааааа во ритамот на seven nation army.
Идеме у Мистик таму народ фул, се запознаваме кој со кого, играме пееме урламе... апсолутно све што набројал Комитата. Посебно сакам да ја поздравам
@KingB и да и се извинам уште еднаш што цело време мислев дека е машко. Девојкава преубава јас и викам па цело време за тебе мислев дека си машко на форумов. Говедо едно Џонтра.
Отидовме после у едно диско тука у близина, не знам као се викаше, урлавме и таму, имаме една слика заедничка, ликот мој од таа слика сеуште се користи како меме.
Bent neck lady од Hill House кој ја знае, епа таков сум, само дупло погрд и поужасен. А приватно сум убав хехе.
Искачам ја од таму, земја пијан, се качувам у такси и му викам вози ме у Салун. И тој ме глеа и ми вика па дечко ене го Салун бе на 100 метри од тука.. ок бе друже вози ме директно пред врата не е проблем. Му даов стотче, му се изгребав цигара и отидов у Салун. Поима неам како заврши вечерта нит па како сум дошол дома. Секс, секако немав.
Фаст форвард ваљда година дена подоцна, макс 2 нека се. Се организира собиранка у Бар Он, ние пак се договараме на предсобиранка во истиот стан на истата адреса кај истиот домаќин. Ама помирно беше, полабаво, помалце народ. Место Саше, си го земав мојот драг комрад и другар Штрафценигер.
Претходно Кимо Ескобар се пофали дека има контакти од кои може да најде марихуана. Ок Кимо нареди ние ќе ти даеме пари. Дојде, донесе 3-4 џоинта, сите ги испушивме, пари ни ден денес нема видено. Пиевме, праевме што праевме и отидовме у кафичот. Немаше толку активност и гужва како у Мистик ама сепак имавме задоволителна бројка.
Седнуваме, се сместуваме, доаѓа келнерка, кој што ќе пие.. си нарачуваме, посебен акцент ќе стаам на нарачката на Штрафценигерот, вика за мене узо... во кафич, узо. Ок, фалеше уште зелка салата и маслинки да нарача. Тотално би го убил и у очи би му го плиснал узото да се вратам сеа у тој момент.
Пецнавме уште некој фиш надвор и во еден момент доаѓа еден форумџија чиј ник не може да ми текне моментално, во кафеав кожен дугачок капут.. како да искочил од
Дони Браско филмот. Ист ваков, само до земја му беше капутот.
Стек мртво пијано сместа му вика еј (пошто не ми текнува на никот, ќе го наречам брат) брат да не имаш џоинт, и он горд одговара иам бе. Вади едно криво кебапче од кое ни дим не пецна, ја Стекот, Кимо и
@Andrew (поздрав, ако ти текнува и ако постоиш на форумов
) цел го испушивме. Џоинтот де. Дупнат фиш, од сите страни димеше, нит се влечеше нит ништо, но тоа не не спречи да се иживљаваме како мајмуни. Крш се напраивме таа вечер. И парва беше, го частев пива, рече ќе се договориме некој ден да пиеме пиво и да праиме џоинт. Ама не кажа кој ден. Ни која година. Ни кој век. Ни кој милениум.
И таму не ми текнува како заврши вечерта иако квалитативно беше многу далеку од Мистик. НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ како не ми текнува бе хахахахахахаххаха тотално го допревме дното. Најдовме едни девојки, форумџики, не знам као им беа никовите врабауууууууууу ги товараме у на
@wiksa 101от, он вози, ја седнат кај Стек у скут на предно седиште, овие другиве позади. У Вокс отидовме. Таму кратко истрајав пошто имав овер. Брзо испарив. Секс, секако немав.
Изнапишав еден тон глупости. Ама мислам дека вредеа овие постови да се потсетиме на едни убави времиња. Се надевам ситуацијава во најбрзо време ќе се опорави па да напраиме и некоја нова собиранка за која искрено сум скептик дека ќе успееме да се собереме. Секако и еден фудбал да изиграме со екипата со која го допревме дното у Премиер лига темата пред некој ден.
Поздрав и секое добро, се читаме следен пат со нов материјал во на никој омилената кајгана vintage серија.
Искрено ваш, Джџонтра Вол та.
и стек.
данило дамброзио и лукас подолски.