Драга Кајгана (виртуелен дневник)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Не ми е јасно како сеуште постои цензура во 21ви век..
Цензура на песни, цензура на филмови, цензура на говор..

Као демек ќе чуе некое дете 3 збора што се вулгарни па готово ќе стане наркоман.. или она најлошо кога некоја реченица што сите ја знаеме као "Go F___ yourself" ќе биде цензурирана..као еј, фала за цензурата не знам што беше фразата....а и башка ако кажеш fuck шансите се дека детето нема ни да го примети зборчето толку колку што ќе го примети ако има гласно БИП па и да праша зошто има звук некој збор..

Еве читам некој кошаркар у САД опцул друг..и го казниле..и за што го казниле ? За тоа што си кажал мислење..и што ? Која е разликата помеѓу "Сакам да му ебам мамицата на играчот" и "Ептен не ми се допаѓа играчот и како играч а и како личност" ? Никоја..во двете го хејташ човекот ама едново ги користи THE ALMIGHTY ПЦОСТИ..

Глупости живи..да се пазиш што треба да кажеш.... као ок е, луѓе ако те хејтаат во ред е нивна работа си е дали ќе хејтаат или не...ама па да казнуваш човек за пцуење....

Ете и ја како копиљ имав фаза на хардкор пцуење па израснав сасвим нормален....

...добро де, ја не сум добар пример али имало и други што израснале нормални !

(sidenote: Цензурата повеќе постои во САД него ли во Европа. Ама пак во САД голотијата е нормална работа за разлика од Европа....ама па и цензура на цицки е цензура така да..фак цензура)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Она кога си вклучен од мобилен и 123 мислења и допаѓања се вакви.

uploadfromtaptalk1431130484442.png

Последно уредено:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.290
Поени од реакции
8.483
Кајги само една особа може да те напизди и да не знаеш дали си лут или луд.

пм=MGLpM

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.409
Поени од реакции
3.318
ДК,

Нели си се фалев како ќе земам куче, си зборнавме, се беше ок, кучево најдено, АМА наеднаш како гром од ведро небо НЕ, не сака веќе куче. Што се деси - незнам, ама ептен ме изнервира. Мал бил станот, јас сум бил на работа требало некој да го шета, проблем било само да седи по неколу саати на ден. Пуздер се напрајвме карајки се. То е, уште еден месец, одам и ќе живеам сам ако треба, ама куче ЌЕ земам !!!

Штета што оваа лепота нема да биде моја, ќе останат само сликиве како спомен и длабока така во мене... Штета...

Утре треба да се брукам да звонам да и кажам на госпоѓата дека не го земам кучето,
имав закажано и за стерилизација и микрочипирање (читај гратис = 70 евра инаку кошташе).

Арно вели мајка ми, не планиај пред време, оти никогаш така нема да биди. Има право.

11183370_10205489207542497_8195838962584741670_n.jpg

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Драга, јас сум многу вљубен во камионите, во самата шоферска работа, дури желбата ми е еден ден и јас да станам возач на камион.. Денеска видов како двајца македонски камиони се разминаа и си свирнаа, подоцна дознав дека тоа биле татко и син кои возат за иста фирма, таткото се враќа од пат а синот штотуку натоварен ќе тера за Русија. Ехх, некад можда и ја и татко ми вака ќе си свириме по патиштата.

Иначе, ти како си? Јас еве се спремам за еден непознат фестивал, Хид Бах Шан Фест нешто така беше и се одржува во едно турско село во околината на Валандово, фестивалот е нешто за пролетни веселби и има гости од многу држави, а годинава веројатно ќе има и гости од Египет, плус несмеат да се заборават пеливанските борби по кои и е познат фестивалот, познати како Ѓуреш борби. Наминете, нема да зажалите секоја година е интересно.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Притоврање и притисоци врз членови на Студентски Пленум, заплашување на обични граѓани, жртвување на својата полиција со цел да се создаде психоза и вондредна состојба за да го спасат својот задник, но и создавање основа за сериозен меѓуетнички судир. Гад болен, полошо од Гадафи и Чаушеску ќе завршиш!

Чувајте се, не наседнувајте на целава ситуација и размислувајте со ладна глава.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Да ти ебам ненормалната држава, каде ја живеам у пичку матер. Цел нормален свет оди напред у прогрес, само ние у 2015 како некои блискоисточни племиња се глупираме со учки, војни, напади и триста курци.

C

Castiel

Гостин
Кеј

Можно ли е бе до толку глупи луѓе да има? Страшно.....

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.541
Поени од реакции
17.958
Две недели се спремаш за концертот на Аца Лукас,земаш карти резервираш маса,виски ова она курци палци.И денеска шок поради безбедностата ситуација концертот се откажува,еве ви пример како може да ви се ебе денот,вечерта,мрш у три лепе.[DOUBLEPOST=1431175424][/DOUBLEPOST]Доста ми е више од вакви срања,човек да не може да иде на забава,да се опушти,све само војни протести,ебати државата

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Малце да се одмори од интернет денес.
Заминав со другар на планинае ...or so we tough.
Стигнавме се, иако се знаеше и секаде се труби дека ќе врни ..ние решени скроз да идеме до крај.

Хах, кога на фати ова дождов скапан ..жива вода, утоп не направи. Остај тоа, па кога почна и град со големна на шишарка мме.

Се на се, убаво поминат денов.
:sramezliv:

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Прв другар ќе женуваме мала. Мало сиже ..

Јавио му друг да је запросио девојку пре неки дан,
каже ''Ооо па нек је са срећом бајо мoj. Нек је прва и последња.
Па то мора да се испоштује. Нечемо много, само на по једно пиће.''
Распалили роштиљ у дворишту, зајебавали се првих пар сати, гледали Ромско вече на Гранду, лигавили и гњетали те кобасице и салату ко средношколце на први мај
Не игра се жустро, изигравају сви господа
Куцнуло 12 часова, из чисте мире погледали се и кажу
''Па шта је ово маму му јебем !! Кад они неће, ми ћемо ! Ајмо ја флашу ракије, ти флашу вотке. Не женимо се сваки дан. Док их не пресушимо не стајемо''
Омастили се од алкохола ко енглези на Закинтосу
пореметили си јетре ко црну земљу за три сата
поћели да се зезају да трезнима и да гњаве неке курве
гаџали залутале џукеле са ножевима
хтели да иду у Петрич на сеансу, ал немали зелени картон
....
Ево их сад преполовљени
тресу се ко Мајкл Џи Фокс
ћмају ко ово тмурно време напоље
горћи им ваздух који дишу.

Шала на страна, да не му беше таксан кумот, и прво кумство ќе си договорев сношти гарант:coffee:.
Песнава иначе не можам да ја извадам од глава цела недела, по 342398328 пати ја слушам дневно .. А уште по фрикд е и што сценарија си мотам во главата.

ПС - Голманката на ЛAрвик, INSTANT CRUSH :love:

Kajgana Shop

На врв Bottom