Драга Кајгана (виртуелен дневник)

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
Dikej se osekam neso epten down ni jas nezz zosto ali down sum epten aj ke pomine

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.860
Поени од реакции
10.705
Го посетив саемот на книгата денес и си купив три книги. :rolleyes: Ама тоа настрана, најинтересната работа се случи кога гледав една книга и типот што продаваше ми вика конечно некој нормален тука. Си викам од кај ваква пофалба испадна сега. А јас случајно си носев од Ливерпул маица и човекот само ја крена блузата што ја носеше и под неа исто имаше маица од тимот. Си направивме муабет, вика колегата ми е за Манчестер и му рекол дојди тука ти да си ја продаваш книгата на Алекс Фергусон, јас не ја продавам. :D Поздрав до него, ако го чита ова.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.061
Поени од реакции
15.032
Абе лесно е да не дозволуваш од Германија, кога тропаа во 2001-ва чичко ти фаќаше врски за да те ослободат од војска. Во германија држиш италијански ресторан ебате патриотот.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Секогаш Англија ми била една од омилените држави и држава која морам да ја посетам некогаш во животот. Уште од малечка. Дури и англиската литература секогаш ми била најдрага од сите останати (германска, француска, американска и сл.). Англија и општо Велика Британија. Зошто, не знам, не можам да објаснам, ама уште од мали нозе е ова. Да, има многу за критики во текот на нивната историја, ама нема да се задржувам сега на тоа. Се прашува некој зошто го пишувам овој пост, сега и ќе елаборирам...

Претпоставувам повеќето од вас знаат дека имаше избори во Велика Британија, Камерон и конзервативците победија. Нејсе, се случи тоа, конзервативците славеа, другиве тажеа и така натаму, како што нели обично бидува на избори. Стандардна процедура. Лидерот на Лабуристичката партија реши да се повлече од лидерското место заради политичка одговорност, бидејќи ги разочарал своите. Кампањата, за тие што не знаат, беше доста жестока, имаше прилично голема негативна кампања од сите страни, имаше и доста материјал за сеир.

Само неколку часа откако се ова се случи, тројцата лидери на најголемите партии во Велика Британија застанаа рамо до рамо, со венци во рака, за да го одбележат 8 мај - денот кога фашизмот официјално беше на колена и денот кога Европа и светот дефинитивно започнаа нов почеток и нови промени. Тројцата лидери на најважните партии, заборавија дека само пред неколку саати, броеја гласови, дека се тепаа (условно кажано) за секој глас и дека се бореа за политичка моќ. Тројцата лидери сигурно не се најдобри другари и сигурно после изборите и не им било најголем мерак да се гледаат едни со други (освен Камерон, за да си пука сеир.:icon_mrgr:). НО, овие тројца луѓе, без разлика дали противниците мислат дека се апаши, вакви и онакви, знаат дека има работи кои се поголеми од нив и дека не е битно што до пред неколку саати некој излегол лузер, а некој победник и дека некој ќе седи во фотеља, а некој ќе си оди дома и нема да има никаква функција. Овие тројца луѓе, со целата одговорност која ја носат со себе, застанаа да одадат почит на оние кои го дале својот живот за подобро утре, застанаа во знак за почит на 70-те години кои поминале и кои го променија цел свет. Овие тројца луѓе го заклучиле егото во своите кабинети и без разлика дали е само заради медиуми или политички поени, направиле нешто кое е важно за државата, да се одбележи голем и значаен датум.

Може и ќе звучи романтичарски и идеалистички, ама мене мерак ми се направи што видов ваква слика, колку и да не сакале да се видат меѓу себе. Фактот дека толку брзо по сите политички караници и расправии и секакви кампањи, успеаа да застанат еден до друг и да го зауздаат егото за многу поважна работа од нивната фотеља и политичка припадност - за мене е за почит, без разлика што јас посебно мислам за секој од нив.

И да, им се смееме: ладни биле, арогантни биле, онакви биле, такви биле... А кога ние ќе доживееме во државава да видиме ваква слика? За работа од државен интерес, за нешто кое е важно за целата држава? За оставање его и политички несогласувања на страна во името на Македонија?

Ама јебеш га, они во 1215 година ја имаат Магна Карта, а ние во 1903 Крушевски манифест.*
Има разлика. Векови и векови е разликата...

Малку е подолг текстов и ќе биде најверојатно смешен за некои, ама откога ја видов сликата, едноставно морав некаде да го напишам ова.

*како документи се различни, ама ќе ме сфатите што ми е поентата.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.320
Поени од реакции
10.357
Кеј,

Ги чекав Аmerican Sniper и Imitation Game додека не излезат на блуреј за да си ги изгледам со сите салтанати.Можам слободно да кажам дека светот од тогаш па до денес уопште не е напреднат.Додека му требаш на човек тука е за тебе , што се вика ќе го преврти светот да ти помогне.Ама во истата секунда кога ти нема да бидеш потребен сите забораваат на тебе и си понебитен од семафор у ГТА.Муабетот ми беше дека филмовиве се толку врвни , иако првиов ти е класична америчка прича али и двата во целост ја прикажуваат суровата реалност.И од што се реални ми се гадни дури.А може и ја сум отишол у курац па не можам да гледам филм како филм него во се барам нешто подлабоко.Идам да се излуфтирам, неделава беше пеколна

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.325
Поени од реакции
17.790
Кајге, со еден удар - две чаши скршив. :sramezliv:
Ај... барем на мајка ми и' ослободив простор, да си ги досмести чашите од чеизот што и' стојат. :P Па не може така вечно да стојат во кутии. :P

Стварно кога ќе почне нешто да се расипува, по тоа следуваат и уште милион други работи. Памтам пред две години, во еден ист ден рикна телевизорот во соба, системот и компјутерот. По два дена лаптопот и 2 сијалици додека палев светло. :toe:
Вчера две работи рикнаа. Се молам само да не се повтори истата ситуација ко тогаш. :ROFLMAO:

И така. :D Едвај чекам да си легнам сега, да се наспијам, охооооооооооооо. :X3: Мислиш којзнае шо сум копала, сум праела, а јас цел ден карти играв. Многу сакам карти да играм, бе. :noze: Ми се игра картиииииииииииииии!!! Окзз. чАО. :D

A

Antigona

Гостин
Драга Кајгана,

Тоа што некој (сосема друга националност) се родил во одредена држава и имал среќа мајчин јазик да му биде баш тој што е потребен за на работа во друга развиена држава и да добие менаџерска позиција ,не треба да значи дека он треба да се понаша кретенски кон останатите вработени.
Па тоа треба да се убие :uzi:

Член од
28 јануари 2015
Мислења
518
Поени од реакции
2.870
Кеј,
да не глеав Јади бурек едно 20тина минути (толку издржав додуша и покрај сите мои напори) сеа немаше да знам за Шенки Версаче од Арачиново на кој се му било во знакот на версаче од гардероба, до накит, до постелнини и теписи, дури и плочките у двор ќе му бидат наскоро со знакот на версаче. А на едниот ѕид од куќата и на дното од базенот со златни букви пишува Шенки Версаче хахахахахахахахахаах :D

Шо да праам кога се е поинтересно кога треба да учиш а? Макар тоа биле Бурекот и Шенки Версаче.

И многу се нервирам кога на комшијата му е слаб интернетот, многу.... Ама тоа е коа крадеш. :D

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.734
Поени од реакции
13.494
Сите го пљукате Јане крмакот но сите потајно поради мазохистички побуди му ги гледате емисиите. Искрено, да речам нешто ново да презентира ваквата тајфа на полтрончиња, но истата преџвакана лента веќе одново и одново да ја слушате?
Не сте ми јасни бре.

Пример моите пуштаат ТВ и се закачуваат на неговата емисија. Од протест во истиот момент им пуштам Поркјупајн на звучници до даска.
Посебно Fear of the blank planet. :D

Член од
30 јануари 2009
Мислења
503
Поени од реакции
458
Драга кајгана
Единственото објаснување на кое ми текнува во моментов е дека сигурно сум бил Хитлер во претходниот живот а karma is a bitch па затоа сум најголемиот можен баксуз на планетава :toe:

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
If he has a profile pic with you - he's the one.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.646
Поени од реакции
31.868
Денеска имав едно предавање, професоров гла сечена од Дарко Рундек од Хаустор. На моменти онака, седиш слушаш предавање и настанува некоја интеракција околу материјата, па за момент се појавува некое ретардирано чувство ко да си прајш муабет со еден од омилените пејачи/музичари на сите времиња. Ептен зезнато, ептен, али јако во секој поглед, чудно мотивирачки од нигде никаде :D

p.s прочитав нешто интересно денеска во автобус дури патував на кај Битолата.

мајијавели.jpg

B

BooBojan

Гостин
Фолиранти и глумење на сите страни...

Но понекогаш се прашувам, какво е чувството да останеа свои?

Kajgana Shop

На врв Bottom