Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Немом појќе, една работа заврши друга ти иде, окапав 6 саата пред компјутер, почнав Матрикс да глеам од шо сум озрачен, ама ќе издржам ај уште 5 дена, после, после на Хавајските острови мадам!

Член од
12 април 2010
Мислења
10.061
Поени од реакции
15.032
Бев на протестот во Прилеп. Градох херој е малку успан, но добро е. Има свесни граѓани. Бев испровоциран од другарка, која до пред три години ми идеше дома да ме извади да гласам за сегашната опозиција.
Битно, ја барам за протестов, и ми вели: Не можам да излезам, не смеам. Татко ми го унапредија. Па нели беше против власта и велам. Ми вели сега не сме.
Тури и кур.
Чичко ми, џандар во пензија веќе две-три години дебес дојде кај мене. Интернетот нешто ги зафркавал, па да види за скопскиве протести. Почна да плачи. Ми кажа дека бил на Косово за време на демонстрациите во Призрен, Приштина, разбивал протести и во Македонија, не му било тешко. Ама за сегашнава полиција вели дека се криминалци.
На ова комотно можеш да извршиш комотно голема нужда.

Сепак имам предлог на протестирачиве во Скопје. Да го исечат кругот од македонското знаме. Да си знаат дека ова веќе прераснува во револуција како Унгарија и Романија.
Инаку таа со мустаќите денес зборуваше дека тие што протестираат немале почит кон знамето. Кое знаме немиена една, кога во центар на Скопје имаш повеќе јарболи отколку жители, а некој километар на север имаш знамиња на друга држава.
Што си направила ти да го спречиш палењето на тоа знаме во Западна Македонија?

Кајги, забот ме боли. Издрогиран сум. Екстерниот хард диск со 500 гб податоци ми појде јабана.

Мартин бил "наркоман". Ама кога ви требаат гласови да лажирате и гласовите од "наркоманите" ви се битни и зомбите од Пустец ги копате.

Последно уредено:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Вика секакви ги имало од мафијаши, луѓе шо сакаат да бидат видени (фаци), и тие шо се тука од љубов. Не можам јас со фаците тука од љубов сум :icon_lol:, тоа и поради двоен помен :icon_lol:.

Легендата здраво ми рече, се почувствував одважно човекот ме почитува.

Жежи некако денеска на две имиња бев, многу пиво пијав и сега одмарам малку...

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Кд беше мал, мију лице и некад сапун ми улегне у очи, почне да ме пече. Сга кд порасна голем више не ми улаза сапун у очи, или можда ми улаза ама не ме пече.

Член од
25 септември 2014
Мислења
264
Поени од реакции
394
Прво не можевме да се разбереме со поштарот( кој тешко зборуваше македонски) зошто некои пакети се доставуваат лично на рака, а за некои мора да се оди до пошта за да се подигнат.

Друго,кога отидов во пошта, откако ми даде погрешен пакет,ми требаше пола саат да го убедам дечкото на шалтерот(кој многу тешко зборуваше македонски),дека не сум јас девојката чие име стои на пакетот.За да чекам уште десет минути да се соберат сите тројца што работеа во моментот да пребаруваат по рафтовите.Настана голема гужва и хаос.Успат 4 пати ме препрашаа за името,петтиот пат веке го запишаа на ливче и рекоа дека ќе се јават штом го пронајдат.

А да,помина недела дена откако го оставив телефонскиот број,веќе и заборавив што имав порачано!

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Дрг.
Протестот пред владата и “работата“ на полицијата моментално се најактуелни теми. Слушам и бркото останало во владата до касно навечер што значи една ноќ Ставре поминал сам. Штета, јас уживав во таа драма составена од тие 2 блиски личности кои вршат хорор само за нивниот неостварен сон на летната ноќ.....де да бидат повеќе од 15 сек. на вестите. Сега ги има и по емисии, и по весници, па и на вестите. Е кога сонот ќе ти стане реалност (т.е. кога ќе ти се исполни), ќе тепаш народ, ништо страшно, се случува. Па и за уши да ги извадиш. И тоа се случува. И да ги уништиш. Случка! И најважно опозицијата гради сценарио! Па не би рекол. Кога веќе ги увидовме главните ликови, прашањата се кои/ј, кога, зошто и како ја креирал/е оваа претстава составена од неколку умоболни личности кои ја водат нашава држава.

Сега се актуелни и прашањата за екстерно. Па еве едно.

Кога едно семејство како акционер контролира други друштва, станува збор за:..............!? :)

пм=MGLpM

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.409
Поени од реакции
3.318
Драјгана,

Не слушам српска музика (посебно не поп фолк), но незнам шо ѓаол ме натера да ја отворам Индира (не разбирај буквално), се шекнаввв..
Samo napravi krug,
za minut si tu,
do naseg starog kraja,
tu te cekaju jos,
dve karte za nas,
do izgubljenog raja...

:facepalm::tapp::uzi::yid:

C

Castiel

Гостин
Вчера имаше насилни протести...како очекуваш да ти дојдат со цвеќе во рака и крем баненче? И јас сум за протести но само кога се мирни и нема насилство...Неможеш ти да протестираш против насилство со насилство...Тоа носи само жртви. Протестирај ама однесувај се цивилизирано.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.156
Поени од реакции
8.136
ааааааааааааааа умрев готово, се надминаа Јанко и неговите гледачи во сите аспекти вечерва.
Се плашам дека има можности ова да не е монтирано. Замисли ова мнозинството навистина да го мисли.
ОТРОВ ЛУЃЕЕЕЕЕЕЕЕ
МАКЕДОНИЈА НАПРЕДУВАЛА ВО СИТА АСПЕКТИ, ТОА МУ ЗАСМЕТАЛО НА НЕКОЈ ВО СТРАНСТВО И РЕШИЛ ДА МУ ПЛАТИ НА СДСМ ЗА ДА ПРЕДИЗВИКУВА НЕРЕДИ!
Со какви луѓе на исто сонце ги сушам гаќите? Обесете се бе гладни, изебани, прости, неосвестени така ќе го профучкате цел живот а на нас младите генерации ни ебавте матер. Продолжете Турски серии да гледате и така во тој ебен ќош останете мизерни, бедни. Ми се гади бе, како да постигниш нешто опкружен со вакви, кај да одам јас за да напредувам??? директно сите сме засегнати од ова што се случува, бел ден не ни се пишува ако вака се продолжи

Последно уредено:

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.320
Поени од реакции
10.357
Ти ебам народот глуп прост дебилен , вас ако може некој да ве сфати еве на. Алоооо свестете се бееееееееееееееееееееееее . 700.000 нека има СКопјево, 1 % да излезете бе. Не може волку да сме прости у пичку матер. Се палите на радикализам , кој црн радикализам бе со 1500 души ? Со 1500 души камион со леб не можеш да ограбиш бе.Уште еднаш ако отидам на некој протест мене децата на играчка од киндерјајце да ми личат.Литро млеко акнав ебате

АГДО ОMAЖИ МЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611

lelelelelele...

S

StormRage

Гостин
Муабетот денеска беше:
се избација 6-7 души на нешо ко 30тина степени долу каде стоиме со маици и се потиме, дечките имаа дуксови, марами на фаца, некој огромни ранци. Најверојатно тие фрлаа глупости, и еден колатерална штета настрада пред оградата. Летаа шишиња и такви работи. Додаваа бензин таму на искрите, за некој ни крив ни должен да го јаде напред.
BUT ќе се извадат работите за Монструм, ќе се крене Чаир, Битпазар и слични на нив... Тие ќе палат бе, ние ко сме неспособни, тие ќе палат.

Фала пријатно

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Кајганче,

Ситуацијата е како во Harry Potter and the Order of the Phoenix. Буквално. Само не знам кој е Умбриџ, кој Волдеморт, кој министерот Фаџ, а кој Хари. Две-три жртви ќе го катализираат размотувањето на клопчето. Кај и да е. Можеби.

Ебати кашата. Реалноста е барем десетина пати поизвртена од најлудото психолошко писание од Достоевски. А тоа кажува многу. Достоевски да го опишеш во еда реченица, епитетите генијално луд ќе се меѓу првите зборови кои треба да ја красат таа кобна убавина. Штета што полицајците не прочитале нешто од него додека биле во читалната, можеби ќе допрела до нив малку генијалност. Затоа што лудоста на нивните водачи е без граници.

За крај, ќе го цитирам BBC:"[...]having corrupt governments in the region that abuse people's rights - that's the normal situation."

Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom