Бев на протестот во Прилеп. Градох херој е малку успан, но добро е. Има свесни граѓани. Бев испровоциран од другарка, која до пред три години ми идеше дома да ме извади да гласам за сегашната опозиција.
Битно, ја барам за протестов, и ми вели: Не можам да излезам, не смеам. Татко ми го унапредија. Па нели беше против власта и велам. Ми вели сега не сме.
Тури и кур.
Чичко ми, џандар во пензија веќе две-три години дебес дојде кај мене. Интернетот нешто ги зафркавал, па да види за скопскиве протести. Почна да плачи. Ми кажа дека бил на Косово за време на демонстрациите во Призрен, Приштина, разбивал протести и во Македонија, не му било тешко. Ама за сегашнава полиција вели дека се криминалци.
На ова комотно можеш да извршиш комотно голема нужда.
Сепак имам предлог на протестирачиве во Скопје. Да го исечат кругот од македонското знаме. Да си знаат дека ова веќе прераснува во револуција како Унгарија и Романија.
Инаку таа со мустаќите денес зборуваше дека тие што протестираат немале почит кон знамето. Кое знаме немиена една, кога во центар на Скопје имаш повеќе јарболи отколку жители, а некој километар на север имаш знамиња на друга држава.
Што си направила ти да го спречиш палењето на тоа знаме во Западна Македонија?
Кајги, забот ме боли. Издрогиран сум. Екстерниот хард диск со 500 гб податоци ми појде јабана.
Мартин бил "наркоман". Ама кога ви требаат гласови да лажирате и гласовите од "наркоманите" ви се битни и зомбите од Пустец ги копате.