Драга Кајгана (виртуелен дневник)

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.146
Да се разбереме уште за едно нешто.Вмровци се оние кои се борат за Гоцевите идеали и ја сакат Македонија и се против оваа власт.Овие што се со власта се груевисти или монструми како сакате наречете ги.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.320
Поени од реакции
10.357
Вие со твитер доскочиците од типот на профи влада топло време одма топови вади да не разлади, децата на играчка од киндер јајце расклопена да ви личат.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.541
Поени од реакции
17.958
Се мислев дали да напишам став за овој да го наречам тако звани протест.Жал ми е за дететп што загинало од полицијата,премумерното покажување сила у нашава држава е пракса.само лошо е што пар години после тоа,тоа се користи,у политички сврхи.Ало бе лешпери едни, ова не се однесува на членовите погоре избори се добиваат на гласање,не на улица.Ја не знам што очекувате,од полицијата ти да ги маваш,они да седат и да те гледаат,море златен Ердоган па да видите што е насилство.Само за едно сте у право,вакво тепање треба да им се удри и на нинџа желкиве наши,а не со нив меко,нема бе се знае како за нас така и за нив.

S

StormRage

Гостин
Можев да го отупам со филозофии за идеали и останати македонски работи...
Ама ќе скратам:
Со мирен протест никогаш ништо не се решило, посебно во оваа вукојебина...

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Драга
Мајка ми нема појма дека вчера владата ја префарбаа.
Мајка ми нема појма дека ЕБР беа распоредени до 1 км должина.
Мајка ми нема појма дека све живо и диво тепаа.
Мајка ми нема појма дека се кршеа полициски коли, дека за прв пат откако сме под режим денес се покажаа забите на многумина.
Мајка ми нема појма за вресоците на една девојка откако и се вдадоја 3ца специјалци додека поминуваше улица (не смеела да поминува од таа страна де)
Мајка ми нема појма за случката во читална, дека никој не учи во 11 нели.
Мајка ми нема појма дека во Кузман девојче беше малтретирано од наркоман, а ни пуштија еден цајкан да направи записник додека ЕБР беа на неколку метри од нас.

А, мајка ми нема појма ПОШО МЕДИУМИВЕ СЕ КРЕТЕНИ.
Колку ги потплатија да ќутат? И од Телма се разочарав. Додека ситуацијата ескалираше, на мајка ми и се јавувам ја прашувам дали даваат нешто на Телма, таа ми вика дебатна емисија гледала.
Алооо!
И на генералот Ангелов нека му е добро утрото. По медиуми секој ден, ова вака, ова онака, јас сум јак, јас сум ова, јас сум она, ама морал да замини на друго место да се бори, за туѓи интереси, место за своите.
Е, тоа е македончето (намерно со мала м). Тоа сме ние.
Не можел финансиски да издржи. Да издржи за шо? За кампања политичка да води кога ќе дојдат СДС ? Или да се задоволи секое барање на сопствените деца?
Живеам со 500 денари неделно, зборувај ми за финансиска издршка молим те.

Кретени, кретени насекаде.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Добро утро. Се надевам дека денес сонцето нема да ме акне во глава како вчера:)

ХулахопкиСоТочки

Out of step with the world
Член од
9 август 2014
Мислења
1.494
Поени од реакции
5.250
Ве мoлaм не ги вреѓaјте кучињaтa, прекрaсни живoтни се тoa! Џaндaрите штo тепaaт не се кучињa, мoнструми се,изрoди.
Oд другa стрaнa, кучињaтa се интелигентни и нaјдoбaр пријaтел нa чoвекoт :)

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.377
Поени од реакции
5.587
Toкму така ја ги прв нареков ама не размислив убаво , кучињата се преубави суштества уствари

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.320
Поени од реакции
10.357
Не , не и не можам да разберам жими една мајка.Не можам да ги разберам коментарине на фејсбук , не можам сликине , не можам да ги разберам и навивачите што зборат кај бевте нас кога не тепаа или ви требаше ќутек за да сфатите за полициска бруталност.Сите сте во право , ама која е поентата да се докажуваме на фејсбук,форум,куроф,ленче ? Која е ползата од сето тоа ? Искористете го интернетот за светот да дознае за овие бездушници кои не пробаа да сокријат само едно убиство , туку и го убија моралот и своето јас на овој напатен народ. Седнете и размислете до 17:30 дали сакате и понатаму да живеете во страв за вашата работа, син, ќерка со еден збор вашата иднина или време е да се промени сето тоа.И не важи ова само за сегашнава ситуација.Таа одлука што ќе ја донесете денес треба да ја испочитувате до крајот на животот без разлика дали станува збор за вмро,сдсм,дуи,дпа.ТИ СИ МАКЕДОНИЈА, не некој цреп во фотеља.

Ф

Флеш

Гостин
Едниот ден протести,следниот ден Кајгана форумот е полн со критики и гнев. Секој проклет пат . Се труеме со мржња меѓу нас членовите.На крај пак мирни им се главите и на Вмро и Сдсм. Тие не користат како хартија за бришење и не фрлаат во канта за отпадок.Искористени и згужвани,избршани од нивното срање на скротум чешање секој ден со политика.Чил малку деца.

Kajgana Shop

На врв Bottom