Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Ф

Флеш

Гостин
А1 да ми го шишаат косичето .... Ми се смачи .... Плаќам електронски

На 20ти плаќам сметка ....Секад на два-три дена одма после да ти вадат да платиш сметка .... Абдали брее капиталисти .... Дај ми бре таму на 10ти следен месец инфо бре,не одма после два дена ми го вадиш бабулето со сметка за ново плаќање ...:popce:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Неколку години сме оддалечени од официјална изјава на ЕУ дека уствари Референдумот бил масивен експеримент и прв обид за масовен тест на ингелигенција. Секој што гласал ЗА автоматски добива потврда дека има IQ помало од Пи и со тоа добива месечен надоместок бидејќи живее со потешкотии.

Тоа е единствен ќар што можам да го замислам.

1587753894522.png

A да.

И ќебе.

Attachments

Член од
21 септември 2011
Мислења
714
Поени од реакции
2.203
Драга.

Фб денеска.

"На сите мои пријатели од муслиманска вероисповед лесни Рамазански пости"...

Истите тие 5 дена предходно за случувањата во Сингелич..."племе гнасно, неписмени, стока, шошони, шипци, слезени од планина, козојеби, смрдени..."

Од ваквите пукнал к.рот напред, дволичност на квадрат!!!

Истите тие имаат вечна дилема дали за Велигден се вика Христос Воскресе или Христос Се Роди!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Queen Elizabeth has survived

The plague
Smallpox
Malaria
WWII
Korean War
Vietnam War
Making of Land Rover and Range Rover
The Concord
The retirement of the Concord
Nazi rule in Germany
Destruction of Berlin
Partition of Berlin
Unifications of Berlin
Creation of Israel
Sending poor Palestinians into diaspora
Tripartite invasion of Egypt in 1956
1967 Arab- Israeli War
October 1973 War
West-East Cold War
Iran-Iraq War
First Gulf WarFall of Saddam Hussein
Fall and disintegration of Soviet Union
Britain joining the EU
Britain leaving the EU
Apollo 1-17
Independence of countries in Asia and Africa
14 British Prime Ministers
Charles and Diana
Charles and Camilla
Andrew and Fergie
Harry and Megan
14 American Presidents including Trump
7 Saudi Kings
48 Italian Prime Ministers
9 UN Secretary-Generals
3rd, 4th, and 5th French Republics
Mad Cow Disease
The Internet & Wi-Fi
COVID -19

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.460
Поени од реакции
7.776
Правиш сајт со сомнително име, измислуваш статија од типот: (Наслов) Решено е како Бил Геј и Шорош ќе ја намалат популацијата на 1 милијарда.

Текст: Сите тие што ќе примат вакцина од Корона ќе го преживеат големиот егзодус на оваа планета, имено Бил Геј, Шорош, Билдерберг и Рокерфелер сакаат да имаат само овци-послушници на оваа планета па со тоа измислија болест наречена 'Корона', нормално интелегентните луѓе знаат дека сето ова е измислица и дека се работи за обична настинка и сите смртни случаи се препишуваат на Корона.

Сите ние што сме паметни и мислиме со свој ум, не сакаме да имаме ништо со злобниците како Бил Геј и компанија па затоа они од нас немаат никаква корист и сакаат да не убијат.

Елиминацијата ќе се направи на следниов начин: Сите што ќе примат вакцина ќе станат имуни на еден многу посмртоносен вирус кој ќе биде пуштен во оптек и ќе не убие нас интелегентинте луѓе кои размислуваме со сопствен ум и не сме робови. Така светот ќе остане населен со овци кои ќе бидат секојдневно стрижени и чипувани.

Но дали сме ние толку глупави? Секако дека не, ние го откривме овој злобен план на Бил Геј, Шорош, Билдерберг и Рокфелер и кога ќе излезе вакцината први ќе се нацртаме да ја примиме.

Завршеток на текстот...

И така сите дебили ќе се вакцинираат и светот ќе може да живее слободно без корона.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.692
Поени од реакции
34.208
Dk

Vistina ova meminjata... Ja na dva 24ki monitori plus laptop, telefon, tastauri onakvi, cel den kuro drapam, efektivni 2ipol casa... Ona so lapotopce i pernice razvali, rabota kolku ja za 3 dena. I sea ja sum izmoren na kraj na den. :D

Ne sum osetil k od karantin upm
Feel like missing out

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Сабајле влагам у подрум,гледам една кутија па сигурно едно 25 години така стои непомрдната.Отварам унутра,нончаки што ги направив на времето како мал од рачка од метла и ланец од лулашките у Карпош 4 преку ноќ со бонсек што го исеков,па го ставив у чаша солна киселина да се исчисти р'ѓата.Вентили од чешма еден куп,тие демек како "боксирачи" ни служеа у тоа време.Пендрак од дедо ми покојни џандар беше,како мал на времето му го украдов и едвај не го казнија на работа.Се потсетив на едни времиња и така едно 15 минути пловев назад во минатото,во едни среќни времиња.
А добро вчера вечерта што не тарашкав низ подрум,ако ги најдев правец мрт,добро вечер вие сте уредникот на програмата? Да,повелете.Па кога ке речев го ударам кај ке стигнам со што ми фати рука,па у ова депресивно време на пандемии и карантини Трст виа Скопје ли ќе емитувате трупови ниедни?Еј човече Трст виа Скопје у петок навечер за време карантин.Па тоа само шпицата со циганине крај огнот што седат додека свири онаа музика човек да се напие отров,а не цела епизода да изгледа

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
Толку многу ми недостасува фудбалот на ТВ екраните што почнав да ги гледам натпреварите од претходните сезони од архивата на Спорт Клуб. Да напоменам дека почнав и Белоруската лига да ја следам. Зависник сум од фудбал, што да се прави. :toe:

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.539
Поени од реакции
7.062
И Кралството СХС одби меѓународна истрага за убиството на Франц Фердинанд.
Останатото е историја.
Убав викенд (заклучени дома и избегани по родните села и планините) кајганџии.

Успат, не памтат децава, немаше фејсбук тогаш, ако сакаш статус треба на форум да напишеш нешто. Ја уште си го користам така, за да не замараат тетките на фејсбук.

И плус, ми текна генијална идеја, ако сакаш да ги изнервираш родителите, само објави статус на фејсбук,
СЕ ОЖЕНИИИИВ!!!!
Бројот на мама-
Бројот на тато-
Кој сака нека честита.

Дома не си оди наредните 2 недели, мајка ти со сукалото те чека, татко ти веќе ја има испиено ракијата не ни слушнал кога ѕвонеле телефоните.

Последно уредено:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.257
Охриѓани, Дојранци, цените вака така, ќе им иделе од страна овие да го спасат туризмот летово:vozbud:.

Не, драга.Објасни им дека газдите на хотели, кафетерии и смештај не се иста класа со останатите.Тие се истата таа алчна класа како газдите на јаки фирми каде вработените црнчат за 15-20 банки месечно, а тие дневно ги трошат истите за ручек.

Уште не научиле уште дека одамна Охриѓани не одат на многу места, а најчесто таму одат тие од страна ради извиканоста и "елитизмот" кој им се врзал на некој чуден начин на дел објекти.Најчесто поради дебилните цени, висока цена не е секогаш репер за добар помин, посебно во Апсурдистан.

Дека цените за кои тие плачат за 5-7 дена или викенд, за локалните важат преку цела година.

И апсурдот е дека најмногу се жалат тие со највисоки примања.Можда така се научени, се на гага, а око ненаситно...

Слободно сите нека си одат каде им е мерак, без замарање на останатите и останатите на нив да не им јадат трици за изборот.
Ниту домашните туристи ќе го спасат туризмот, ни Охриѓани.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
ДК,

е поради вакви идиоти сум со став дека секој треба да полага тест за интелигенција за да се стекне со право на глас во одредена држава.

Најлош концепт е овој во кој сите се размноправни и сечиј глас има иста тежина во едно општество, имајте на ум дека вакви во државава имаме барем 20%, а може и повеќе!

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Викенд..се повеќе ми фалат фамилијарните собирања..ручек, салатичка со по некоја ракија....со друштво на кафе, пијачка. Општо гости..никаде не сум бил..никој не ми дошол. Ние домашните скапавме дома..нема што да си кажеме веќе меѓу себе. Дури почнавме и родендени на скајп да славиме..пивце да пиеме. Едноставно се е поинаку, а тоа на моменти е тешко да се прифати..но тоа е сегашната реалност.
После сето ова дефинитивно многу повеќе ќе ја цениме слободата што сме ја имале....ќе се радуваме и на ситните нешта

Kajgana Shop

На врв Bottom