Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.122
Поени од реакции
15.937
Драга,

Карантин ко карантин, не е дотолку лошо ако си арен психофизички. Лошо е кога карантинот се спојува со пмс. А времето се менува на 24 саати од зима во лето. Пет дена сум на некое апче за болки. И џабе е. Десет дена немам вежбано, ни енергија, ни желба. Дигнав раце од се продуктивно викендов, ќе се оправам од понеделник натака. Никогаш не сум била фан на преодни месеци ко април.
 

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.164
Поени од реакции
15.953
Кајгано,
Како би ги испопријавил свите по селава шо се влечат по планини и ставаат слики за време на полициски час, без око да ми трепне.
 

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.306
Поени од реакции
10.320
Зошто не си го напраил тоа ?

Назад на своето,

Мислам дека ќе си даам отказ и ќе седам дома за 0 бидејќи ова почнува психички да ме турка . Не постои одењето дома работа дома по 10 саати на ден за ниедни пари кога нема каде да си го остварам меракот.Исто така ме иритира што луѓето до почетокот на полицискиот час се понашаат ко да се на пикник така да која е потребата да си лажеме паметот дека нешто корисно ќе се случи од сево ова. Мислам дека мора да се направи 2-3 недели тотално затварање и тоа е тоа бидејќи интелегентноста на овој народ не дозволува ништо помалце.
 

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.331
Поени од реакции
6.234
Не постои вирус.
Првиот смртен случај од коронавирус во Вухан, Кина - 11 јануари.
Првиот смртен случај од коронавирус во Велес, Македонија - 6 јануари.

Си играат со цел свет како заморчиња. Ај порано се знаеше, воени дејствија-тест зона блиски исток, политички маневри-тест зона балкан, сега тест зона цел свет.

Кинез јадел љиљак и сеа се шири вирусов, Кина земја комунизма што со куршум решава проблеми ќе остави некој да испадне па да го прошири, па вирусов стасал на утакмица во Милано, па кивнал еден на 7ми ред 12то столче источна трибина, го разболел некој на западна трибина па овие со летот во Шпанија го однеле....
Абе фаќајте патот, обичниот грип го покрстија КОВИД 19 и не плашат тука да седиме дома. Бројка на смртни случаи од вирусов е иста или за процент поголема од обичниот грип, и тоа затоа што на се пишуваат корона е колку да пумпаат бројки.

Untitled.png

Во Индија овака прават заби

1,352,642,280 жители има Индија. Сите имате видено слики каква беда и мизерија од држава е тоа, корења јадат да преживеат, да имаше вирус како што го кажуваат ќе исцркаа сите, таму за сапун имаат слушнато од стар дедо на пазар што кажува кога бил измеќар у време англиско дека видел....

Па и уште Flatten the curve you idiot I DON"T HAVE A BED FOR YOU....
Па сите што имале грип у минатото да сме ги праќале по болниците наместо дома со петел супа да ги лечиме исто ќе беше, пак ќе немаше кревети.

Не се потресувајте корона морона, ќе завршат до крај на април месец што имаат план големите играчи и после ќе се враќа се полека во нормала, овоа е една голема играчка, и ако фанете корона пијте чај лапајте антибиотик за 2 дена кај здрави прави луѓе мине.
 

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.244
Поени од реакции
8.316
Koga gi gledam merkive na germanskata vlada za spravuvanje so koronava sfakjam deka Koronata ne najgolemoto zlo na svetov tuku od 39-ta pa navaka e seuste isto. Odnosno nacisticka Germanija.

Mamiceto mamino da i go ebam sto sobraa se sto e posposobno od drugive zemji od Evropa za da raboti kaj niv.

Oni posle ke kazuvale slobodna trgovija. Poodvratna nacija ne postoi, kako Juve da go gledam u Italija. Sobrale kapital i se edno isto dosadno, a zackripi negde ubaci sudii.

Da se vrati Tito... more da se vrati 45 da izedete nekoj smajzer.

Da im ebam se i na toa nesposobnite Rusi sto ne gi dokrajcile. Ke gi delele istocna i zapadna. Abe zapali se toa.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
8.895
Поени од реакции
17.521
Шо ти е женско еј, абе едвај 5 дена е тука и направи хаос на работа.
После оваа недела сто проценти сум сигурен дека Ева зезнала работа у рајот.

Нема на арно да заврши работава како што тргнало ама кога веќе се впуштивме у игра тоа е, оти нели ако стоиме настрана ќе ни паднат мудата.

Ти ибам и корона што затвори ресторани и дискотеки па сеа ќе влеваме у проблеми за ванаби инстаграм ѕвезда од Ханои.
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.732
Поени од реакции
24.351
Заглавена на работа со екстремно многу стрес, плата испод минимала, ама и таа ти ја кратат затоа што доволно е некоја рандом особа да се пожали од тебе за ситница и ќе те репнат - 20% за три месеци. Оваа информација ја дознаваат и шуто и сакато и ја злоупотребуваат против тебе. Работиш под тежок притисок, со уцени и закани и згора на се народ си го истура бесот на тебе, а ти ни крив ни должен, само си се нашол таму во погрешно време и на погрешно место. Изложен си на екстремна експлоатација, сексизам и деградација и не можеш да си дадеш отказ затоа што си единствен вработен дома и сите чекаат од тебе.

Се будам во Шведска до згоден Исланѓанец кој го сакам најмногу, ме гушка, ми посакува добро утро и прашува дали сакам да си пиеме чајче и кафе со појадок и да гледаме серии. Сега со стална работа каде работиве од погоре не смеат да се случат и плата која ми овозможува пристоен живот.
Доволен ми беше еден кошмар од минатото за да бидам благодарна како никогаш досега.
 
H

HoT _iCe

Гостин
Срц најде си ги старке што мои бесва ги купиле пред некоју годину у грчку, работи се за 5 пара у различни бое од кои едни су у бое на виножито, погоди кој ќе е најмодеран од днска натамо. :cool:
 

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.361
Поени од реакции
1.820
drag aj sea faktite
ima epidemija u redu je ajde
ali
Zadolzuvanje od neznam kolku milioni evra kredit od MMF i Svetska banka
Kratenje na plati od administracija
Zgolemuvanje na akciza za nafta
i ne isplakaje na parite od MOJ DDV vo april
I posle cinela ovaa vlada glasajte pak malku e
 

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.131
Поени од реакции
18.128
Драга,

Чисто информативно, дан знајш кој е талентов на крај шо зборвеше на пресов после Вилипче?

Ме потече на крај до муабетот демек маските ни ги давале од Скопје и тие плаќале даноци на имот во Охрид зато да немало забрана за влез кај нас.

Прво, не се однесвит на Скопје туку на сите општини (шо е до мене сите општини потребно е да се затворат меѓусебно некој период - освен за достава на храна и неодложни работи), само не знам шо толку се најде погоден, санкир ќе идат на плажа во четврток...
И за Стружани да важит и за Лабунишчани и за Вевчанци.И Охриѓани да не одет таму ниту Скопје или Кадрифаково, сеедно.
Само периодов.Сите општини меѓусебно.После нека одат сите кај сакет, ушка нек се носет.
Се дури имат основно ниво на култура и комуникација.

Друго, данок на имот плаќет и Охриѓани шо имет станој таму кај него во оооо велеградот или Струмица или Скадар сеедно.И Битолчани и Велешани во Охрид и(ли) Скопје и било која комбинација.

Трето, за маските.Буџетот не е на Шилегов и град Скопје.Ниту на мајка му.

Патем, во смисла дојдени луѓе од страна се осештам ко почеток на лето да е или продолжен викенд.Паркирани се доста со станој, викендици од Штип, Скопје, Битола.Си користат одмор шо им го дале зш имале деца до десет години или се хронично болни.Од кај знајме со кого контактирсле во нивниот хоумтаун.Или да прошириме и кај шо е слаб вирусов, да појачаме малу?:tapp:

 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom