Драга Кајгана (виртуелен дневник)

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Ништо не те плаши Маќедонијо на овој бели свеееет...
Абе кога ќе се опрајте море?

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
denes na grobista Butel.Izleguvam okolu 13 casot i op KOCI ..kilometar-2-3 kolona na jaki masini.Ponatamu ke ti tekne od muabetov sto marka bea site. Skoro site po eden vo kola retko dvajca,cesto so onie tradicionalni kapi a po lik i mnogu MU........dini.Lazam jas taka poleka a povece cekam vo mesto.Se razminuvam so eden na koj mu e otvoren djamot i go prasuvam abre sto e ova, za kogo volku koli.... a on od tie de mi veli- Eden skolski drugar...auuu si velam vo sebe sekako drugar od ONA.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
ДК

Си седам дома и ми текна дека сега е идеално време да размислувам за следната криза.

Во 2003 Тајван е еден од најпогодените од САРС после тоа учат од грешките и имаат план како да делуваат брзо и ефективно.

Уште пред да има препорака од СЗО скенираат можни заразени личности, а воедно има строг карантин за луѓе од опасни територии(тогаш Вухан, сега повеќе земји)

Овие и други мерки придонесуваат популација од 20+ милиони која е непосредно до Кина да има заболени колку што има Словенија.

П.С Би било интересно доколку ние како нација почнеме да правиме планови за иднината за најразлични сценарија :)

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.801
Поени од реакции
17.343
Драга,

нашиве предци 500 години под турско ропство преживеале, нашите дедовци и прадедовци 4 години се бореле со фашистичко зло, се криеле по шуми, во зима на најголемиот мраз, гладувале и сепак успеале да победат, ама ние не можеме да издржиме ебени месец дена дома да седиме и тоа во моменти кога истиве што ги спомнав немале интернет, телевизија, видео игри итн...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.430
Драга ми те снема на неколку минути, ми те реметат мме

Инаку драга и тоа го дочекавме ИСИС да биди општествено одговорна организација, ги советува своите терористи да не одат во Европа, а ако се таму да не се враќаат.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Dear K,

Две групи на мајмуни се собираат во два различни храма, каде се хранат од туристите кои масовно ги посетуваат овие храмови. Двете групи секогаш седат на својата територија, не преминувајќи ја замислената граница помеѓу нив. Со појавата на вирусот ги снемува туристите и се појавува недостаток на храна. Едната група ја преминува границата и ја напаѓа другата група.

Се што треба да знаете за војните е во оваа приказна.

https://mothership.sg/2020/03/lop-buri-monkeys-fight/

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Абе јас сум prepper америчка школа, шест месеци храна вода и пари, со второ и трето алтернативно засолниште. И одам на продавница земам едно едно пиво пред мене триесет души грабнале масло, шеќер, брашно абе си викам стоко вакцинирана први ќе изгините...

Инаку најважен е менталниот склоп да останиш смирен во стресна ситуација и со тоа да донесеш најдобра одлука за себе и своите блиски. Има една вежба визуелизација, најтешкото нешто што го правам во животов, ја визуелизирам смртта на моите блиски поради моја вина, најтешко ми е за внучината, кога ќе завршам и отворам очи полни солзи срцето ми е скршено, ама потоа се присетувам дека е вежба и само илузија. Затоа сум цело време позитивен насмеан си играм со нив. После таа вежба сум спремен да крадам да убијам, да ги прекршам сите божји и земски закони без сомнеж за исправно и погрешно да ги заштитам моите блиски...

Последно уредено:

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
Драга Кајгана, сакам да кажам дека ако снема брашно и тоалетна ќе биди ради оние кои си направиле резерви за 80 години. Пошто ќе помини пандемијава и постарите ќе остават тоалетна и брашно во наследство. Ќе биди 2100 година и тие сега помлади Karens, тогаш веќе стари, ќе користат од резервите тоалетна сеуште. Поќето фирми за тоалет ќе се распаднат и ќе се преотворат по цел век пошто нема да се има работа и секогаш ќе ја пцујат Короната за својот неминовен распад.

Поентата ми е, свестете се.

Последно уредено:

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.811
Секогаш кога ќе видам дека ЕмилијаС има оставено мислење на темава во глава ми иде песната:

Емо мори емоооо
Емоооо тиквешанкеее!
А сега си Емоооо, Емо ВЕЛЕШАНКЕЕЕ!

И тоа како мал коа бев на свадба у кавадарци и кавадарка ја пееја, еден од нив со тато беше војнички другар па и касета ни даде

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
Што се чудите дека се купува на големо брашно и тоалетна? Брашно купуваат многу оние што ќе се учат да месат, оти додека се научат едно 10-15 пати ќе им престаса тестото. Секогаш кога ќе се спомне месење или брашно, на сценава од филмов ми текнува. Зашто така, ебем ли га. А за тоалетната не ме чуди јас кога реков дека ги напунивте гаќите од вирусот , вие не ми верувавте. :toe:

Член од
3 февруари 2019
Мислења
2.483
Поени од реакции
4.135
Абе каква корона, кај нас има многу потешки случаи, а посебно во овој период кога сите се по дома, гледам пуштени се на најјако, секој ден излегуваат повеќе нови пациенти него од короната.

FB_IMG_1584454816374.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom