Кајгич
Најбогат човек на светот бил основачот на Амазон, Џеф Безос и дотичниов тежел околу 150 милијарди $.
Е што ќе му се 150 милијарди $ бе Кајгич?
Се си мислам дека му е досадно на чоечево, секој месец да нема грижи како да го помине месецот, сметки, храна, дополнителни предвидени и непредвидени трошоци.
Крајно вознемирувачко да не сонуваш каде да го поминеш летниот одмор, да си листаш booking на раат, price (lowest first).
Па секое лето бе Кајгич, како мрави, се некој одлучува да скокне во брачните води, да се тресеш дали ќе те поканат на уште некоја свадба, па поклони, па „што ли ќе облечам“, па „море онаа пак во истиот фустан“.
Си купив тостер, реакцијата на радост и достигнување ми беше како да сум си купила вселенски брод
, ама барем му се израдував како мало дете, овој Џеф Безос 150.000 тостери да си купи нема така да се израдува.
Па да си мечтаеш дека еден ден ќе бидеш дел од публиката на Гармиш - Патенкирхен или Виенскиот новогодишен концерт, па ич не би имала проблем да ја следам Големата награда на Малезија на пример де, ете и Бахреин прифаќам, не е проблем
.
Се на се, сума сумарум го жалам Џеф Безос, гарантирам дека и нему му е досадно.
П.С. Математичка задача: Јас и Џеф вкупно имаме 150 милијарди $ и 1560 денари. Колку денари имам јас