Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.502
Поени од реакции
18.258
Курва е брате кога после години развод и нов брак решила "интимно емотивно да се соголи" пред цела македонска јавност и јавно да зборува за твоите наводни пороци. Би и ебал матер за реванш али па и не вреди тури и курот ебате ороспијата скапана.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Почитувам и култура, традиција и тие што си се религиозни, но...не разбирам каква конекција све тоа има за да рокнеш музика во ниедно време, да запалеш оган, да локаш ко смок, ко да ти е последен ден, ко да ќе нема утре. Да рокаш петарди и огномети. Надвор е минус 15, па да ги тераш бре на протест да излезат за нивна потреба, да искажат револт, права да побараат ќе те направат ненормален, кој ќе излага надвор на минус сто ќе ти речат.
А ова одма ќе побрзаат да го оправдаат со религијата и традиција. Ѓоа Госпо минус ќе му пиши ако не запалат оган вечерва, не се налокаат ко стока и не го свртат пајдушкото околу оган.

Па да не прам муабет за подоцна. Кој ќе гледа трпези со грав и сарма по фејсбуци, па религиозни восклици и честитања. Се е претворено во помодарство во оваа држава. Па кај паднало паричето, и тоа треба да се објави. Не знам дали постои народ толку страден за внимание, дури и од религиски празници направија тренд.
Повеќе почитувам ликови со атеистички сфаќања, барем се искрени и не се замараат, не изиграваат светци на еден ден, како мнозинството народ овие денови.
А тие што искрено си веруваат, таквите се ослободени од потребата за внимание, за таквите празник е секој ден.

H

HoT _iCe

Гостин
Драга не до тебе, али до овија што те читав.
Ви што возите, и што у овија ладни днови точите гориво, љубезно ве замолују да си ги гасите авта зашто:
1. тој е законски и имам право да не ви се сипе гориво ако одбиете да угасите
2. безбедносни причине
3. култура, ставите се на место на некога што е тамо 12 или 8 сата на работу и замисли од свако авто да удишуеш издувни гасови од голф кеца од 80ти или ауди а4 2000 годину
4. бидите културни и љубазни и не се понашајте како тија на бензинску да су ви слуге зашто не су, него искочите си од авто и си кажите какво гориво и за колко, ако ви е на вас ладно тој да га направите у рок од 2 минуте, замисли како им е на тија што дремев на работу по 12 или 8 сата.

фала чао пријатно, за сви што не се слагав сас овој да знаете дека ве пцуемо и клнемо до 101 и назад а некад некоја клетва ќе се закачи куде и да е

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Draga,

Godinava pocna dobro. Maliot nekni mi kaza deka sum kul ko Roz od Frasier, a odamna mi nemase shlapnato nekoj posodrzaen kompliment. Cel januar e sea sloboden na toa pole.
Vcera koa se vrakav so bus, si sedev do prozor I si slusav muzika ko so skoro sekogas I pravam. Tie dva, tri saati si gi obozavam znaci, totalen mir mi se. Plus, taka mozes da vidis kolku e ustvari ubava zemjava. Drzavata e krsh, ali zemjava e ubava. Toa ridcinjata se najubavi vo prolet, drvjata se najubavi vo esen, a Vardar e najubav vo zima. Vcera imase kupishta nepipnat sneg, toa obvivkata ko svila, pa I sonce cat pat mavase, lepota. Aj si vikam koa ke stignam doma ke ima negde neso neizgazeno poso da gazis po takov sneg e edno od najorgazmicnite cuvstva ever. Za cela sreka, moite nigde ne mrdnale cel den I mu ebav mater na snegot vo dvor. :D
Ona so e za grev kajgano, e so site zjapaa vo tie telefonite namesto da ja vidat taa slika vcera. Devojceto do mene glease nekoja glupa serija, pa za nejze double grev mi padna. :/
Seedno, site si birame vo sto uzivame, ali treba da ima nesto inace nz zaso ziveeme uopste. Jas za denes pr planiram da go zakacam papagalot dur ne pocne da se nervira I da kluka, poso sum idiot so saka da gnjavi. Ali sum I kul ko Roz, pa se prebiva toa. :D

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Деновите пред Нова година се изнапрочитав еден куп објави за тоа како не треба да се пукаат петарди и огномети бидејќи нашите крзнени пријателчиња доживувале тешки трауми од пукањето на истите.

Мене ме интересира, зошто истиве ликови не објавуваа вчера постови во кои ќе стои препорака, сопствениците на истите тие крзнени пријателчиња да ги тргнат тие мили миленичиња во друга соба во моментот коа на врата ќе ѕвонат коледари се со цел кучињата да не им се пуштат на коледарите ко да се извршители? Децата во тие случаи не можат да добијат трауми? Или таа траума не се рачуна?

П.С. На мои 24 години сеуште немам слушнато циган да ја испее правилно цела коледарска песна. Веќе кога се цртаат 30 годишни батки пред врата, мислам дека е правилно да се испее правилно а не да пее ко да пробува да прави коледарско-индијански ремикс на песната.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Среќна да ви е новата година, бидете здрави и живи, помалку секирации, помалку глупости, повеќе едукација и рационално размислување и не се правете експерти во секоја област :) Пари не посакувајте, оти ќе се разочарате од Дедо Мраз, мкд корисниците немаат read/write пермисии во базата на финансии.
За многу години да се гледате со блиските на овие денови и не се карајте на маса за политика затоа што политичарите ќе се менуваат нон стоп, а вие пак треба да се погледнете во очи со роднините и пријателите.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.610
Поени од реакции
88.100
Порака до сите оние "Атеисти" кои мрчат на вакви денови за нашите "пагански" адети, а си ќутат за Бајрам и колењето животни среде улица, и воопшто што ќутат за билокој друг верски празник од билокоја друга религија... батиња, вие нит сте Атеисти, нит сте пак интересни... бедни сте. Бедни у душа, кењатори кои си го хранат егото покрај исти такви бедни луѓе како вас.

Јас во животов знам само за еден чист Атеист, потекнува од муслиманска фамилија, и човекот е фрик за наука. Тој отворено го кажува мислењето за религијата, него не го интересираат нит Исус, нит Алах, Буда, Кришна, Мозес итн... и константно ова го прави низ целата година, АЛИ кога ќе дојдат вакви денови, тој знае да запре и да честита празник, без разлика што не верува во тоа, тој е доволно човек да те испоштува тебе... е тоа е Атеист бре бедни ситни луѓе.

Друго, сега читам синоќа во Битола било -21... ај вечерва да си дочекате -23, па да си ја пеете песнава :icon_mrgr:

Член од
30 август 2017
Мислења
998
Поени од реакции
1.434
Се што има почеток има и крај... морам да почнам нова етапа од животот, стариот начин на живот веќе не ме мотивира, без разлика што последните 5 години беа прекрасни но веќе почна тоа чуство каде што мојот живот од последните 5 години повеќе не ме возбудува, промените се многу страшни но без промени не се менува ништо во животот, ај со среќа за мене.

Kajgana Shop

На врв Bottom