Del od 2018 pominav kaj Northmakedonidzanski gazdi/politichari sho pravat budala od sebe po televizija cela godina, se prikazuvaat kako nekakvi humanisti, a ne sakaat da prijavat i voopsto platat kvalifikuvan kadar edinstven diplomiran so taa struka. Ne znam kako i zošto? Ke go zbogatat li tie pari koi gi praat u sekunda sho se vika. Zosto i bi platile koga iako ne se na vlast isto kako da se, inspekcija ne im vleguva. Si mislam sho ako se povredev/izgorev, posle nokni smeni i rabota so silni kiselini i bazi? Najverojatno i kriv ke me izvadea i mene ke me nateraa da platam nekoja kazna
Ma i bi trebalo so ogled na chekanjevo i naivnosta...aj denes aj utre dokumenti donesi, pa godisen odmor zemal i pominale meseci. A sho da prais, ke si reces golema firma super plata, vredi da se poceka, ne biva da reces utre nosam dokumenti i ako ne me prijavite si odam ili da baras nekoj skolski na tatko ti sho moze e u dobri odnosi so nekoj od shefovite?
Malku povedra tema, zavrshiv u Split, za navidum malku porelaksirana godina, sho moze da izleze kako presvrt ako iskoristam del od project management znaenjevo i pomognam u proekti za environment i sustainable development issues in Split. Treba ucenje, istrazuvanje ali imam uste cela godina