Драга Кајгана (виртуелен дневник)

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.725
Поени од реакции
2.497
Ако се прашувам јас, би одбрал како додавка да стои "Европска". Пошто нели, излезете за Европска Македонија. Еј, Република Европска Македонија...

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Само што се вратив од СЕЛО и веднаш да пишам.
Ја отиди Кајго и ти тоа чудо да видиш што стана со нашето СЕЛО.
Не, не мислам за тоа и јасно е дека нема магаре таму да видиш.
И таму саде асфалт со тротоари сите улици и коли и мотори по нив.
И пази,земи чаша вода и читај бензинска станица на сред СЕЛО.
И тоа не било каква бенз.ст, туку ни српски Југопетрол нема таква,
И внимавај сега ова може да те возменири пиљари во СЕЛО.
И тоа не една или две и не било какви како оние нашине во влез.
Пиљара во СЕЛО, кај отидовме Кајго не во Европа на Марс сме.
А во пиљарите во СЕЛО,наредено росна зелка,домати,пиперки благи лути и полулути и тиквици тазе сабајле скинати и краставици.
( да не те орасположам за сликата на грозјето,јаболката и крушите)
Е бев,поминав и видов во СЕЛО Возарци...баш така мислам беше.
Така по ова заклучив дека нема долго да чекаме кога во кооперациите (читај пиљарите) во Чешиново и Облешево а и Спанчево ќе има виетнамски ориз кој добро и ќе се троши.
Ама не само тоа по неколку години во кооперациите(читај пиљарите) во Брвеница и Требош а богами и во Камењане во вреќи и пакуван по кило ќе се продава грав од Иран и Пакистан.
Ете тоа стана и ќе стане со нашето СЕЛО...секој бега од или за (продолжува)

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.837
Поени од реакции
7.187
Сменив начин на исхрана 2 недели и одма резултати. И слабеење, повеќе енергија и концентрација. До пред некое време ме мрзеше да зборувам. Одамна не сум се чувствувал подобро, ама чудовиштето наречено факултетска бирократија ме убива. Молби, студентски прашања и така натаму. Се` за еразмус и уште да не испадне, ќе биде ужас. Ама, ќе биде добро.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Дк

Значи маме му ебам стварно незнат да ти направат мерак.Абе си велам да си каснам една крофна со крем,ај купувам што купувам абе од КРЕМ имаше само една точка она да земеш микроскоп за да ја видиш.Синки се исрал некој гулаб,а добро бе пер ако ставите крем да не се скршите,да не турате нутела унатре да ви го тури Jason luv.Нема знаете едноставно незнат да го исполнат човекот да биде задоволен макар од она нешто ситно мало кое вреди 20-30-40 денари.Кај шо живеме у прчварница,ајде ама од секој аспект дупенка.Еден период се пиздев мислев да отворам нешто,си викам whatto сине ти неможеш да отвориш врата од веце не пекара.
А се пунат со пари секојдневно,пливат,намлатија кеш за 3 живота е тука е кривото....
Крофна со крем сине,само за пример да не збориме за други лиснати маме хоштаплерско со едно саламче унатре,растителен кашкавал со рок поминат у април 2016 кој не го јадат ни кучињата у дрисла.
Као да ви кажам сакам да ја слушам Yaeji не е дека не ама нејќам ради тоа стотројкашите семка им ебам чаршиска.И да ова за пекариве е за сите подеднакво до сеа не сум ја запознал вистинската пекара :pos:

Mother Russia in my cup аnd my glasses foggin up

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Викет коверт хипнозис го гајџање шампионо во то, човеков е да те здрма, и после ча речат како можеше на очи да ме излажи, некој ваков те начека со негативна намера готов си. Ама човеков е позитива, и нормално сите материјали од торент :icon_lol:, па нема сејачи бе малку луѓе заинтересирано па тешко оди симинањето.

https://www.hypnosisunlocked.com/who-is-igor-ledochowski/

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Во глобала сум личност со високи очекувања, критериуми, критички став итн. ама не сум хејтер по природа, мирољубива сум, не мразам без причина и отсекогаш ме чудело некој кога ќе рече органски не можам да ја/го поднесам овој/оваа се до моментот кога не дознав за Мирко Попов, типов ај што е неталентиран, глуп и антипатичен до бескрај па згора на тоа и арогантен е, значи комбинација што намногу ја презирам не можем органски да го поднесем у желудников некоја киселина ми се ствара, ми се гади, он ми е тип што би го начекала негде со безбол палица какво створење антипатично не ми се веруе. :pov:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.779
Поени од реакции
44.013
Аеродром плива во отрови, овие три дена имаше 4-5 затруени кучиња и мачки околу зградава во која живеам. Страв ми е кучето на 2 минути да го симнам, на едно мочање. Само да начекам некој од идиотиве има во гз да му го пикнам отровот, жими се.. И на тие медиумите што уште толку ја влошуваат ситуацијата се да им ебам.. Нема поголема курва од наш новинар.

Психопати едни, абе овој народ заслужува и име и идентитет и се да му сменат и пак кур да не види од Европа. Од ден во ден ми е се повеќе срам што живеам во ваква вукојебина.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.724
Поени од реакции
13.463
Во контекст на постот на Далтонот, само во попоетичен израз, еден убав цитат од еден наш писател-филмски критичар:
„Предноста на соло патувањето во друг град е тоа што можеш да го постигнеш идеалот на незабележливост. Во сопствениот град никогаш не можеш целосно да бидеш странец. Во овој случај странецот доаѓа до полн израз, и навистина е прекрасно додека се шеташ низ улиците на странската метропола, а секој си брка своја работа и воопшто не те забележува. На тој начин се постигнува „абсолут“ во анонимноста, па дури за момент почнуваш и самиот да се прашуваш дали си тоа ти, или тоа е некој странец кого го набљудуваш отстрана додека со својот фотоапарат ги разоткрива најскриените градски тајни во улиците кои се туѓи, но со самото нивно фотографирање, сепак некако блиски и познати.“
Или со мои „позајмени“ зборови - непланираните патувања се нешто најдобро, бидејќи планираните скоро никогаш не се остваруваат. А кога си сам, никогаш не си го губиш времето мислејќи каде и што да прошеташ. Едноставно решаваш во моментот, и тоа е тоа.

Ф

Флеш

Гостин
Која глупа младина,од која глупа сперма излеговте,ви се мочам во паметот .....Двете се плашат на ферка,да се соочат ....Нивното друштво наместо да смири топка,ги бутка уште физички да се пресметаат ....... Пу ви ебам сојката .....

Kajgana Shop

На врв Bottom