Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Драга,

42474164_560820304350060_1775927801044533248_n.jpg

До некни курето ќе им паднеше ако фатеа крпа во рака, сега пак могуче е на болница да завршеле. Мрзи и глупи, ебате изговорите.

Али бар имаме топ вести во државава. Секоја недела има барем по една бизарна вест, толку трагикомедии на едно место е просто неверојатно.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.927
Поени од реакции
17.922
Денес идам во бирото да се пријавам и како гром од ведро небо вработениот со насмевка ми вели: "Нема интернет". Абе ако сакаш интернет ке фатиш и на Хималаите, и во Сахара, и во амазонските прашуми и на Антартикот и во вселената...И не треба да се викаме ниту северна, ниту фиром, ниту Македонија, него треба оваа вукојебина да ја погоди некој метеор, секако без човечки жртви и повеќе да не постои. Бетер сме и од најзатуцаните земји на светов...

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Просто неверојатно колкава и каква разлика има до упатените во некој работи и во све информирани посебно и сопственици на оваа кутија и слика пред мене,спрема оние лица кој го немаат тоа и во град биле некогаш пред многу години некаде за некоја операција или свадба,а некој дури во младоста во онаа ЈНА.Има и такви кој се уште само транзисторот го уклучуваат за вести(а порано и за поздрави и честитки на нашите слушатели..сега не постој таа емисија) а за Тв само слушнале од помладите нивни кој се итидени во град.
Што ми е муабетот , внукот отишол на гости кај баба и дедо во Брезница,не оваа НОВА туку онаа отаде Тажево и останал таму на спиење.Бабава кога ги видела скинатите фармерки на колената на внукот да земе вечерта убаво да ги закрпи.Сигурно и си помислила овие во градон посиромаси и од нас носат скинато а не закрпено.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.924
Поени од реакции
41.896
Поголемиот син е 6 години и вчера ми вика тато да ти кажам нешто ама не кажувај на никој, многу ми е тешко јас сум заљубен. :oops:

Јас викам сигурно во некое девојче од градинката, а тој во другарка на братучед која е 16 години.
Ај ќе му помине. :D

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.174
Поени од реакции
13.453
Не знам дали сте приметиле али секогаш се дешава кога се сликате повеќе луѓе, на првата слика да си топ и одеднаш доаѓа некој Трпе што броел чавки дур сте се сликале, па ради него треба и втора слика да се направи (да го има и него), и на таа втора слика ти мижеш, изгледаш како мутант, не гледаш во камера итн итн. И секако втората слика завршува на социјалните мрежи, која жртва за факинг рендом Трпе :toe:

Ф

Флеш

Гостин
Прееска,кажано околу 15 часот.Се враќам по Партизанска,во насока накај Тетово ....Бев со превозно средство наречено мотор и кацига на глава .... Као шо каишката на кацигата,не ми беше врзана,наеднаш силен ветер почна да дува ..... Одев 40/50 км.ч ..... Ветер почна силно да дува,кога ме плесна каишката во дел на уста и нос,болка неиздржлива .....Као шо бев во инерција на возење,ја свиткав главата инстиктивно заради болката,да намалам интезитет,ми се лизна кацигата од глава ..... Кацигата ми е отворен модел кажано,како воено шлемче .....Наведната ми беше главата,од шо се плеснав:ROFLMAO::pos:ми падна кацига при возење ....СРЕЌАААА !!!!:LOL: Одев по трета лента за бавни возила,на улица,одма до тротоар,среќа шо свртев десно со главата,и се лизна во таа насока,кон тротоарот,па да реагирам одма и да соберам .....Да беше кон лева страна или друга лента,као шо возам на отворено,ќе летнеше кацигата,као шрапнел при возење во туѓа кола и ќе го јадев гадно :P:D:D:D Спас беше искрено ....:LOL:

Ф

Флеш

Гостин
Северњаци,не ми е гајле искрено,кој ве шиша . Веројатно мал број ќе се пријавите,ќе се пребројте,а Зајко ,нели ќе даде оставка . Затоа си земам за право да прогласам мало кралство и монархија,ќе ве земам под моја власт ..... Ќе се прогласам за ..... Кing of the North !!! Северина че ви ја правам кралица,ќе гледам да имаме плодно кралско семејство со наследници ....Можда ќе праат скандали,ама јебига,по мама наследиле страна .... Важно,праиме своја територија,кој ги ебе овие од Републиката ..... Да живеее Северна ..... Да живеее Јас !!!:kruna:

Kajgana Shop

На врв Bottom