Драга,
И нагалено да те викаат бумбар, сепак те викаат бумбар.
Иде период кога им љубомориш на оние што живеат на втори. Идеална температура во зграда, имаш некоја скала, не си без ич ето ако те мрзи, а сепак не си на први каде што е најнечисто и едноставно го немаш тоа чувство дека живееш во зграда, немаш предизвик никаков, од тераса можеш да се спуштиш едноставно. Трети кат е исто добар, може поидеален од втори, но таму секоја година имаш стан што се издава на студенти, па редовно петок, а поготово сабота се слуша турбофолк, од оној не толку забавниот. Ипак е добро да имаш изолација од тоа, нејќам да сум на иста висина. Дали четврти, дали петти ти е веќе исти курац, пекол жешко, куп скали, ќеси потешко се носат, али ај, демек повежбуваш ако се лажеме. Е сега, пак идеме до тоа дали сакаш психото да го слушаш од кат подоле или на исти кат да сте, али сепак би бирала првата варијанта, бидејќи е помалце веројатно да ми тропне мене за шеќер, дали снемало нет или слични работи. И исто плус за повисок кат е тоа што е најчисто, а и за крадци е веројатно во предност, мислам кој е глуп да краде од најгоре.
Како и да ја вртиме, втори е сепак најдобро, кога ќе подразмислиш.