Драга Кајгана (виртуелен дневник)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Праевне селфи екипа од соништа, гледавме фудбал малку и политика свртивне надворешно внатрешна и Победа победи 6:0.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Кај Гана

Глем на фејсбуков на почетна линк од некојси Алекс Ружин. Отворам глем 15-тина другарчиња мои го лајкнале, настрана тарифата која ја платил па си купил лајкчиња и билднал бројки. Читам подетално, да ти биди политичар бе, така пишува барем.

Ко можи братов да се пиши така, от да не можам јас од утре да се претставувам дека сум космонаут. Ете така, ако ме праша некој шо сум по професија/занимање, нема да викам дека сум учел и завршил правен, туку космонаут. Ако сакате можи да ме викате и Аполо на прекар, нема да се лутам.

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.416
Година 1996, Луѓето на една мала но по добра по душа земја, покрај секојдневните проблеми ги мачеа и проблеми...како што се избори, сида, втор круг избори, пак сида пак избори(во некои изборни единици) наркоманија, дрога, сида...транзиција, неваспитана опозиција, сида, инертна полиција, алиментација, ЦИА, сида, невработеност,корумпираност...дупки по улиците и законите, сида, шверц, дупли шток 180 денари, шах, лигавка, МАТ, општа безпарица, сида и др...
Ако ја исклучиме сидата, единствено што им остануваше беше мирниот сон заради чистата совест. Арно ама од неодамна, овие луѓе останаа и без тоа задоволство. Сонот им се претвори во Кошмар.

- К-15

Што ме натера да го пишам ова. Па најверојатно дека К-15 се едно од најквалитетните нешта што произлегле од нашава ни мила држава. Кретивност на ниво. Секоја чест.
Фалат вакви работи во денешно време.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Драга

1300-то факинг мислење. Не дека е за фалење, ниту е јубилеј, ниту пак некад ќе можам да ја стигнам Илумиоус, али ете да се пофалам.:)

Нејсе, се мислев што да пишам денес а да биде нешто добро и интересно, но налетав на едно мислење/дел од говор на Далај Лама, кое морав да го споделам.

Денес имаме се поголеми куќи, но се помали фамилии,
... се повеќе дипломи, но се помалку здрав разум,
... се повеќе знаење, но се помалку точни проценки,
... се повеќе експерти, но и се повеќе проблеми,
... се повеќе лекови, но се помалку здравје.

Отпатувавме дури до Месецот,
... но имаме проблем да преминеме улица,
... и да се сретнеме со својот комшија.

Направивме многу компјутери,
... да во нив внесеме информации,
... да направиме се повеќе копии,
... но имаме се помалку комуникација.

Станавме големи во квантитет,
... но мали во квалитет.

Ова е време на брза храна,
... но и на споро варење,
... високи луѓе со кратки нерви,
... огромни профити и површни односи.

Ова е време кога има толку многу работи во прозорецот,
... но ништо во собата.

:cuc::cuc::cuc:

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.910
Поени од реакции
21.924
Aaaaaa
Најтапа људи су ми онија што стоиф до шофера у бус, праиф му цело време муабет и лижеф му гз, демек главна ѕверка си у рејс ако си гс и гаќе сс мајстора : D

Добро, искрено потапа су ми људи што по цел дн имаф ч'чкалицу у уста

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.777
Поени од реакции
17.704
Драга Кајгич

Знајш она кога луѓето ќе речат - 'Aко треба нешто да знајш секогаш ќе сум тука'. Е тогаш кајги знајш дека работите се промениле и дека никогаш поќе нема да биде исто, а не е твоја кривица еххх

Знаеш зошто спијам мирно, чист образ бе кајги, чист мие како солза. Културата, чесноста и почитта мисе се Кајги,уште си ги имам :love:

Добра ноќ

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Знaчи oвие oд Сител нa кoи дрoги се бе ?
Ајде нa вести дa збoрaт глупoсти веќе се нaвикнaв, aмa и нa утринскaтa прoгрaмa ?!
Вoднo бил белите дрoбoви нa Скoпје, Скoпје зa рaзликa oд другите метрoпoли мoжел дa се пoфaли сo Вoднo кaкo вистинскa плaнинa, дaндaрa мaндaрa...
Пa дoбрo бе гo виделе ли oвие Вoднo у пoследнaвa гoдинa ?
Кoa иделе сo кoлaтa oд стaдиoн нaкaј Вoднo приметиле ли декa Вoднo е препoлoвенo зaрaди тoa пaтoт oд Сoнчев грaд ?
Пa мaјку му стaрa кaменoлoмите имaaт пoдoбaр изглед негo Вoднo.

Сител, мaму вaм јебем oну ненoрмaлну !

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Влагаш во 11 навечер во балон, да играш фудбал. Фрлаш поглед и одма сфаќаш дека двата тима што играат пред тебе се шкиптари. Како?

Па, 11 од 12 се со тренерки доле а 12тиот е со фармерки.

Исто така приметив дека не само љубат да се селат у Немачка, туку љубат и да играат немачки фудбал. Фудбал, без одбрана. Дегажман до петорицата напред, го дриблаат голманот демек, лупаат и гол (претежно гол а некогаш и гол аут). Ја зима голманот топката, дегажира до неговите петорица напред, тие го прават истото и така пола саат.

Буквално, пола саат тоа им беше играта.

Исто така, вредно за напомена е тоа што неколку пати ја избиваа и со бековска.

Член од
28 јануари 2015
Мислења
518
Поени од реакции
2.870
Драга,

утринска тортура на нивоу. Од лево комшијата го реновира станот и оноа буши уште од 8 сабалје, од десно бабава се дере по телефон, кој пак кога ѕвони се слуша до пред зграда). :facepalm:
Шта речи осим...

I think I need a gun!

Kajgana Shop

На врв Bottom