Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.684
Поени од реакции
7.353
Драга, денес го затворив боледувањето, видов голема мака со бубрегот, сега ми е многу подобро. Од утре на работа и почнуваат работните проблеми.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
A man is on his way home when the poorly constructed tunnel he is driving through collapses, leaving him trapped.

The Tunnel(2016)

^_^

koj sfati go castam pivo

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Имам гадна навика во брзање дали на работа дали дома да запишам број што ќе ми треба ама ќе ставам без врска некој назив колку за во моментот и после некое време, чуди се чиј е бројот и за што ми требал. Еве пред малце ги чепкав контактите на Viber за да и пишам на една другарка и гледам мемориран број со чудно име. Ја гледам сликата - дечко и девојка. Моментот е што не знам ни дали дечково, дали девојкава некогаш ми затребала :pos: :pos: арно си меморираат стариве, Ice Vodovod, Vojo Parno, Tome Mehanicar итн, ние претеруваме со сеирот :(

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.287
Поени од реакции
8.467
Добро видовме дека само луѓето на власт се сменија друго ништо. Една поука само извлеков дека на гласање веќе нема искачање.
Мене друго ме боли иако двете се апла продадени души со чмарот широк спремен за тртење. Добро е, заклучивме дека едниве се апла лицемерни, ќе потпишат каков и да е ш иптарски закон и ќе го претстават како за тоа биле присилени а они не сакале.
Ама со другиве што правиме бе, кај се бламираат на кампања и искача мисирот на интервју “Не ми ја чепкајте македонштината.”, и уште они пропагираат како целиот закон е добар и ќе ги унапредело односите. Да, ама односите на вашето хомосексуално ткиво следбеници што ве стави на власт. И уште силни се сите со став” Ни го кочат законот со амандмани”.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.032
Поени од реакции
2.055
Што спомна Фроси, јас речиси никогаш не ги меморирам броевите на телефонот и кога ми треба некој се обидувам да се сетам кога последен пат сум звонел на тој број или чепкам низ пораки... од друга страна татко ми е експерт за овие работи, си има едно тефтерче со бројчиња и барав еднаш некој број и гледам некој запишан како "Томе свиња" и му викам абе кој ти е овој што си го пишал така... ми вика абе свињи продава :facepalm::icon_lol:

Z

zmej gorjanin

Гостин
Последен ден у фирмава, се осеќам ко карпа да ми падна од грб, ко да сум служел тешка робија. Од понаредна пак на работа, се надевам дека барем притисокот и роковите нема да бидат до толку робовладетелски и луѓето нема да бидат фини само кога не можат да се снајдат во својата работа. А до тогаш знам дека ќе можам да спијам барем десетина дена ко човек. Најголема забава во животов ми стана да се одморам малку. Ко пензионер звучам. :)

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.753
Поени од реакции
37.750
... алооооо , хитно ми треба едно такси, ќе може ли? и за колку време? за 5 мин? Ок пратете...
... а бе нормални ли сте, чекам веќе 15 минути тоа ли е хитно за вас?
а таксистот ме погледна и ми рече... женска нема хитни работи има само спори луѓе! :facepalm:

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.524
Поени од реакции
18.400
Група примитивци успеаа денешниот успех на Спејсекс и Фалкон Хеви да го сведат на муабетот - руски биле моторите и бољи биле руските ракети.

Зошто бе таков примитивизам и како со такви примитивци у животот?

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.838
Поени од реакции
7.189
У овие 24 саати ми се случија работи за цела година! Ќе го сменам презимети и конечно ќе раскрстам со сѐ поврзано со татко ми, последното нешто што ме поврзува со тој гад. :brlav:Ќе одам во Дубровник кај една девојка и кај нејзе ќе бидам сместен и денес ме згази кола.:motorce: Ако ништо друго, важно го испцув убаво, најмрсно. Јееее.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.514
Поголем промашај од „капитализмот“ што го глумиме во државава нема на цела планета, тибам државата, ова е најблиско до робовладетелско општество, живееме за да работиме за на крај да немаме финансии да прогураме месец :mad:
Во државава инженери и доктори заработуваат и имаат полош стандард од некој циго што нема ни 4то одделение на запад и се мавта со метлата по тротоари. Вчера сретнав колега од факултет, инженер што има магистрирано потпишал договор на 5 години за плата од 15000 со ветување дека ќе му отиде платата до 18 000 денари, дечкото има 3 години работно искуство во областа :tapp: да почне приватно никако, треба илјадници евра, да одиш за друг за плата пак ебан и нема никогаш да собериш да отвориш свое, ај упм нека не раскурцаат да не постоиме како држава.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Escapism викаат бегство од реалноста. Јас многу ги сакав филмовите сериите и тревата. Па сега се доведов во ситуација само Star Trek Discovery ја гледам, и сестра ми вика да сум симнел некоја серија оти ништо нема на лаптопов. Трева пушев за опуштање и да не биди досадно навечер, ама сега научив да се опуштам и да не ми биди досадно само од себе, ја пумпам состојбата на расположение по сопствена желба. Трезен невероватно, вика ние сме огледало на петте најблиски луѓе кои се дружиме, ова Пикап мајсториве за жени цело време им е вака благословено. И таа состојба се пренесува на мене затоа што сите платени програми нивни јас ги симнав од торент па има едно 100 гига видеоматеријал. Место серии нив ги гледам шо како...

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Ако бе будала така и ти треба само продолжи да ги частиш кога ќе направиш добра пара од игрите на среќа а они не можат ни една смрдена услуга да ти завршаат.Како бе може да не ти биде срам некој кој толку пати ти помогнал и частел и ти помагал финанаски кога му требало па и ти простувал ситни долгови да го поебеш кога му треба нешто битно.
Ако ова нека ми биде за памет за друг пат.

Ф

Флеш

Гостин
Најголема мака во животот е .... Денеска добиваш плата на сметка и се мислиш и немаш идеја каде попрво парите да ги потрошиш ! Дали да купиш шо сакаш,дали не е потребно трошење ,чувај пари ....Дилеми:sleep: Мојот газда кој е милионски товариш,си оди на концерти во Норвешка,само шо се врати,четири дена покасно оди во Полска на шетња :giggle:Има пари,нема грижа ....Ја мала сума,купи нешо,мисли после пари за цел месец искачање да имаш.Се е пари.:sleep:

Kajgana Shop

На врв Bottom