Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Драга,

Јас немам ни накитено бе, елка иам, ама елка неам. Кој јадеше трици за празнично расположение во државава вс. странство? :LOL: Она кога не ни сакаш да ја извадиш од картон, да ја накитиш 5 минути и да ја гледаш. Никакво празнично чувство, ама баш ништо, но ме интереса нада.

Од работите кои ме интересираат, гуглав некни дали папагалчето има јака меморија и дали ме памти кога се враќам дома еднаш на 5 недели. Излезе оти ме памти според науката, па и тоа што ми ги чепка ноктите било знак за блискост и поштовање од негова страна. Ахх :love:

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.830
Поени од реакции
7.172
Блиските луѓе се како оази во кои наоѓаме прибежиште од секојдневните гадости кои ги пружа животот. Ама, живееме во Македонија и полека оазите си заминуваат, па, што останува друго? Ништо, само заминување.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409

ееее Д.... само ова за потсетување дека коњи на плоштадот имало и во српско и во бугарско и тоа баш пред мостот и лево и десно.
И да си знаеш научниците откриле дека срцето умира 17 секунди пред мозокот, а ти си сега во таа ситуација, и верувам дека тоа ти е доволно време да сватиш дека одамна некој модератори требаше да пратиш во пензија, за твое добро.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Со тешко срце морам да признаам дека пополека се повеќе и повеќе во мене се буди желбата да се отселам во државава. Почнува да ми смета простотилукот, непрофесионалноста и гомнојадците кои не си го средиле првенствено својот живот.

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.386
Поени од реакции
3.400
Никогаш нема да го разберам постирањето слики и пишувањето реферати по фејсбук, инстаграм или што ти ја знам кога некој ќе умре. Тоа нема да го променти фактот дека е тешко и болно, ниту ќе направи да ти е полесно.
Дали е така модерно или се прави за другите да видат како ви е тешко и како сте биле блиски не знам, ама не ми е вкусно кога гледам у рок од 1 саат по дознавањето на смртта правите скриншотови од профилната на дечкото и ја репнувате кај вас по профили за да пишете нешто.
Истото е и со девојки, другари, братучеди дури и со луѓе што два пати во живот го сретнале.
Почитувајте го, жалете, плачете ама не претерувајте по социјалниве мрежи.
Почивај во мир.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.709
Поени од реакции
17.601
ДК веројатно ти се обраќам последно оваа година. Старата година т.е. 2017 мило ми е што заврши и што нема да се врати, на 2018 унапред сакам да му изебам се живо и диво, и на универзумот драг мил од 1та стотинка среден прст му кревам и нека се носи у три лепе пичке материне.

Фала ти на времето и добра ноќ

П.С. Ќе забораев Македонски Телеком за оваа голгота која ја претрпив денес од вас со интернет брзина - 34 kB/s помала од dial up сакам во новата да ви падни цела мрежа, цел систем, да пропадните како фирма и никогаш да не се опоравите исто како фирмата во која работев ова година шо пропадна и ми борџи плати, истата судбина да ве снајди......ВИП да ви ја купи зградата и мрежата и се, е до тој степен да нурните пизда ви матер ваша.

Добра ноќ уште еднаш и среќна "нова" на сите.

S

silmarillion

Гостин
Уште еден ден до крајот на периодот кога седиш во локал на пијачка/кафе муабет и од нигде никаде ти се монтира кавер бенд над глава со озвучење ко на фестивал на отворено и почиње да ти ја сјебуе вечерта со репертоат од типот секс из он фаја, љуљај ме нежно.

Пу да ви ебам газдите со чмарови раширени што не научивте што е кафич што е бар што е диско. Сакате да не ги губите тие што пијат кафе до 15.00 а сакате да не ги изгубите и тие пијачите на афтерворк и тие што бараат журка до 01.00. Затоа никад нема да успеете и затварате локали после 3-4 години живуркање.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.874
Поени од реакции
21.719
Драа

Целу годину, сфак дн пие макијато, ск около празници залива се сс џејмисон и боцка од даску. Па да му ебу чудо, како само за нову годину треа да се живи и да се потроши некок вишак денар. Кд неам бре паре не ни искачам,седу дома и глеам спорт или документарке, кд иам живу како на Олимп, пиу нектар и еду амброзију хаха не озбиљно, како ви се искача а да га стискате стотче у џеб, устфари искачате за да бидете видени, за ебани лајкови ццц

Бидите сфои алоооо
Вафле или кафиња не су послатки ако ги сликате за на инста, укус е ист.
Хепи нова година форумљаши, само здравје и памет у главу!
Поздраф Нездраф.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
:LOL:
Дојдов да пишам за ова погоре, ама ме претицал Кумановецов.

Ево ги држи предпразнично расположение две недели веќе, пиење, грицкање пршути а ја будала не договорив ништо ни за НГзатоа што морам да зачувам некој денар, па макар и 5000 биле на крај.

Ама важно ќе ме побарал ако му требал некој денар, важит брат ќе се слушниме. :D
200w_d.gif

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Овој период обично ми е најдно период у годината, нова година, празници, ме јаде некој бед, некоја депресија години наназад. Најверојатно зошто поминува уште една година во која сум го допрел очајот и не сум постигнал ништо, уште една година позади мене. 6 дена после новата година ми следи роденден, истите чувства, истото расположение. Одамна не ми било убаво за роденден.

У задње време почнавме да контактираме после некое време, година-две можеби, навистина (бар за мене) сериозни контакти, ај викам може ќе испадне нешто, ме пука мотивација за на крај да издиши ко балон. Ако, не и се лутам. И` чувам една реченица, не знам кога ама знам дека некогаш ќе и ја кажам и ќе ја сфати, заедно со тоа ќе ја сфати и мојата приказна. Нема врска, нека тера, до кога не знам.

Не знам што да додадам следно, нека заврши тука најубаво. Малце рано, обично овие (лејм?) постови следат утре, мене сега ми дојде... Нека ви е среќна новата година, бидете среќни, весели, мотивирани.... Не знам да делам честитки, на тие што ги сакам немам потреба да им кажам дека им мислам се најубаво. Се најубаво и на тие што не ги знам, на крај краева сепак сме луѓе а во ова наше бедно опкружување најмалце што можеш да му дадеш некому е да му посакаш се најубаво....... па самиот нека се снаоѓа, а?

Да се надеваме дека еднаш ќе трне на боље, за нас песимистите. :smirce:

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
ДК, кога ќе можам да земам и да си направам сама руска салата, без некој од "надлежниве" дома да ми јаде бурек, и да ми се меша..... е тогаш и само тогаш Драга, ќе знам дека сум успеала во животот. Се вика самосталност, а се живее надвор од границиве на Манкедонија... само и едино тогаш мојава душичка ќе си дојде на свое место, и ќе имам психички мир.

Среќна Нова на сите и ви пожелувам на сите самостојно правење руска салата, без нервози... и без носепикање на мама и тато,, баба и дедо..... или бато....во годините што идат., секоја година.... и секоја наредна година, руска салата да правите на раат....

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
D...Нас не не сотреа Римјани, Турци, Бугари ни Немци и не може ништо да не сотре, ни поплави,ни суши, ни земјотреси, ни магли и студови ни Венерични вируси...
Сем. Сем ние, самите меѓу себе...само на тој начин може да не снема.И ќе не снема.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.873
Поени од реакции
17.673
ДК не смемам да се жалам, ниту да се фалам од оваа година, имаше некои настани кои би сакал да ми се повторуваат секој ден и настани кои не сакав воопшто да ги доживеам, како на пример губењето на некои драги личности. Што се однесува до новата 2018 имам многу желби, но највеќе очекувам здравје, среќа и успех за сите луѓе на овој свет, истото и на вас Ви го посакувам драги форумџии

П. С. Се надевам дека оваа Нова година конечно ке ја дочекам трезен откако сум полнолетен

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Ме боли кур уствари каде министерката за образование ќе ја помине новогодишната ноќ...
Што ми е гајле каде Катица факинг јанева ќе иде за н.г ?
Цели 5 минутен прилог на сите телевизии за тоа каде новиов државен,локален и секаков "врв" ееееееејј...
Ова ли се новите реформи во медиумите ? Кое дно.

Периодов 10000000 слики од разно разна сељачана по кафани и ресторани, со "богата" трпеза, алкохоли, предновогодишни постови,и што све не.
"Угостителите тријат раце" ќе прочиташ по портал/вести whatever... Што да кажам. Степен на забеганост - infinity and beyond.
Колку општествово е отидено у курац. Сериозно, да си нормален у ова време е ептен ептен тешко. Оваа недела сите се пијани, издрогирани или бог знае што. Зашто? Мислам, стварно зашто ?
На голем дел од оние што се излезени и што се посраа од сликање и алкохолизирање изминативе денови, онака на ЧЕЛО им пишува дека не уживаат у нивното искачање и се несреќни битија, а алкохолот потсвесно го конзумираат(у поголеми количини) пошо имаат некоја длабоко врежана болка која што сакаат да ја снема, а не го пијат за да искулираат и да уживаат.Не верувам некој да пие од ќеф, лабавост, мерак... сите брат се праат пепел.Епа таа маска што ја ставаат на глава е суштина на целата несреќа која ја имаат во душата. И тука пак ќе го поставам она прашање, зашто идење у крајност ?? 99% од младинава после 00h периодов е труп пијана.
Општество на искомплексирани екстроверти. Ти ебам и македонија и све.
Лошо е што сме онака апла 'кафанска" нација, уште потрагично е што се повеќе и повеќе со тоа се фалиме, потсвесно се стимулира истото и тн.

Туку да си жива и здрава ти, Кајгано ... да се празниме овдека и да си биде ова наше катче со кое ќе се одалечиме од забеганоста на "модерниве" социјални мрежи (пошто и ти си на некој начин постар вид социјална мрежа а.к.а форум).
Да имаме сите добра, успешна и позитивна 2018.

Kajgana Shop

На врв Bottom