Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
28 јуни 2013
Мислења
316
Поени од реакции
1.940
Мислам дека повозбудлива година не сум имала. Секој ден беше приказна за себе во кој растев и страдав и созревав и излегував од комфорната зона секој ден. Секој божји ден.

Мислам дека три години живеев во ова, а се подмладив за исто толку. Кога си посветен на тоа што го работиш, со луѓе што ги сакаш, ништо не те старее, него љубовта ти излегува на лице. Не љубовта кон партнер, има и таа удел, него љубовта на постоењето твое и дека правиш нешто корисно.

Него, i couldn`t care less about нова година. У пижами седам од петокот, пијам вино, денеска ќе завртам на ракија, со никој не сакам да се видам, од дома не ми се излегува. Ама ми се мисли една поезија и ќе одам таму во таа со љубовта да ја смислам.

Ајт. Среќна нова и излегувајте почесто од комфор зоната, стварно сите убавини да ти биле таму.
Update: Се обидувам да не се вреднувам себеси со тоа што никој од моите најблиски другари не ми се јави денеска или вчера вечерта да се видиме. Не знам дали е заради тоа шо никој не сака да се дружи со мене или затоа што мислат дека одма ќе ги откачам или затоа што ме ставаат во редот на таа си има дечко, гајле и е. Ниедно од овие не е вистина и кога човек се обидува да одрже однос со сите луѓе вака е на крајот.
Понекогаш размислувам и за тоа дека секогаш јас ставам слики со другите луѓе, насекаде. Никогаш тие со мене. Многу често и мислам дека им е срам да кажат и покажат дека сум им дел од животот.
Ракијата уште ми се лади ама затоа мислите се очајни. Убав денов денеска, се погоди.

E

Epsilon

Гостин
sakam da vi cestitam srekjna Nova godina i sakam da si posakam podobra godina (sekako deka kje bide od prethodnata) i toa e: -da me izberat za kursot od policija ili da se vrabotam so fax-ot koj mi fali ushte 1 ispit i diplomska
-zenckata da me slusha, a jas da ja slusham x2 i taka da nema problemi
-da bidam za nijansa-dve pojak od prethodno so bodybuilding-ot

To e to.

Se najdobro!

Член од
8 јули 2015
Мислења
181
Поени од реакции
593
Сакам само да сум жива и здравa во 2018. Никогаш повеќе да нема денови во кои ќе незнам дали утре ќе се разбудам и хороров низ кој поминав годинава конечно да заврши. :place: :semolam:
Да ја мразам годинава неможам бидејки имаше и моменти што ќе ги памтам цел живот али како викаат една ластовица не носи пролет.

Среќна нова година :pijani:

Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.519
Поени од реакции
18.360
Луто макало од мајка, домашни кифлички од мајка, печен свински бут и лименки скопско. Јебе ми се и за Нова Година и све, слободно може и да не ја дочекам. Буквално.

Убав провод за сите, само Бог и здравје и љубов за нас и блиските, зашто ништо друго не вреди.

Последно уредено:
Член од
13 септември 2015
Мислења
1.053
Поени од реакции
2.549
2018 да биде барем пола убава како 2017 ќе биде супер...Една од најубавите години од кога знам за себе.Здрав,жив,моите најблиски исто,најдов солидна работа,на љубовен план одлично,шетање скоро низ цела Европа,многу успеси и на спортски план,европски шампиони ракомет,Лига Европа во фудбал...Остана уште на сите да ви посакам Среќна нова,многу успеси,здравје,љубов,пари...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Дап, мхм, new year, new me аll over again, секако, никој никогаш.

Кога би морал да пишувам за 2017..

Да треба да зборувам за луѓе

Кога би требало да и порачам нешто на 2018

Не сериозно сеа, шала на страна, прелоша година у целина и да треба да пишувам за се е сешто ќе треа 2гб пост да штракам.
Ми се исподесија ствари шо ме сјебаа ко чоек, за навек ваљда, некои онака пократкорочно али тоа е тоа.

Него Кимо ај не замарај, иди надувај се и остај нека слават луѓето.

:icon_lol::kafence:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.417
Поени од реакции
38.961
Сител можеле барем да одберат една новогодишна програма и да ја репризираат, а не исечоци од 897965754332 програми во период од 1998 до 2010. Убедливо најбогата и најбедна телевизија, а имаат финансии да се број 1 без конкуренција. МРШ.

Последен пост за 2017, се читаме, и уживајте без разлика кај сте и со кого сте. :backa:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Оваа 2017-та година и не ми донесе некои убави моменти, дури повеќе и лоши, но била и поминала, толку беше лошото, време е во 2018-та да му дадам простор на доброто и на подобриот и поквалитетен живот.

Ви посакувам на сите Среќна Нова Година, најважното од се, да бидеме сите живи и здрави, ако го имаме тоа, имаме се, а потоа и многу љубов, среќа, успех и сите желби реалност!:)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Нова година..па тоа е празник ипол бре! Па кога ќе се собереме цело друштво..па тоа алкохол, пушење, јадење..па идеме...3.....2.....1.....и оп! СРЕЌНА НОВА ГОДИНА! Па ко ќе пуштиме тоа Јутјуб...па тоа аутоплејот ко ќе почне...па тоа Мирослав, Синан, Аца, Радмила...ЏЕЗ! ЏЕЗ! Па цела вечер до раните саати! ЏЕЗ! ЏЕЗ! А бе душата ми се исполни бре!

Па сабајле се будам палам МТВ глеам тоа виенското џезерско фламенко шо е...а бе џез! џез! Уживанција!

Kajgana Shop

На врв Bottom