Драга К.,
Одамна ти немам пишано тука, али еве ме фати новогодишно "расположение" и решив да отворам да прочитам што имаат другите да кажат, па и јас да си се искажам. Гледам доста има што си прават ретроспектива на 2017 и си поставуваат цели за 2018 година. Последен пат тоа сум го направил за Новата 2013 и тоа во посебна тема која постоеше тоа време на форумов за таа намена.
Тогаш си ги имав поставено следниве цели:
1. Да магистрирам - за жал, т.е. заради моја мрза и некои други причини, тоа не се оствари во 2013, туку во 2016 година.
2. Да почнам да работам - се оствари при крајот на 2013 година.
3. Да најдам девојка - по некоја случајност, сплет на околности, среќа, како сакате наречето го... токму заради тој пост на форумов, ја најдов, т.е. поточно таа ме најде мене, по што следуваше скоро 5-годишна врска, која беше исполнета со убави моменти и ме подобри како човек.
4. Да продолжам со вежбање - за жал траеше само 3 месеци таа година, прекинав поради недостаток на дисциплина, што укажува на тоа дека претходно 8 месеци сум вежбал исклучиво поради мотивација, а не и дисциплина.
За 2018 година си ги поставувам горе-доле истите цели:
1. Да најдам работа
2. Да положам за преостанатите сертификати од Microsoft што сакам да ги земам
3. Да најдам девојка
4. Да продолжам со вежбање (иако само што почнав пред 3-4 дена)
Целите се можеби слични, но најголемата разлика е тоа што ќе морам да се обидам да ги остварам во странска земја, каде што сум сам и ги нема семејството и другарите да ме поддржуваат. Единствена олеснителна околност е тоа што во изминатава година и пол најдов професија која ме исполнува и сега точно знам што сакам да работам.
Им посакувам среќна Нова Година
на сите Кајганџии
и Кајганџики
Frohes Neues Jahr