Драга Кајгана (виртуелен дневник)

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.256
Поени од реакции
1.966
Драга Кајгана,
ме нервира и тоа што луѓево овде постираат видеа без поента. Толку ли е тешко да се напишат зборови ?
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Хит да ти биле сега некои влошки со 38 различни билки кои лечат се од PTSD па до Алцхајмер, погодни и за мажи и за жени :vozbud: На неписмен народ мочка од крокодил да му ја изрекламираш на ФБ, ќе се урнисаш од пари за три генерации.
 
Член од
30 август 2017
Мислења
997
Поени од реакции
1.433
Драга како остарам почна да ми се допаѓаат директни луѓе што ти кажуват се директно, и ти кажуват директно кога тропаш глупости или те прашуват нешто директно без резерва , респект за нив во однос на оние што се ти викаат да да да во се согласуват, прават лице башка каде ке води еден муабет ако во се се согласуваме?????
 

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.610

Hello everyone, Im Curt Loaded we're here at Hamp TV, we're with Cypress Hill in Amsterdam listenin to their new album...
 

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.739
Мене не ми е јасно како до завчера кучињата скитници не беа опасни по околината.

Ај ако не све да испоутруеме.
 

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.228
Поени од реакции
6.709
К.

Ова интернетот и фејсбукот беа најлоша работа за тие шо бевме прва генерација(првиот фб ми беше од 2008) и кога се играа различни игри од типот на: Кој те мисли денес,Кој те сонува,па потоа тестовите и на крај се добива името на курот или што ќе јадеш вчера за вечера. Помеѓу сите овие работи,ме пукна некоја носталгија,си враќам назад периодот 2008-09 негде кога сум при крај на основно/почеток на средно. Објавите-што да видам..


I posle svega ja te cekam <3 <3 <3 <3 <3

ШТО ЧЕКАШ БЕ,ДА ТЕ ПОЧЕКА ГОСПОД ГОРЕ? Како бе немало да ми врзе некој 3 шамари тој период,онака да те свести малце...Идеме даље,2 дена потоа


GO MRAZAM TOA STO TE SAKAM </3

Шо сакаш бе бураз,ќотек?


И горенаведените 2 песни шерани на секои 2 дена наизменично у период од 3 месеци. Понатаму,горе-доле влегува некој статус од типот на

Podobro bi bil mrazen poradi toa sto sum,otkolku sakan poradi toa sto ne sum или
Izmoren od toa pak da mi go skrsat srceto </3

Идеме даље...споделувани групи од типот МЕНЕ НИКО НЕ ВОЛИ :( :( :( ,па потоа магично преку ноќ се лекува моето скршено срце и следи статус сабајле од типот на НЕ МИ ГЛУМИ ПИЧКА ТЕ МОЛАМ,САМА ЌЕ МИ ДАДЕШ БРОЈ

Туго моја,шта да ти причам. Од една страна,кога гледам каква ЗЕЛКА сум бил порано ми се плаче,од друга страна кога гледам од оваа перспектива,денес си се смеам..Да не сум бил таков порано,на што би се смеел сега...Хаос
 
Член од
8 јули 2008
Мислења
4.425
Поени од реакции
7.789
Многу ми е дебилно како може до толку да се идеализираат одредени персони.
И у секој дел од оние емотивни видеа за тешкиот живот на некои славни личности не престануваат да истакнат колку нивниот живот бил тежок, како они биле никој и ништо, биле сиромашни, работеле као чистачи за да прехранат фамилии и тн. Се тоа нели имаш одредена тригер емоција која што ќе те спои со приказната за таа славна личност и ќе те натера да имаш емпатија спрема тешкиот живот кој требало да го истрпат тие луѓе на патот кон врвот.

Пер не ме јеби, ми ги отекоа јајцата со оној Конор Мекгрегор, као он живеел од социјалка и у гарсоњера за која што едвај плаќал кирија со жена му... Пази, ја знам дека ликов гзот си го има остаено у сали и над вреќи за боксување и тн, знам дека тренира по x саати у денот... Ама на крај од денот, види го бе какво сељачиште е, нема речник, практично е неписмен, незнае да се изрази, секој втор збор му е fuckin' или нешто такво слично. Сеа дошол до богатство у животот, па ајде ќе се курчи. Со што тој човек го праи светот подобро место за живеење? За што РЕАЛНО корисно ја употребува таа негова слава освен еве што стимулира млади да се бават со спорт?
Исто и за Флојд Мејведер. Зашо го идеализираат НЕПИСМЕЊАКОТ жими се. Посветуваат внимание на ликот ко незнам што да е ... а он уствари неписмен заостанат искомплексиран идиот.
А гарантирам дека сите активности кои ги прават у хуманитарни сврхи се исклучиво заради перење пари.
Промовирај скромност бре пизда ти матер, зар си заборавил како е да си на дното коњини едни...
Разбирам да те интересира спорт, да си фанатик за спортот и да го почитуваш времето и трудот кој го посветува еден спортист да биде тоа што е... ама да праиш идоли од спортисти као овие двајцава на пример за мене е ДЕБИЛИЗАМ. Као они се најдобри боксери или ММА и со тоа автоматски се кралеви на универзумот.

Исто мора да го истакнам као најголема превара во сите идолизирања - Стив Џобс. Ја не се сомневам дека он има ОГРОМЕН придонес у развојот на технологијата, а ја само обичен хејтер на тастер кој нишо нема постигнато у животот. Ама пази, го направија типот ЛЕГЕНДА, ИСУС на 20ти и 21ви век. Целиот као "еј видете ме мене ја иам глобална корпорација, милијардер сум, носам ефтина ролка, смешни фармерчиња, најобични наочари и тн", со што создава слика за скромност или незнам што... а во исто време самиот е свесен и ништо не презема околу фактот дека Ајфонот и сите гомнарии од епл се праат у некоја азиска вукојебина од 12 годишни деца кои што работат по 14 саати а се платени по (ЛУПАМ) еден долар и фактот дека многу работници ангажирани за епл покушале да напраат самоубиство или извршиле самоубиство, пошо СТВАРНО СЕ МАЛТРЕТИРАНИ на работно место, за да може некоја фуфица да става слики од огледала и да се фали што имала нов ајфон 19ка ?!?

Вакви примери има милион.

What a time to be alive ej.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom