Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Драга,

Фарбав тераса 5 саати денес.
Арно што е фино времево.
Лошо е што на мајка ми и текнало дека треба да се фарба од црно во бело.
Утре уште еднаш.

Планирав да си завршам некои од работите што ги влечам некое време, што здравствено, што онака, но некој решил на одмор да иде, некој немал термин, арно ќе биде ако стигнам утре да ја ишишам косава малце. И нормално, ќе си закажувам отсега каде и да било две недели унапред.
Ви ебам тоа организираноста.
Во општина кај нас во тоа за невработеност, една иста работа работат 5 души. Има три канцеларии за истата работа. Дали се тоа они нормални?
Некако се осеќам изморена за да тропам повеќе.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Драга,
И вакви живеат на иста планета, и го дишат истиот воздух со нас o_O, прав начин за одмор :несвест::pistoldz::uzi::toe:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Кајг,

Денес ми рекоа дека сум ваљда генерација 1982-84.
Одам на лифтинзи. ИАМ ФАКИНГ 10 ГОДИНИ ПОМАЛКУ ОД ТОА

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Драга...

... не знам како да го пишам ова за да ме сфати озбилно некој, али Елитни Одреди се распаднале и јас се осеќам многу тапа у моментов. Особено со оглед на тоа што нивна песна ми седи на рингтон веќе речиси 4 години, all time омилената, Београд, и ќе продолжи да ми седи уште долго време. А како и да не седи, омиленото дуо со омилената пеачка пеат за омилениот град. Не се скарани или нешто, фамилијарен посао си бркаат, не ја исклучуваат можноста пак да соработуваат, али доволно јасно ми е за да знам дека тешко ќе се деси тоа. А и не е малце искрено, 10 години газат заедно, све си има крај. Али у пм бе се договаравме со другари обавезно да идеме следниот пат кога ќе дојдат у МКД, и не дочекав :( Сега ќе морам да ги слушам Ин Виво, also known as Сеоски Елитни Одреди. Не дека се лоши, напротив баш топ се дечките, али не е тоа-тоа, Е.О беа институција на Балканов, незаменливи.

Мислам дека ова е добар повод да се треснам од земја со алкохол, секако одамна не сум се самоинфицирал со огромна доза на отров за да не знам кај се наоѓам, има едно 8 месеци можеби. Не дека не сум бил пијан од тогаш, ама треба да не знам кај сум бил, кај сум во моментот и каде ќе бидам после тоа, за да се важи пијанството, ваљда ќе биде у блиска иднина.

Како и да е, уживај за крај со мојата омилена песна:

- Пробуди ме из сна, дај ми само једну лаж, да она ме оживи. И пољуби ме за крај, ове ночи као тад, то морам да преживим.

Фала што ми го правевте животот позабавен и овозможивте со вашата музика во позадина да поминувам низ истиот :cuc:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Колку е само најак филмов а и тракава, нели? :kuracc:

Ми кажуваат дома татко ми тоа време ја отворил ординацијата и збирал пари за видео плеер, одел до Белград и го купил, прв пуштен филм, Терминатор 2 \m/

Влага Шварци во ходникот кај што е Џон и сите чекаат да го убие како мисијата во кецот и бам плот твист, пратен е да го заштити. Тоа збориме и со Ред Џон и Клипче на чет сега, порано беше правиот доживљај со филмовите, не знаеш што ќе те удри. Денес спојлер од ваму, трејлер од онаму, овој ќе глумел вака, онаа ослабела за онака, ајт у пм. Некогаш што помалку се знае, толку подобро.

Си го спуштив пак горниов филм, ќе си го гледам сега иако напамет го знам. Не ги прават денес како порано :cuc:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.427
Поени од реакции
25.327
Еден другар од друштвово додека си идал од Битола си измислил ново име, Танаско, и сега на сите од друштвово ни се обраќа со Танаско. За празници не вика Танасије, на вибер во групна порака сите му сме Тасе/Таско и слични варијации од името.
Претходно не викаше божји деца. Едно добри година дена разговорот му почнуваше - кај си божјо дете :cautious:
Сега секој ден добивам пораки - Танаско кога ќе ојме на кафе :вонзем:
Утре не знам што ќе бидам.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
,,Калеш бре Анѓо"

Целото битисување на македонскиот народ, тагата, очајот, непокорот, гордоста. Сето ова собрано во неколку минути.
Звукот не допира, не допира ниту мелодијата, ниту текстот.
Туку те крши одвнатре. На ситни парчиња и делови.

Kajgana Shop

На врв Bottom