Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.320
Поени од реакции
10.357
Кеј,

Полошо од некој што замара за нешто , е оној што замара за тој што замара.Секој си има свој вкус за музика,серии и секој различно замара за тоа.А некој и не замара.Мислам дека во животов ништо повеќе не може да ме разочара , нити да ме бутне даун.А кул шизик ретко е даун , пошо е кул.Кој не пеглал свашта, не пегла ништа.Пеглал не пеглал пегли време пролази.И така натака.Адиос

Член од
14 март 2013
Мислења
2.875
Поени од реакции
8.678
Прекрасен викенд во Прилеп, си имав и гостинка, запознавање со родителите and stuff. :)
Неделава иам свирки со трите бенда, ќе биде забавно, милион ствари ми се собраа, не знам како постигнувам. Да се дешава нешто.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Најтрагични се овие од вакви музички шоуа, каде што ќе испејат добро и после тоа ќе си напраат фан пејџ на фејсбук и мислат господ за јајца го фатиле, прчење до бескрај и назад, патетика, get lost.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Драга,

Како може да ме сака, а да нејќе да е со мене? Ништо не разбирам. Ама се смеам. Што да праиш! :Кезец:
Се заљубив во Оли Александар, фронтмен на Years& Years, ужасно многу ми личи на Мартин Гор од Depeche Mode, башка е мој прототип. Слаб, висок, блед. Да го земеш и да го негуваш.
Аман и заман.
Три дена по ред сум меѓусмена. Ќе се умира и ќе се јадат сендвичи од Ројал, нели. Од другите вести во светот - многу е забавно кога сите ти се исповедаат, им ги дознаваш тајните, нервозите, неврозите, лудилата, а ти скаменет апсорбираш и кога сакаш да кажеш се’ што те мачи, испарува желбата.
Интерно само се жали човек, да не биде дека совршено живееме. Се чудам, многу. Од друга страна ќе одам на рандеву во прва прилика. Драга, ама што е страст без љубов? Изветреан Швепс. Ни за пост не го бива.:kuracc:
Оги чуда прави. Фотографијава е проблесок. Цел свој живот ја љубам Билјарката и несвесно станав како неа. Со тоа што мене билките ми се книгите, а Тарзан освен што везе нема од телесен изглед, уште и носи наочари, има меше и многу го сакам, а тој мене не. Ама да сме живи и здрави. Љубов секогаш ќе имам.
Еве ви фотка, да ве расположам демек.
Ахххххх, Љубов!
CCiKR-RWMAAsCAj.jpg

М.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Денешниов ден е црн ден и за мене и за моето семејство. На овој црн ден мојата баба почина.:place:

На 25 јули 2006та година почина мојата баба, на татко ми мајка. По долгото боледување од тромбоза и од рак, ја испратија во болница, колку што памтам тоа беше Геријатрија. Тогаш не верував дека ќе почине, затоа што бев помал и не ги сфаќав толку сериозно работите. Утрото на 26ти чичко ми, кој и он несреќно почина, беше на посета кај баба ми. Неколку часа подоцна баба ми почина. Јас спиев тоа утро се додека дома не чув гласови, слушнав дека баба ми починала. Некое чудно чувство помина миз мене и очите ми се насолзија. Кога излегов од соба, тетката на татко ми ми рече дека повеќе сум немал баба. Така ја изгубив мојата баба, мајката на татко ми. Тоа беше бабата која мене ме израсна, жената кој душата ја даваше за мене.

Подоцна некако се приврзав и со другата баба, мајката на мајка ми. Прекрасна жена, вистинска баба, но и вистински пријател, која секогаш беше тука да ме советува и да ми даде подршка. Пред околу еден месец доживеа мозочен удар по трети пат во животот. Левата страна и остана парализирана. Дел од докторите се проклетници кои несакаа да се погрижат и за другите компликации кои се појавија после мозочниот идар. Баба ми нагло се промени, некако се омалакса, остаре одеднаш. Но за чудо почна да ги движи прстите на раката и да ја поткрева раката. Стана свесна за се она што го збори. Закажавме за некои 6 дена од сега да започне со физикална терапија. Сега во неделата за Велигден се собравме сите како семејство и отидовме кај баба ми и дедо ми да го прославиме празникот. Кога си одевме и кога се поздравив со баба ми, баба ми се расплака и ми рече дека јас сум и бил вољата за живот (гајрет, или така нешто). Си помислив ќе се подобри.
Утрово слушнав како sвони телефонот на мајка ми, додека јас пробудувајќи се лежев во кревет, занимавајќи се на телефонов и седејќи на форумов. Мајка ми се јави, врискајќи го праша дедо ми како е можно да е готова. Срцето силно лупајќи ме натера веднаш да рипнам од кревет. Мајка ми почна да плаче. Дедо ми и рекол дека баба ми почнала да губи воздух. По неколку пати викање брза помош се утврди дека баба ми починала.

Едноставно не поверував, плачев и сите спомени ми поминаа низ глава. Денес на овој црн ден се чувствувам како да се споија земјата и небото, како се околу мене да не ми е јасно, како еден дел од семејството да се откина. Душава ми гори. Околу мене се се распаѓа.

Но најболно од се е тоа што повеќе немам ниту една баба.:place::place::place::place::place:

Бабо, почивај во мир :place: :place: :place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place:

Последно уредено:
Член од
22 јануари 2015
Мислења
37
Поени од реакции
218
Кајганке

И времево е за никаде, а ние уште позаникаде:cautious:
- Облечи се повеќе - топло, жешко.
- Облечи се помалку - ќе врне, ќе дува.
- Оди на фб - сите слики од ресторант, полни маси
- Оди во ресторант - сите дремат на фб

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Prosecutor: "Was there sexual violence?"
Mack: "Yes."
Prosecutor: "Judge I would like the record to show that Mr. Koppenhaver is laughing and shaking his head."
Defense: "Objection, He wasn't laughing."
Justice: "I watched him laugh."

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Драга,

Лут сум на самиот живот . Многу сум лут :( Шуплив живот е шуплив, како сакаш сврти го

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Драга,

И после јас сум сакал да се вработам во државава, абе оди во странство работи градежништво или како келнер со факултет, бар поише ќе те ценат и ќе имаш мирна глава, него со дегенерици како овие да си имаш работа.

Ситуацијава е буквално иста и во приватниот сектор, немаш врска, нема работа ... само едно мислење имам за ова ,при што ќе ја цитирам мојата стара комшика: „Нека ми извини детево, али да ти се серам во државава“ :D:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom