Драга Кајгана (виртуелен дневник)

P

Patience

Гостин
Кајги, никогаш нема да не биде, ама никогаш...

Да не знајш да читаш
Да не знајш шо значи црвен крст
Да си глуп

Комбинација на сите три во едно е македонче...
Стока народ.
Две ситуации у ист ден: Влагам у КАМ, барам нешто и на излегување во близина на касите поставено пластичен цилиндер со налепници на него со све дека е за оставање неупотребливи батерии. Ова стокава од народ до пола им го наполнила со сметките што им ги давале. И од маркетов пошто им скурчило више ставиле до него натпис: ЗА БАТЕРИИ, НЕ ЗА СМЕТКИ!
Ај излегов и после влагам у Стокомак Буњаковец, најдов тоа што ми требаше и додека плаќам еднава вработена ѝ вели на другава: ај кога ќе завршиш излези да ми помогнеш надвор со корпава. Тоа железниве корпи надвор што ги имаат маркетиве (ШТО СЕ СТВАРНО ЗА СМЕТКИ!!!) да земе некој од пазарџиите и да им ја наполни до горе со скапано овошје и кори од лубеници!!! :facepalm:
Да ви се плукнам у менталниот склоп што го имате, најосновни работи не знаете како функционираат, фрлање отпад ви е наука. Само огромни знаци за вас, известувања, патокази што и да е. Еднаш мора да ви дојде памет.

*извини за цитат дечко.

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Стока народ.
Две ситуации у ист ден: Влагам у КАМ, барам нешто и на излегување во близина на касите поставено пластичен цилиндер со налепници на него со све дека е за оставање неупотребливи батерии. Ова стокава од народ до пола им го наполнила со сметките што им ги давале. И од маркетов пошто им скурчило више ставиле до него натпис: ЗА БАТЕРИИ, НЕ ЗА СМЕТКИ!
Ај излегов и после влагам у Стокомак Буњаковец, најдов тоа што ми требаше и додека плаќам еднава вработена ѝ вели на другава: ај кога ќе завршиш излези да ми помогнеш надвор со корпава. Тоа железниве корпи надвор што ги имаат маркетиве (ШТО СЕ СТВАРНО ЗА СМЕТКИ!!!) да земе некој од пазарџиите и да им ја наполни до горе со скапано овошје и кори од лубеници!!! :facepalm:
Да ви се плукнам у менталниот склоп што го имате, најосновни работи не знаете како функционираат, фрлање отпад ви е наука. Само огромни знаци за вас, известувања, патокази што и да е. Еднаш мора да ви дојде памет.

*извини за цитат дечко.

IMG_20140103_074026.jpg
Да се надоврзам на цитатите

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Поентата на животот е во трите букви на крајот од песната на Студени нозе - Ех тој Тоше.

Член од
25 август 2014
Мислења
144
Поени од реакции
225
Draga K,

Umorna sum od ova bezakonie,
od lugje so nemaat kultura,
od lugje so nemaat "usul"
od lugje so se odnesuvaat ko domorodci
od lugje so pukaat po svadbi
od svadbi so se pravat po zgradi posle 1,2,3 saat po polnok, nekoj treba da spie, ama komu mu e gajle ( eee vo svajcarija posle 10 ne smees da se tusiras, da ti e**** i drzava i se)
umorna sum od Makedonija
umorna sum od lugjeto vo Makedonija
od zivotot vo Makedonija.
Ama K, zaminuvam naskoro,za mesec i pol. Ne e najsigurno, ama verojatno e.
Izdrzuvam K, izdrzuvam.:(

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.458
Почнав да прибирам мачки и да ги чувам привремено додека луѓето што се грижат за нив се на пат. Не му ни кажувам, само се буди и гледа ново маче во станот. Ќе ме избркаат од дома. Кет хотел фор фри „Агда Беата“.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.298
Поени од реакции
84.434
И после ќе им дое некој ко Грујо и ќе им рече ај сеа ја ќе ве ебам, а вие мислите дека е ренесанса.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Луѓе што постојано се жалат како нив никој не ги сфаќа, како они се оштетени, како само они патат, а они немаат никакви сфаќања за другите. А кога ќе им кажеш дека напињаат и дека не се во право, се навредуваат. Отпад карактери:вонзем:

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Све си мислам дека луѓето сакаат да бидат третирани како го*на. Не знам зошто.

Јас на пример секогаш сум била со почит кон авторитети и ако они по некоја случајност решат да ме третираат како да сум достоинствено човечко суштество, тогаш јас секогаш сум враќала дупло.

Отсекогаш сум била присталица на тие муабети како "дај им услови на вработените во кои они ќе се осеќаат достоинствено и ќе бидат попродуктивни". Секогаш сум верувала во некое општество кое дури се граничи со социјализам. Демек да се даде еднаква шанса на сите и сите да се осеќаат како да се луѓе. Да им се остави простор да ја покажат својата иницијатива или било што. Да не осеќаат како некој да им стои врз глава, туку да осетат дека завршуваат некоја своја обврска на свој начин.

Али очигледно не. Луѓето изгледа сакаат некој да им се качува на глава и да си игра ку*ташак со нив.

Сум знаела да се понашам како bitch со авторитети кои не ме ценеле, ама не сум помислувала дека ќе мора јас да се понашам така ако бидам авторитет. Али ако се мора, да ги играме и тие играчки.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.517
Поени од реакции
9.549
Идам вчера на роденден и другар ми вика ќе дојде еден со женската жити се воздржи се од смеење. Зошто толку би се смеела? Многу била грда. И доаѓа таа со него и не беше грда него ко стварно да не беше ок. Ко нешто измеѓу даунов синдром и калуѓерката од конџуринг. И сите се буткаат под маса се кикотат како во човекот слон се заебаваат со фрикот. Уште да земеа сензација да ја направеа и да се буткаа пред влез луѓе да дојдат да ја видат. И седи женскава, јас карши неа, и од нигде никаде и викам како се запознавте со дечкото? И ми раскажа, мада не памтам а мислам и дека не ни слушав пошто не прашав зошто ме интересираше, ама муабетот ми беше женскава фино културно си седеше, ми направи два реда културни муабети, на крај стана се поздрави и замина како госпоџа. А овие нормалните се направија свињи од пиење. Говеда за во циркуз.

Kajgana Shop

На врв Bottom