Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Одредени фаци кои гласале за законот за гумени куршуми си спасиле свој близок од слично „стрелање“ ;)

енивеј, веќе од хумор црн хумор и директни уан лајнери само веќе ме смеат, другово е meh, имаше право @leandra дружбата со неа дека ќе ме уништи :(

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Драга Кајгана (виртуелен дневнику)

На некои луѓе најбоље филинК им е кога мочаат олсо ноун ес шораат.
Мене Драга Кајгана (виртуелен дневнику) бајо мој, најбоље ми е кога кивам. Уживам да кивам, цело време би кивал, секој ден би кивал, цел живот би кивал.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Драга,

Ја после некои добри 8 години случајно во маркет наидов на ТИК - ТАК и како мало дете се израдував:jeeee: и нормално си купив три пакетчиња Сега сум ко дрогираш со нив :ojeaa:

tic_tac_orange,jpg.jpg

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Драга,

Ова го превземав од еден сајт од соседството (ма да истото важи и за Македонија), ама идентично мислење имам па морав да го споделам:
Драги бизнисмени и компании, кога веќе знаете да измислите разноразни тестирања и интервјуа, удостоете се да јавите дали некој ќе биде вработен или не. Соберете храброст и кажете нема да бидете примени, а не „ќе ве известиме наредната недела“ па луѓето да чекаат целата таа недела. Кога веќе сте ги повикале на тестирање и интервју, удостоете ги барем со повратна информација па макар таа да била лоша за нив. Толку за бонтон и личното воспитување.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.743
Кајг,

Ме убедија да го гледам The Double.
Најлошо потрошено време во мојот живот.
Никогаш не сум го сакала Достоевски.
А изгледа ни режисеров.

H

HoT IcE

Гостин
Драга ти пишувам после месец дена, можда и више.
Секој ден, секоја недела се помалку и помалку седам на форумов.
Секој ден, секоја недела се повеќе теми и подфоруми одследувам.
Секој ден, секоја недела се појавува уште еден Сунѓер Боб.
И така Драга после толку години дружба ти пишувам за последен пат.

Дениција

on my eighth life
Член од
17 март 2014
Мислења
241
Поени од реакции
899
Работи што ги немам слушнато од средно:

- Немам кредит.
- Ајде да одиме, ѕвонеше.
- Пак касниме, ова ќе ми биде петти неоправдан.
- Му дозволи да те фати за газ?!
- Го додаде на мсн?
- Му пиша на мсн?
- Ај прати ми смајлиња на мсн.
- Кој ќе донесе креди?
- Ќе испрашувала денес.
- Ќе се извинам денес.
- Абе ај да и` избегаме сите денес.
- Шести март сме, а јас сум шести број во дневник.
- Јас не идам утре, мама ќе ме оправда.
- Кој е дежурен?
- Дежурни, отсутни?

Не мислев дека некогаш ќе го кажам ова, но ми фали детската искреност и безгрижност што ја имав во средно. Само неколку години подоцна, а се чувствувам толку расипано. Од времево ми е а иначе сум си супер :aplauz:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Надвор врне снег. Или нешто налик тоа. :vrtioci: Снег не сакам многу ни во зима, освен првиот пат кога ќе падне, а камоли па во март.:neetaka: Таман се израдував почна сонце, на момент заборавив дека во март секогаш е вакво времето. Ај, ќе се издржи некако до 20-ти, после би требало да се стоплува, па ќе дојде времето на тенки јакни и пролетна гардероба, моите омилени нешта.:jeeee:

Иначе фин период, малку напорен, растрчана на сите страни, ама па од друга страна, убаво ми е, ми одговара да бидам зафатена.:kafence:

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Бејби,
Се фаќам себеси како се лутам за некои одредени работи што јас лично ги имам направено на други луѓе. Ок, можда тоа е нормално. Но, тие луѓе ми простиле мене, а мене ми е многу тешко да прогледам низ прстите на тие што ми згрешиле. И ко тоа да не е доволно лошо, кога ќе се фатам себеси како го сфаќам ова, пробувам да најдам изговори зашто кога мене ми се случува е полошо. :tapp: Идиот сум бе.
Прочитав наслов на Кајгана дека трудниците од денес (или како и да е) ќе одлучувале сами дали сакаат да се пораѓаат со царски рез. o_O Као, до сега не било така? Се запрепастив жими се. Кога си ја подзатворив муцката реков ај да прочитам, може насловов нешто не е ко што треба. И прочитав дека тоа било така, ама го смениле пред некој месец, да жената мора да се пораѓа по природен пат, освен ако имало компликации. :tapp: Каде бе со тој памет? Тој што го сменил законот е очигледно најголемиот идиот на цел свет. И веројатно машко. Многу ми е мило што се побуниле и го вратиле по старо. Ама самото тоа што им текнало, па уште го смениле, покажува какви луѓе има во здравството. Уште неможам да се начудам. Каква е таа одлука да ѝ се земе право на избор на жената врз нешто толку битно? Најмило ми е што нема да се пораѓам таму.
Назад на мојот живот. Тројца менаџери/супервизори се мењаат на работа. Двајца дадоа отказ, третиот наводно сака да се премести на друго мест или ќе даде отказ o_O Њтф ми е ситуацијава. Незнам дали се договарале, или така на сите им текнало во еден ден. Тапа е што сите 3 беа фини луѓе и ок беше да се работи со нив. И сеа ме фаќа паника, кој ќе дојде на нивно место. Се надевам нема да биде некој идиот.
Многу нешто го користам „идиот“ во постов. Оу уел :D
Ни го сменија системот на работа. Поубаво изгледа, боље екрани имаме, али некои работи се чудни. Интересно е што, можам да сфатам како е правено зашто го учев тоа, и мислам дека поради тоа, највеќе почитувам колку работа е се` што направиле до сега и ќе продолжат да прават за да го подобрат.
Имам 2 кредитни картички веќе :D Двете се од продавници, Мејсис и Викторијас Сикрет (бат оф корс :cool:). Лимитот ми е мал, ама си го билдам кредитот сега. И поради тоа, ми стигаат еден тон понуди за други кредитни картички по пошта. Америка има 642 билиони долари во долг поради кретини картички, ама битно они ти ги фрлаат во лице и ти викаат „Избери не` нас, ние ќе ти дадеме боље опции„ и се тепаат на кој ќе му дужиш пари. Незнам дали е до мене, ама тоа ми е идиотски (ете го пак :D јбг, не е до мене).
Слободна 3 дена по ред. Џекпот. Заедно со жена ми во сабота, дабл џекпот :giggle: Тешко ми е да изберам што сакам да правиме заедно. Има толку многу опции, и ова ни е еден од малкуте заеднички слободни денови.
Си добив 100 долари бакшиш, чисто поради тоа што типот има пари и си се расфрлаше. :X3: Јако ми е.

Член од
28 јануари 2015
Мислења
518
Поени од реакции
2.870
Кајги,
за возачите кои возат брзо кога врне има посебен круг во пеколот!
А баба Марта си е баба Марта. Студ, дожд, ветер, дури и снег почна да вее...
А во ова време по скопскиве улици само таксистите и уште понекој залутал како мене...

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
Some authors are just cruel :mad::place:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.352
Поени од реакции
113.632
Кајгана

Лабаво пред роденден ме фати стомачен вирус, се дупнав од повраќање сабајлево, а и проливот не ме одмина. Упм да идам, кај сеа најде бе. :yid::yid:

Иначе друго се е исто, се ближат колоквиуми, ја абер немам да седнам асално да учам, вчера само што читнав нешто поасално, а претходниве денови тапа.
Најдобриот другар ми дипломираше вчера и баш ми го разубаве денот со оглед на мојава физичка состојба овие 2 и пол дена. Официјално останав уште јас да дипломирам од моето друштво, се надевам дека ќе биде за едно 20 години. :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom