Драга Кајгана (виртуелен дневник)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
ДРАГА ПА ЈА АЛИ МНОГУ СУМ ВОЗБУДЕНА..

Ете прееска мислев само името ти го смениле а тоа ова и да те отвориле на многу....аман бе Драга..не паѓај на ниво на Накова да те отвара кој стигне..

Него..отварам мејл и што да видам..фантастични вести..

Major Lazer од кого што знам само една песна/трака ќе идел у Јамајка...ај тоа не е ептен битно и не ме интересира...АМА НОВИОТ АЛБУМ НА МЕТАЛИКА ВЛАГА ВО ПРЕД-ПРОДУКЦИЈА ! ИТС ХЕПЕНИНГ..

...Ама ај и ова не толку колку ВЕСТА НА ДЕНОТ ! БЈОРК ЌЕ НАСТАПУВА У МАКЕДОНСКА КАФАНА У ТАФТАЛИЏЕ !!!!

:vozbud:

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.892
Поени од реакции
25.212
Здраво!
Јас сум Агда Беата, зависник од шеќер, и сум скоро три месеца чиста, без благо и јаглехидрати.
Сега уште и сексот да го откажам и ќе одам во манастир, да си ја прочистам душава и да најдам внатрешен мир.

Него, слушај, денес овака правев на тестовите. Немам бре јас години за овакви работи, плус многу е тешко мојот нескротлив дух да го смирам и да го натерам послушно да седи во школската клупа и да го впива она кое му го диктира системот. :pipi:
Нели одамна зборував дека човек треба сам да се надоградува и усовршува?

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Ма јебеш ти временска прогноза кога сум јас тука,ја сум ти Глигорче,метеролошка станица и све остало:pos:.Стварно чудно е колку осеќам промени,буквално 2,3 дена пред тоа.А интересно е како почнав да имам вакви маки.Имено пред 5,6 години,мистериозно добив температура и две години по ред ја имав варираше од 37 до 38,и пази само зима ја имав.Какви све не испитувања не направив уште на бајака што не отидов,џабе,и сеа си го враќам филмот од каде е изворот на мојве проблеми.[DOUBLEPOST=1425514498][/DOUBLEPOST]И да нека не ве лажат ко мене дека било нормално да имаш две години по ред константно темпертаура:tapp:.

Последно уредено:
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.919
Поени од реакции
73.289
Снимена караница за поен во серва од летото 2013:

-Како пред тебе, кога ти вака стоеше бе
-Вака стоев
-Ја земавме оваа, чиста наша беше

-Како ваша бе брат бе
-Е овде ја мавна
-Каде бе, од овде ја мавнав бе
-Дај да покажам како идеше топката
-Ја повлекувате екипата готово

-Ајде демонстрирај ајде
-Вака идеше топката, е овака
-Кај нас идеше, во наше поле

-Вака идеше накај вас и он ја чепна со шпиц
-Тука

-Аааааааа
-Ама он тука ја чепна

-КАДЕ ЈА ЧЕПНАВ
-
Кај нас
-Овде беше, овака паѓаше

-Таму ја чепнав
-Овде ја чепна
-Значи Чави, како можеш да видиш кога ќе ми објасниш ти вака ко ќе стоиш како можеш да видиш :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

-Не стоев така, овака стоев
-Од тука ја мавна кај нас

-Како чиста ја мавнав кај вас бе брат
-Така, идеше кај мене топката, јас бев овде, ти тука ја заби
-Овде ја удрив бе брат, еве сум
-Ја овака стоев
-Чави така стоеше

-Ајде бе Гени, дај им го МРСНИОТ ПОЕН, ајде, пичка им материна :pos::pos::pos:
-Колку е?
- 1-0

После година и пол го префрлам клипов на ПЦ и го слушам на успорена снимка и се превртувам од смеење :pos::pos::pos:
Колку караници, а резултатот после поенот е 1-0 :pos::pos::pos:
Јас сум во црвената екипа :D Мислам дека не ја ни доигравме партијата до крај пошто после следуваше пожестока караница:pos:

Негооо, никогаш нема да ја сфатам мајка ми како може да ги гледа тоа Индиските серии :tapp:
Воскреснал некој тип и сцената со неговото враќање трае 20 минути од кои 15 минути е само менување на кадарот и погледите на присустните пропратено со ушобол музика. Завршува серијата и пишува крај на 753 епизода. Епа ЧАО!

Последно уредено:
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.742
Си прочитав нешто на интернет, и решив да си го напишам тука, ако некогаш заборавам, да можам да се потсетам :)
It doesn't interest me what you do for a living. I want to know what you ache for - and if you dare to dream of meeting your heart's longing. It doesn't interest me how old you are. I want to know if you will risk looking like a fool - for love - for your dreams - for the adventure of being alive.
:pipi:

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.323
Поени од реакции
17.775
Кајги4, ја само да те сефтосам, а следечи пут ќе те исчитам. :kezec:

Негоо... цела недела станувам во 6 ипол сабајле, за да учам, а втора смена сум.
Ако ништо друго - барем пробувам. :D Секој ден си наоѓам по некоја работа. Еве на пример, вчера си ги вадев од шкаф згужваните маички, па си ги препеглував. Денес си гледав серии, утре што викаш да праам (освен да учам)? :D

Некоја глупост немам направено одамна. Така што - зуц! :D Само што некако малер ме бие - ме утепие, али шо ќе праиш... :angel: Друго што да ти кажам... вакцина + воспален мускул е мноооогу лоша комбинација. Недела дена спиев само на десна страна. :icon_mrgr:

Живот је један она, бааацииилаааа, чао. :D

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Драга,

Утрово требаше да одиме со мајка ми на Битпазар, по дрндупки. Нејзиниот омилен збор кој опфаќа речиси се’ што подразбира бижутерија. Се сеќавам, како малечка, ќе појдевме заедно и пазарот беше наш. Ценкање, топли влечки, чорапи, батерии за часовникот на татко ми, овошје, прстени "од кај Бугарките", четка за чистење килими. Ситници што разговор значат.
Топлината на нејзината рака и сигурноста уште ги носам, како дар. Да патувам низ луѓе, да слушам различни јазици и еден Бог во себе.
Врне дожд. Не ни е мерак да одиме на Битпазар, оти треба сонце да грее. Да се бира внимателно се’ и сешто. Па потоа да се јадат по пет ќебапчиња во Турист, да се купи весник, мекица завиткана во две ќесиња за татко ми, сусамка во шеќер за сестра ми и да се вратиме дома. Ама не. Си лежиме денес во кревет заедно. Тато, ни вари кафе.
Таа зборува.... Зборува. Раскажува. За нејзината баба. Киска, родена во Карбинци, Кичевско. 1881. Жена која рамо до рамо со Јордан Пиперката го бранела својот крај. Мајка ми вели "Баеше, ни доаѓаа луѓе во старата куќа во Кичево, со мака. Им сечела перче од косата, а им даваше конци за здравје.
Од уплав, од уроци. Памтам, со жарчиња во вода баеше на луѓе со мигрена. Ги оправаше, па и оставаа сребрени динарчиња, леб, чорапи. И си веруваа луѓето"...

Слушам. Киска живеела 96 години. Станувала во рани зори и предела. Неписмена, ама прониклива. Сакала топен леб во чај со шеќер. Раскажувала за двете војни и смртта низ животот. Плетела и кога немало за кого да се плете. Ја омажиле, како што бива, таксана. Нејзиниот очув ја дал за ќесе златници, оти била убава, а и "да го смени прагот". За некој Кочо. По една година неживот, си се вратила девојка, дома. Кочо бил болен човек, ама богат. Во тоа време, срам било тоа. Ама ја засакал Генадиј, врсник од село Белица. И со него нашла раат.
Од училиштето "Мирко Милески", една есен во раните шеесети, дошле група ученици, да ја снимаат, како пее. Пеела додолски песни, стари македонски, со глас кој морало да се сними, оти немало како да се објасни.
Мама раскажува. Јас раскажувам. Кафето е испиено.
Баба, раскажува.
Патуваме, низ времето, и слушаме различни јазици.
И еден Бог во себе.
Љубовта.

М.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Кога ќе се посветам на нешто абе има целосно посветено да биде. Врни надвор луѓе нема а торенто гисимина Црните едра, Американците и Стотте. И комшикава ме прифати за пријател на фејсбук моментално.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.892
Поени од реакции
25.212
Филмот „Амазонија“ во период на пмс НЕ! I cried like a little bitch. :icon_lol:
Филмот е за мене ремек дело! Покажува колку природата е убава и сурова истовремено. И покрај тоа мазохистички ја обожавам...

Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Во последно време додека чекам да ми се спушти некоја игра од Замунда, одам да ги читам коментарите на торентот. Нема нешто појако од нервозни татари кои не знаат да најдат кракот кај е, па серискиот број, им фали DirectX, не го ставиле кракот на иста локација каде што е инсталирана играта итн итн... но најсмешно е кога креаторот на торентот од изигравање финоќа на 250 прашања кога тогаш ќе му скурчи (не се нашол досега трпелив аплоадер) и ќе ги отера во курац на смешкана нивна од јазик :icon_lol:

Еве пример:

prtscr.PNG

И после модераторите тука биле нервозни, това и бебетата го знајат :boksix:

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Драга,

Одамна вака не сум се грипосала, што чудо е ова не знам, али ова е више четврти ден како едвај стојам на нозе. Глава ме боли, телото ме боли, носот е чешма, грлото партали ... Нејќам да живеам.
Не знаев дека е можно во исто време да кивнеш и солзи да ти потечат. Можно е. Од толку течности што излегоа од мене деновиве, не знам како не се стопив у пм.
Не знам колку тоалетни потрошив.
Татко ми запнал дома да си идам утре, тие сите здрави биле, му викам ти мора да си ненормален, има да ве фатат и вас макиве, па ќе ме пцуете зашто сум дошла.
Папагалов многу ми дозволува да го гњавам само, не знам зашто, дали ме гледа дека сум на пола душа, па од солидарност ми дозволува да го третирам ко играчка.
Највеќе мразам кога не сум арна со здравјето. Ама стварно! :boksix:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Една роднина ме аднала на фб за да ми каже да лајкнам коментар за некоја си наградна игра за избор на најубаво дете. Треба да барам во 1234 коментари. o_OГосподе прости и, глупа е. :popce:

Kajgana Shop

На врв Bottom