- Член од
- 28 јануари 2010
- Мислења
- 1.595
- Поени од реакции
- 1.138
А со што има ако не со емоции?Нема ова никаква врска со емоции и нивна контрола. Туку со тоа што некој се обидува да влага во нечиј личен простор и да продава "кокоси" за бубрези. Зборувам општо, нема што некој да ми кажува рецепти за како јас или друг да го живее животот па уште и за да добие некоја си награда.
ЈАС е директно зависен од емоциите,тој не би ни постоел ако нема емоции.
Личен простор, од каде тоа сега, овде во овој виртуелен свет ,личен простор е она лична порака.
Таму ти пишуваат?
Глупаво е да се вадиш со личен простор, кокоси за бубрези е недоволно,може да се лутиш колку сакаш.
Но, ако имаш издржлив контра аргумент ,повели да го слушнеме.
На крај -краева не читај,никој нема да ти влезе во личен простор и да те шиканира.
Не те разбрав добро.Ревен верник? Тогаш што е ова ?
1 Тимотеј, 2:
10. Жените што тврдат дека веруваат во Бог треба да привлекуваат внимание со добри дела.
11. Треба да бидат тивки и покорно да примаат поуки.
12. Јас не дозволувам жените да ги учат мажите, или да им заповедаат. Треба да бидат тивки,
13. зашто Бог прво го создаде Адам, а потоа Ева,
14. а и не беше Адам тој што беше измамен, туку жената, која потоа направи грев.
15. Сепак, жените, ако останат верни, ако ја зачуваат љубовта, ако бидат свети и скромни, ќе бидат спасени преку раѓање деца.
Стихови во кои јасно се вели кои "добри" дела да ги прават жените. До верникот ли е сега ?
Каква врска имаат цитатите.
Појасни.