Луѓето се такви какви што се, сите во различен стадиум во својата духовна промена.Нивните толкувања небитно дали прифатени од групата во која припаѓаат или самостојно толкување може да дадат информација во кој стадиум на духовен раст се, а тоа не значи дека тоа толкување или верување треба да влијае на твојот дух.Тоа е нивно, ти само "читај" што има позади.
Ако нивното верување-толкување предизвикува гнев во твојот дух тоа значи дека сеуште не си постигнал самоконтрола врз своите емоции и дух.Работи на нив, на својата преобраза, а не на нивната , барем не на таков начин.
Нема ова никаква врска со емоции и нивна контрола. Туку со тоа што некој се обидува да влага во нечиј личен простор и да продава "кокоси" за бубрези. Зборувам општо, нема што некој да ми кажува рецепти за како јас или друг да го живее животот па уште и за да добие некоја си награда.
Го прочитав..и?
Верник, ревен верник кој својата духовна празнина ја исполнува со боженство.Ништо посебно.
Во моите очи е дете.А ти стреми се да пораснеш, а не уште во песокот со нив да се играш.
Ревен верник? Тогаш што е ова ?
1 Тимотеј, 2:
10. Жените што тврдат дека веруваат во Бог треба да привлекуваат внимание со добри дела.
11. Треба да бидат тивки и покорно да примаат поуки.
12. Јас не дозволувам жените да ги учат мажите, или да им заповедаат. Треба да бидат тивки,
13. зашто Бог прво го создаде Адам, а потоа Ева,
14. а и не беше Адам тој што беше измамен, туку жената, која потоа направи грев.
15. Сепак, жените, ако останат верни, ако ја зачуваат љубовта, ако бидат свети и скромни, ќе бидат спасени преку раѓање деца.
Стихови во кои јасно се вели кои "добри" дела да ги прават жените. До верникот ли е сега ?
Ne bi odgovoril nisto na vakzi izjavi no ako vaka gi svakjas rabotite daRK Elemental spored se ova sto si go napisal mozam samo da ti kazam samo so srekja,i za ovie nedolicni i navredlivi zborovi ne za mene tuku kon Gospod Isus Hrisos koj ima vlas da im sudi na zivite i mrtvite,ke osetis sam vo dadeno vreme kolku si pogresil,no moze ke e prekasno...tolku imam da kazam
Зошто прекасно ? Ти кажав претходно ако на тебe делува таа психологија не значи дека и на сите.
Кои недолични и навредливи зборови кон Исус ? Каде виде такво нешто во мојот пост ?