Ја држам моментално УН диетата и навистина е многу ефикасна, не ми треба којзнае колку да ослабам, ама пред 6 месеци си качив едно добри 6-7 кила и сега сум ставена на режим од диетава иако и пред тоа нешто самата изведував со нејадење благо, леб и грицки т.е фаст фуд.
Од лебот сум скроз одкажана уште оддамна, значи не го конзумирам воопшто(сум му го заборавила вкусот
![Пукам од смеа! :pos: :pos:](/styles/default/xenforo/emot/pos.gif)
), некогаш јадев двопек како за замена, ама сега ни тоа не јадам, благото го исфрлив едно време, а сега од благо јадам само мед, мармалад, плазма и гранули на виталија и тие едни велнес колачиња од бамби заради потребите од диетата зошто според неа дозовлено е благо во 3тиот ден да се јаде т.е во јаглехидратниот. (Чоколади, торти, колачи висококалорични и други благи чуда со шлагови и кремови не јадам воопшто.)
Добро ми оди, зошто ја имам држено и пред неколку години и тогаш исто ми даде многу добри резултати иако тогаш имав многу повеќе за симнување.
![Намигнување ;) ;)](/styles/default/xenforo/smilies/wink.png)
Ја сакам диетава пред се зошто е здрав начинна исхрана повеќе, него што е класична диета како друигите што ветуваат слабеење на пример 5 кила за една недела.
Е кај оваа не е така, се држи 91 ден и слабеењето оди бавно, но видливо и кога ќе ослабеш ако после тоа правиш се како што треба(продолжуваш со здраво хранење) нема да ги вратиш изгубените килограми.
Денеска ми е овошен ден, а имам супер енергија, освен овошје и по некој зеленечук не внесувам ништо, па се издржува, сакам да кажам дека диетава те одвикнува од храна, те учи како е да се биде дисциплиниран кога е во прашање храна. Самиот организам се навикнува и не ти бара храна.... Сум држела и воден ден, цел ден на вода и се издржува и тој, мада не е препорачлив, но пак ќе го држам кога ќе му дојде ред, заради прочистување.
И така, утре ми е протеински што ми е еден од омилените денови.
Значи многу битно е да не се мешаат продуктите и што си јадел за ручек тоа мора и да го вечераш во половина порција, ако си јадел месо од 200 г за ручек, за вечера треба да изедеш 100 гр, освен во јаглехидратен ден, кога за ручек јадеш тесто, тестенини, а за вечера нешто благо и во овошниот ден неограничено овошје.
![Палец горе (y) (y)](/styles/default/xenforo/smilies/thumbsup.png)
Ја препорачувам на сите кои сакаат да имаат здрав начин на исхрана и да ги симнат кг-те.
Едно време вежбав, па поради обврски престанав(што не ми е некој изговор), па сега планирам пак да почнам со вежби, па процесот на слабеење со физичката активност ќе го забрзам и така.