Дефлорација - првиот пат

Член од
5 февруари 2007
Мислења
4.059
Поени од реакции
2
Првиот пат според мене женските сакаат да биде со некој во кој ќе имаат доверба , спрема кој ќе чувствуваат љубов ...Не дека потоа ќе се е*бат со секој непознат кој ќе го сретнат на улица или со некој за кој не чувствуваат ништо.Но првиот пат сакаат да им биде посебен затоа што никогаш не се заборава.Нема женско кое не го памети првиот пат (во детали), а И ајде прашајте некоја дали се сеќава на детали од водењето љубов од пред пет-шест месеци...-Не?Но на првиот пат сигурно се сеќава.

Член од
17 ноември 2007
Мислења
12
Поени од реакции
0
Za prviot pat da bide poseben dovolno e da bide so nekoj koj sto ti znaci(ne mora da bide ljubov dovolno e da custvuvas nesto kon nego...),so nekoj vo koj sto imas doverba i sigurnost i dovolno si opustena za da se sobleces pred nego i da go spodelis toj intimen moment...Se kreva prasina okolu prviot pat samo zaradi toa sto e prv, poradi prethodnoto neiskustvo i nepoznavanje, poradi moznata bolka pri prviot pat i toa e sosema opravdano i ne sfakam sto e tolku tesko da se sfati.No muabetite od tipot deka MORA da bide so sveki , livcinja od rozi i cista romantika...sosema se nepotrebni...Edinstveno sto mora e prviot da bide togas koga ti sakas i ke bides podgotvena za toa so onoj koj sto sakas i toa e dovolno e za da bide posebno.A ako nekoja saka prviot pat da i bide romanticen moze da se pogrizi toa i da bide so rozi , sveki itn. no ne e zadolzitelno sekoj si ima pravo na svoj izbor.Spored mene sepak spontanoto e najubavo....

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Za prviot pat da bide poseben dovolno e da bide so nekoj koj sto ti znaci(ne mora da bide ljubov dovolno e da custvuvas nesto kon nego...),so nekoj vo koj sto imas doverba i sigurnost i dovolno si opustena za da se sobleces pred nego i da go spodelis toj intimen moment....

Znaci za da se "defloriras" treba da bides so nekoj kon kogo cuvstvuvas nesto sto ne mora da bide ljubov i si dovolno opustena da se sobleces gola??? :pos::pos::pos: Ajde be!!!

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Znaci za da se "defloriras" treba da bides so nekoj kon kogo cuvstvuvas nesto sto ne mora da bide ljubov i si dovolno opustena da se sobleces gola??? :pos::pos::pos: Ajde be!!!
и на некоја хемија да бидеш за атмосверата при дефлорирање да биде по опуштена :kesa:

А

Адриано

Гостин
Дури и Тројанската војна започнала зошто двајца фраери се степале за тоа кој да земе „власт и сопственост“ врз хименот на Елена Тројанска. :pos:
Не е точно Елена Тројанска Веќе имала 2 деца а ако сакаш инат можам и имињата да им ги најдам :pipi:
Иначе како машко ке додадам дека и на машките им е важно кога ке биде првиот пат.Сигурно не сакаат да биде позади грмушките во паркот со најгрдото девојче од клас.Сите сакаат перфектност па дури и машките зошто првиот пат да не биде дома со тивка музика убав коњак,рози на креветот и (спортекс):pipi:

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Љубоф шмубоф, дај еве овој ми се најде демек сме у озбилна врска нек се помачи малце и нека сврши работа па да можам после конечно со кој сакам на раат аман више.
:tv:

Се зезам.

Или не.

Сепак се зезам.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Љубоф шмубоф, дај еве овој ми се најде демек сме у озбилна врска нек се помачи малце и нека сврши работа па да можам после конечно со кој сакам на раат аман више.

Знаеш има голема вистина во ова.Кога сите наоколу ќе почнат да кажуваат колку е добро чувството кога свршуваш,сите мисли ги насочуваш кон тоа и буквално можеш да поминеш низ тоа со таква лабава врска.Го влечеш некое време,потоа го преебуваш и имаш двојна добивка.Од една страна ги затвараш устите на трачерите и оние кои би те нарекле курва,а од друга страна не си веќе невина.После измислуваш милион причини да ја раскинеш болната врска и идеш на следна и следна жртва.Ем задоволена,ем затворени усти полни со гомна.
Но ова е случај доколку се замараш што би рекле другите.

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Можеш со кој сакаш во секое време не мора да чекаш некој да ја сврши работата па после да си раат, така ти си ја свршила работата. Не те осудувам, едноставно не личи

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
:tv:

Се зезам.

Или не.

Сепак се зезам.
Знаеш има голема вистина во ова.Кога сите наоколу ќе почнат да кажуваат колку е добро чувството кога свршуваш,сите мисли ги насочуваш кон тоа и буквално можеш да поминеш низ тоа со таква лабава врска.Го влечеш некое време,потоа го преебуваш и имаш двојна добивка.Од една страна ги затвараш устите на трачерите и оние кои би те нарекле курва,а од друга страна не си веќе невина.После измислуваш милион причини да ја раскинеш болната врска и идеш на следна и следна жртва.Ем задоволена,ем затворени усти полни со гомна.
Но ова е случај доколку се замараш што би рекле другите.

Леле ама сте злобни и двете! А не ви е гајле како ке му биде на него после целата фрка што ке ја створите...:kesa:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Леле ама сте злобни и двете! А не ви е гајле како ке му биде на него после целата фрка што ке ја створите...:kesa:

Мене кога ме оставале,мислеле како ми е?:smir:
Ова е само за оние што глумат принцези пред светот,а уствари се исти гомна како нас :)

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Зафркната, чукни си на зафркнатото главче и не ме зафркавај, оти знаеш, јас сепак се зафркавав. Зафркнато јасно?

А кога понекогаш за забава го помислувам тоа и му го кажувам(па понатамошниот муабет ни е навистина интересен и могучно е да заврши со блага тепачка или казна за љубовохулење-варење кафе цел месец:))), помислувам и дека скроз оправдувам доколку некоја девојка го има тој став. Па нели мажите лесно влегуваат и лесно излегуваат од врски, емоциите ги добиваат дури после сексот и бла бла? Тогаш ќе си ја наредиш според ситуацијата. Доколку сте лудо и длабоко, сериозно вљубени, ќе си уживаш во взаемноста чекор по чекор.
Доколку гледаш дека он си е чил аут и нема драми и срцепарателни испади, а и тебе не ти е баш толку -единствен за тебе на овој свет- иако многу те привлекува, обрнуваш повеќе внимание на другите работи и искуства, а и искрените задоволства што можеш да ги извлечеш од врската, исто како и тој.
И не мислам дека тоа е злобно, само малку здрав разум и растерување на розевите облачиња, и контрола на најнежните емоции кои не се даваат секому, најмалку пак само затоа што бил оној што кркнал малку кожичка и крв.

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Мислам дека повеќето девојки го имаат тој став прибидејќи така што првиот пат е сепак прв,треба да биде од љубов зошто ќе се памети за цел живот,и не дека другите нема да бидат од љубов,страст,у кола,гаража или невр мајнд каде туку едноставно ново искуство кое мора да биде првиот пат убаво доживеано,личноста да биде сакана и моментот да е погоден зошто ниедна замсила според мене не се исполнува.Значи го имаме она,сакам да биде кај него у неговата соба да изгасиме светло и да запали свеќички да пушти лагана музика и да се случи.Не туку едноставно се се случува спонтано и затоа е поубаво.Другите искуства после првото исто така ке бидат од љубов,страст итн. Ама она што е прво не се заборава затоа е и посебно,како првата љубов,како првата напишана буква,како првиот чекор иако сега веќе не се сеќавам на него...

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Мислам дека повеќето девојки го имаат тој став прибидејќи така што првиот пат е сепак прв,треба да биде од љубов зошто ќе се памети за цел живот,и не дека другите нема да бидат од љубов,страст,у кола,гаража или невр мајнд каде туку едноставно ново искуство кое мора да биде првиот пат убаво доживеано,личноста да биде сакана и моментот да е погоден зошто ниедна замсила според мене не се исполнува.Значи го имаме она,сакам да биде кај него у неговата соба да изгасиме светло и да запали свеќички да пушти лагана музика и да се случи.Не туку едноставно се се случува спонтано и затоа е поубаво.Другите искуства после првото исто така ке бидат од љубов,страст итн. Ама она што е прво не се заборава затоа е и посебно,како првата љубов,како првата напишана буква,како првиот чекор иако сега веќе не се сеќавам на него...
Се памти првиот пат....до вториот

Б

БејбиГрл

Гостин
Првиот пат според мене треба да биде посебен,ама не посебен во слисла на цвеќина,свеќи,романтики и други според мене глупости туку да бидеме со вистинската личност.Еве повеќето машки неможат да разберат зашто се крева толкава фама околку кинењето на една кожичка.Не е работата за хименот дали ќе се кинел или не туку дека тоа ни се случува прв пат,незнаеме што точно ќе се случува,како ќе се случува,страв ни е и затоа сакаме да сме со личност во која имаме доверба и спрема која чувствуваме љубов,поврзаност.Ако размислиме подобро за многу работи во животот кога ни се случуваат прв пат сакаме да имаме до себе личност на која и веруваме и која ни дава максимална подршка и разбирање па така и за ова
И да,од коа ќе се случи првиот пат веќе не го сфаќаме ова толку сериозно...и секој нареден пат е се подобро:pipi:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Ппвиот пат сакаат " да го примат со чувство " после од ќејф

Kajgana Shop

На врв Bottom