- Член од
- 25 август 2010
- Мислења
- 179
- Поени од реакции
- 23
te podrzuvam vo celostJas bi predlozil nesto protiv depresija.
Nastrana site predrasudi, dogmi za ovaa rabota ama lekot e gandja.
Probajte pa kazete dali ne cini.
te podrzuvam vo celostJas bi predlozil nesto protiv depresija.
Nastrana site predrasudi, dogmi za ovaa rabota ama lekot e gandja.
Probajte pa kazete dali ne cini.
Секој човек има такви периоди во животот кај некого траат повеќе кај некого помалку, ниту девојчињата ниту машките се имуни на ваквите кризи,кај девојчињата се почести бидејки тие се малку по сензитивни, но сепак гледај го ова како "пролазна криза" погледни се себеси во огледало и замисли се онаква каква што сакаш да бидеш со твојата омилена професија и твојот сакан, потсети се дека доаѓаат некои работи кои ќе ти донесат радост, а како хоби јас би ти го препорачал фитнесот одењето во некој фитнес центар, теретана или слично многу брзо ќе ти помогнат за да излезеш од оваа кризаПомина еве и 3тата недела..подобро се чувстувам..но сепак тешко е...не знам зошто но на моменти чувствувам страв...ноќе особено...мн длабоко спијам и понекогаш лошо сонувам...имам болки во мускулите на нозете...ме болат колениците...аххх...тешко ми е...едвај се концетрирам а ќе почнат колоквиумите...како да живеам на друго место..како да не сум јас...едвај јадам...наутро ми се лоши кога ќе станам и чувствувам страв...ми нема спас!!!!!
Пробај некоја медитациона техника би требало да упалиНе знам зошто но навечер не можам убаво да спијам..не сум спиена убаво 2 недели...кога и да заспијам се штрекам во сонот...а кога ќе станам на утро а и додека се обидувам да заспијам чувствувам страв...
И мене исто до пред некое време ама мене често ми се случуваат вакви работи и поминуваат.Само што денес сум добро расположен а утре може исто ама баш исто како што опиша ти сега.А понекогаш и трае повеќе од ден.Знае некој лек или едноставно да си почекам и ке ми помине како и секогаш?Премногу често се случува.Ми се случи еднаш излегов и ми се здосади и ама баш ич не ми беше гајле што ке речат другите само реков еј дечки мене не ми е добро јас отидов и искочив одма.Луд ме напраиа утре дента само така со тие зборови и ме снема, кој знае што си помислиле.А и незнам зашто им реков тогаш тала.Едноставно ми здосаси и во моменот посакав да сум сам и не ми беше до смеење и едноставно си искочив и толку.Дремев после сам дома и ми доаѓаа филмови некои низ глава..Често пати happens...Еве бе у чест на темата да си се пожалам јас дека веке месец и повеке сум у некој немам појма депресија ваљда.Месец и пол од дома не сум излезел се ми е глупо и досадно сите ми сметат сакам да сум сам .Излавам само за факултет ептен оти морам и почна у тотална тишина да живеам..ТВ или е офф или е на муте струја ретко палам и нон стоп мењам расположение,или осекам некоја меланхолија или бес (скриен не го покажувам).Најлошото е шо почна да се манифестира физички малаксан сум нон стоп,блед,немам сила за ништо нит па желба,стално ме нешто боле или глава или ке осекам мачнина и на крај некое бегано чуство у желудник како кога треба нешто лошо да се случе.А со месеци веке се е ок.Дај кажујте некој спас нешто да ме ококоре или па само ке си мине.Кој сака да ремети на пп молам да не уништуваме тема....
И кога ќе види работи а ништо не заработил тогаш нема депресија.Кој не работи ќе биде депресивен.
А и да работи ако не му е по кеиф, пак ќе биде депресивен.
Затоа, рецептот е, повеќе работа.
Не секогаш се работи за да се заработи.И кога ќе види работи а ништо не заработил тогаш нема депресија.
Сличен случај како мене...ех да знаеш како ми е 4 недели ни јадена ни спиена асолно...ова прв пат ми се случува...во почетокот чувствував изгубеност..моиве од дома се преплашија кога му реков дека ОВА НЕ СУМ ЈАС..се чувствував како да не бев јас...некако се ми беше ХАОС...одам да си легнам навечер..се плашам да заспијам..ме маваат некои филмови безвезни...една тешкотија да не ти расправам....станувам на сабалје за на факс...едвај 2 саати спиена бев...се расонувам..одам да се мијам...имам чувство на изгубеност..си викам што ми е....не сум јас...одам на факс..сите зборуваат се смеат мене не ми е дојдено до смеење..некако тмурна цело време...никој не ме прашува ни како си ни што ти е?се возам в автобус..сето како да ми е во сон..ЛЕЛЕ..а што сум една паничарка да знаеш...ми иди да плачам..се враќам дома...сето ми е чудно...како да не сум дома..лел реков се пореметив...свесна сум за тоа шо ми се случува а не можам да си помогнам..и така еве се мачам 4 недели...се штрекам во сон,ме болат колениците,чувствувам страв,..некогаш имам несоница..а идат колоквиуми упм ..ништо не ми интересира..ни учење,ни колоквиуми,ни излегувања...па замисли дур ни машки..леле упм..и така..а сето ова ми е знам од тоа што мн згрешив со дечкото..една сплетка со братучед му..а тоа со желудникот исто така и мене ми се случува...1 месец бев болна од тој пуст желудник...не апчиња,не снимања на стомак ми правеа..матичната ми даде апчиња и што ли уште не...и кога појдов кај специјалит ми вели:Девојче тебе ништо не ти е...ова сето ти е од нервоза...ќе ме отруеа БОЖЕ мој..и така ми се гадеше секое сабалје а и еве уште ми се пригадува...Длабоко во себе се надевам ќе ми помине...прв пат ми се случува вакво нешто...а имам само 19 години...Поздрав Бој имај убав ден...и ДА СЕ БОРИМЕ ПРОТИВ ОВА ЧУДО НАРЕЧЕНО ДЕПРЕСИЈА!!!Баш ми е мило што имам со кого да ги споделам чувстватаЕве бе у чест на темата да си се пожалам јас дека веке месец и повеке сум у некој немам појма депресија ваљда.Месец и пол од дома не сум излезел се ми е глупо и досадно сите ми сметат сакам да сум сам .Излавам само за факултет ептен оти морам и почна у тотална тишина да живеам..ТВ или е офф или е на муте струја ретко палам и нон стоп мењам расположение,или осекам некоја меланхолија или бес (скриен не го покажувам).Најлошото е шо почна да се манифестира физички малаксан сум нон стоп,блед,немам сила за ништо нит па желба,стално ме нешто боле или глава или ке осекам мачнина и на крај некое бегано чуство у желудник како кога треба нешто лошо да се случе.А со месеци веке се е ок.Дај кажујте некој спас нешто да ме ококоре или па само ке си мине.Кој сака да ремети на пп молам да не уништуваме тема....
Сличен случај како мене...ех да знаеш како ми е 4 недели ни јадена ни спиена асолно...ова прв пат ми се случува...во почетокот чувствував изгубеност..моиве од дома се преплашија кога му реков дека ОВА НЕ СУМ ЈАС..се чувствував како да не бев јас...некако се ми беше ХАОС...одам да си легнам навечер..се плашам да заспијам..ме маваат некои филмови безвезни...една тешкотија да не ти расправам....станувам на сабалје за на факс...едвај 2 саати спиена бев...се расонувам..одам да се мијам...имам чувство на изгубеност..си викам што ми е....не сум јас...одам на факс..сите зборуваат се смеат мене не ми е дојдено до смеење..некако тмурна цело време...никој не ме прашува ни како си ни што ти е?се возам в автобус..сето како да ми е во сон..ЛЕЛЕ..а што сум една паничарка да знаеш...ми иди да плачам..се враќам дома...сето ми е чудно...како да не сум дома..лел реков се пореметив...свесна сум за тоа шо ми се случува а не можам да си помогнам..и така еве се мачам 4 недели...се штрекам во сон,ме болат колениците,чувствувам страв,..некогаш имам несоница..а идат колоквиуми упм ..ништо не ми интересира..ни учење,ни колоквиуми,ни излегувања...па замисли дур ни машки..леле упм..и така..а сето ова ми е знам од тоа што мн згрешив со дечкото..една сплетка со братучед му..а тоа со желудникот исто така и мене ми се случува...1 месец бев болна од тој пуст желудник...не апчиња,не снимања на стомак ми правеа..матичната ми даде апчиња и што ли уште не...и кога појдов кај специјалит ми вели:Девојче тебе ништо не ти е...ова сето ти е од нервоза...ќе ме отруеа БОЖЕ мој..и така ми се гадеше секое сабалје а и еве уште ми се пригадува...Длабоко во себе се надевам ќе ми помине...прв пат ми се случува вакво нешто...а имам само 19 години...Поздрав Бој имај убав ден...и ДА СЕ БОРИМЕ ПРОТИВ ОВА ЧУДО НАРЕЧЕНО ДЕПРЕСИЈА!!!Баш ми е мило што имам со кого да ги споделам чувствата
ИМАЈ УБАВ ДЕН!!
И бај д веј...планирав да ти пратам пп но вика... Just a Boy ја премина квотата за лични пораки и не може да прима натамошни пораки додека не ослободи место.
Сличен случај како мене...ех да знаеш како ми е 4 недели ни јадена ни спиена асолно...ова прв пат ми се случува...во почетокот чувствував изгубеност..моиве од дома се преплашија кога му реков дека ОВА НЕ СУМ ЈАС..се чувствував како да не бев јас...некако се ми беше ХАОС...одам да си легнам навечер..се плашам да заспијам..ме маваат некои филмови безвезни...една тешкотија да не ти расправам....станувам на сабалје за на факс...едвај 2 саати спиена бев...се расонувам..одам да се мијам...имам чувство на изгубеност..си викам што ми е....не сум јас...одам на факс..сите зборуваат се смеат мене не ми е дојдено до смеење..некако тмурна цело време...никој не ме прашува ни како си ни што ти е?се возам в автобус..сето како да ми е во сон..ЛЕЛЕ..а што сум една паничарка да знаеш...ми иди да плачам..се враќам дома...сето ми е чудно...како да не сум дома..лел реков се пореметив...свесна сум за тоа шо ми се случува а не можам да си помогнам..и така еве се мачам 4 недели...се штрекам во сон,ме болат колениците,чувствувам страв,..некогаш имам несоница..а идат колоквиуми упм ..ништо не ми интересира..ни учење,ни колоквиуми,ни излегувања...па замисли дур ни машки..леле упм..и така..а сето ова ми е знам од тоа што мн згрешив со дечкото..една сплетка со братучед му..а тоа со желудникот исто така и мене ми се случува...1 месец бев болна од тој пуст желудник...не апчиња,не снимања на стомак ми правеа..матичната ми даде апчиња и што ли уште не...и кога појдов кај специјалит ми вели:Девојче тебе ништо не ти е...ова сето ти е од нервоза...ќе ме отруеа БОЖЕ мој..и така ми се гадеше секое сабалје а и еве уште ми се пригадува...Длабоко во себе се надевам ќе ми помине...прв пат ми се случува вакво нешто...а имам само 19 години...Поздрав Бој имај убав ден...и ДА СЕ БОРИМЕ ПРОТИВ ОВА ЧУДО НАРЕЧЕНО ДЕПРЕСИЈА!!!Баш ми е мило што имам со кого да ги споделам чувствата
ИМАЈ УБАВ ДЕН!!
И бај д веј...планирав да ти пратам пп но вика... Just a Boy ја премина квотата за лични пораки и не може да прима натамошни пораки додека не ослободи место.