Јас никогаш не сум бил во депресија...уствари озбилно,неам поим како е,но имам видено пациенти со биполарна и тешка...ма буквално не зборуваат бре...или му велиш сакаш цигара(а пушач е) одговара не знам...тешка работа....јас така кога се консултирав со психијатар за мојата несоница па поради харизмата се размуабетивме и госпоѓата ме воведе барем малце....па тоа што го видов...имаше и двајца џанки,кои дремеа таму на гага,со лорам,и инфузија+ метадон,а и едно девојче младо кое за жал имаше многу јаки епилептични напади...па се до еден суисајд мисли...психијатарот ми рече пациентите со суицидални мисли се ситна риба..кажа т.е успешно ги третираат(во случајов пациентот беше 43 години)односно терапијата е успешна...додека за зависниците на опјни дроги ми рече реквием фор а дрим...поточно кажа мноогуу е тешко и за нас,но и за нив-но воглавно имаме успех кај тие кои сакаат да престојуваат на одделение-оние на улица вели метадоно го продавале за хероин хиро....Имаше и неколку постари пациенти воглавно третирани со манитол...
Од тоа што видов барем за депресија(башка што имам читано) лоша работа е...а фармакологија кога ги прочитав сајдефектите од антидепресивите...цццц