Депилирани мажи: да или не?

Depilirani mazi-da ili ne?

• Вкупно гласачи
    37
  • Гласањето е завршено на .
Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Да не генерализираме, за кого како. :smir:
Зарем силиконите ја прават една жена модерна, или депилираните гради или нозе еден маж. Според мене не! Природно си е природно:toe:
dali sminkata,silikonskite gradnici,zategacite za zadnik(i mnogu drugi finti za vizuelna izmena na prirodnoto),depiliranjeto na teloto i sl,ja pravi zenata prirodna i moderna?
sto ima prirodno vo nasminkana ,izdepilirana zena,so baajgi debel gradnik(koj vizuelno i gi zgolemuva gradite),i mnogu slicni raboti(da ne gi nabrojuvam sega),sto ima prirodno vo seto toa?,pocnuvajki od sminkanjeto i depiliranjeto.
malku mi e cudno seto ova,za kakva priroda se zbori?koga e jasno deka multlilijarderska kozmeticka industrija se bori za promena na istata,koja devojkite sekojdnevno nagolemo ja upotrebuvaat.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
dali sminkata,silikonskite gradnici,zategacite za zadnik(i mnogu drugi finti za vizuelna izmena na prirodnoto),depiliranjeto na teloto i sl,ja pravi zenata prirodna i moderna?
sto ima prirodno vo nasminkana ,izdepilirana zena,so baajgi debel gradnik(koj vizuelno i gi zgolemuva gradite),i mnogu slicni raboti(da ne gi nabrojuvam sega),sto ima prirodno vo seto toa?,pocnuvajki od sminkanjeto i depiliranjeto.
malku mi e cudno seto ova,za kakva priroda se zbori?koga e jasno deka multlilijarderska kozmeticka industrija se bori za promena na istata,koja devojkite sekojdnevno nagolemo ja upotrebuvaat.
Се' е индивидуачно, секој си има своја дефиниција за тоа што ја прави личноста (било жената или мажот) модерна или убава . Затоа уште во првиот пост реков дека никој не е совршен и секој во потрага на совршенството одлучува што да направи од себе за да добие поголема самодоверба пред се'.
Јас лично ја ценам природната убавина, онаа дадена од Бога, но секако истата не може да се одржува доколку не се негува со разни козметички препарати заради кои егзистира и секогаш додека постои човекот, ќе егзистира мултимилјадерската козметичка институција.

Сепак излегуваме надвор од темава, мислам дека имаше една ваква слична тема на Кајгана, или ако нема отвори ти, па ќе дискутираме на неа:pipi:

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Се' е индивидуачно, секој си има своја дефиниција за тоа што ја прави личноста (било жената или мажот) модерна или убава . Затоа уште во првиот пост реков дека никој не е совршен и секој во потрага на совршенството одлучува што да направи од себе за да добие поголема самодоверба пред се'.
Јас лично ја ценам природната убавина, онаа дадена од Бога, но секако истата не може да се одржува доколку не се негува со разни козметички препарати заради кои егзистира и секогаш додека постои човекот, ќе егзистира мултимилјадерската козметичка институција.

Сепак излегуваме надвор од темава, мислам дека имаше една ваква слична тема на Кајгана, или ако нема отвори ти, па ќе дискутираме на неа:pipi:
ok,samo malku e cudno toa deka prirodnoto e razlicno za maskite i za zenskite.
ako masko se depilira-toa ne e prirodno,a ako zensko se depilira -toa e prirodno.:toe:kako taka?
me interesira,kako toa sminkata ja neguva ubavinata dadena od boga,jas poveke bi rekol deka ja pokriva i vizuelno ja iskrivuva,isto i so depilacijata i slicnite takvi produkti koi ja menugvaat prirodata,osven kremite koi ja odrzuvaat prirodnata ubavina i ja zastituvaat od vremenskite uslovi i nepogodi i koi vlijaat na zadrzuvanjeto,a ne na izmena na ubavinata dadena od boga.
samo se nadovrzav na temava i malku ja prosiriv,ama vo glavno se raboti za istoto.:smir:

M

makedon^

Гостин
Кога мажите би се негувале како жените тогаш би биле жени со к*р, ама сепак жени. Не знам како некои мажи можат да се толку кон себе грижливи, да се грижиш е ок, ама да стануваш дури и бетер од женско во негата е педерска работа. Зошто пред 20 години мажите не се депилираа? Оти така налагаше таа американска мода. Тоа е немање свое јас.
Ако утре кажат дека е ИН да си педер и да се ебеш во шупак, 90% од тие за кои е нормално да се депилираш да си нај нај во изглед во се, шо искачаат само во елитни места ќе викат дека било убаво е да се ебеш в шупак, иако прават кисели фаци. И веќе тоа стана реалност, не знаат уште кај да се наденат, депилации, негувања, третмани за разубавување, за на крај ебање во шупак.
Па добро, таквите не ли се свесни што значи да се биде машки пол?

Убаво кажал народов мој: Од кол на кол еден ќе ти влезе! И мода стана да ти влезе кол (посебно меѓу редовите на скопскиот крем)

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Да не генерализираме, за кого како. :smir:
Зарем силиконите ја прават една жена модерна, или депилираните гради или нозе еден маж. Според мене не! Природно си е природно:toe:
А шминката? Тоа не ве праи неприродни а?

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Јас се издепилирав на гради и можам слободно да кажам never again.
Дефинитивно.
Ми излегоа точки црвени на местата на влакната. Не знам што да им правам...
Хелп?!

Ј

јовица11

Гостин
Јас се издепилирав на гради и можам слободно да кажам never again.
Дефинитивно.
Ми излегоа точки црвени на местата на влакната. Не знам што да им правам...
Хелп?!
Ќе ти поминат, донт вори, и јас летово ги издепилирав градите, ми се појави црвенило и точкици ама се повлекоа, ништо страшно.

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Да ама за колку време? Јас утре сум на одмор... :(

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
Не!! ај сите ко Боки 13...тоа се сепак женски работи како и шминка, фризури, танги. Ај маживе нека се депилираат и холахопки нека носат...мене ми е преглупаво кога ќе видам издепилиран маж било каде на телото...и ако има влакна на градите тоа баш е добра работа...

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
маж! мразам онакви мазни шо светат мажи... хххх .... се додека е во граници на нормала е ок...
ај гради прифаќам донекаде, доколку стварно е критично, али нозе? раце? ... бах... не

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
И јас сум за НЕ! Глупо е машко да се депилира, тие што се депелират за мене се педеришта големи.

D

dh00|

Гостин
па баш и не...:toe: али сепак, тој „љубовниот тепих“ би било пожелно да се тргне:)

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Не се депилирам јас,а немам ни влакна на гради,само на раце и нозе.Сум против депилација кај мажи.На гради некако ќе сфатам,ама раце и нозе....

Член од
28 март 2006
Мислења
17.784
Поени од реакции
12.255
Не, убо е кога (ја) боцка :) Како инаку ќе се разликуваме која нога чија е у темница :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom