Депилирани мажи: да или не?

Depilirani mazi-da ili ne?

• Вкупно гласачи
    37
  • Гласањето е завршено на .

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Депилирам на мене стомаче,гради,пазуви,веѓи малку зашто имам убави веѓи е нозе раце тоа не депилирам зашто ми е педерско се чувствувам премногу хигиенски коа сум среден :toe:
Може да дефинираш „премногу хигиенски“ vs „премалку хигиенски“.
Ќе го повторам мојот став- никад не би си го депилирал или бричел к**** пошто кога ме тресеше пубертет пробав еднаш и после тоа се чешав ко да имам пицајзли. Истото важи и за пазуви.
Тоа што можеш да постигнеш со сапун и вода ништо неможе да замени.

Е сега, ме дал Господ плав и мазен, така да немам проблеми од тип влакна на стомак гради раце и сл...

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Ајде бе ко Боки 13 нозе да депилирам :nenene::uvo:
Ај стомак,гради,грб и пазуви али и нозе?!Да не сака некој и сукња да облечам и да се нашминкам случајно ?!:nenene:

Член од
15 октомври 2009
Мислења
20
Поени од реакции
0
ma ne beeeee, masko si e masko, pa nisto nema da ostane od maskosta ako e cel izmaznet :)

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Ме нервира коа ќе видам некој измазнет до максимум, не ми личи на муж тоа... а уште па чупана веѓа?? аууч! али секој си има свој избор, ја не можам тука мн мн да мењам.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.784
Поени од реакции
12.255
Може да дефинираш „премногу хигиенски“ vs „премалку хигиенски“.
Јеп. И мене ова ме подзамисли. Дали ако не се бричи некој долу или под мишки не е хигиенски, не е чист? Сега наводно доста народ се тасмосува и пак смрди у автобуси како и порано. Нема врска со хигиена и влакна, но има со жлезди, миење со сапун и менување квалитетна облека.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Сега засега НЕ!
Освен нели под Мишка.

За понатаму не знам!:toe:

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Не знам што муабет сте фатиле за хигиена овдека.
Вака да ви разјаснам некои работи. Хигиена се прави за добро здравје. Миеш раце да не би се разболел. Копчаш? А тоа за што вие зборувате е да мирисаш добро, како општествен стандард, што нема веза со хииена. Пример, во среден век се бањале еднаш месечно и смрделе ко говеда, ама тогаш било општоприфатено такво нешто.
Понатака, ако сакаш да не смрдиш, брчење/депилирање гради, стомак и грб, нема да помогне. Пак, малку да ве едуцирам, ако смеам: човечката пот не смрди. Смрди тоа што го екскретираат бактериите кои се хранат со човечка пот. Furthermore, на човечкото тело постојат два типа на потни жлезди, од кои само еден тип ќе „произведе“ смрдеа, под услов да не интервенираш ти. Тие потни жлезди, колку што сум јас информиран, се наоѓаат, под пазувите, меѓу нозете и не знам каде другде, ама воглавном, тоа би било тоа. Сеа, што може човек да направи. Прво е да се скратат влакната, зошто така ќе се намали просторот на кој бактериите живеат, се хранат и се размножуваат. Понатака, антиперспирант или дезодоранс: самите имиња кажуваат за што служат, едното да спречи потење, другото, да го напали/отстрани мирисот од потта која ќе настане (што значи дезодорансот е за после туширање, а не наместо туширање).

Тоа значи дека депилацијата на машкото тело, освен на погоре наведените места (мишки и меѓуножје) не е оправдана ни од хигиенски причини, ниту од причини поврзани со факторот пријатност во друштво.
Једина причина поради која се депилираат машките е ТРЕНДОТ.

Може ќе дојде ден кога и ќе се очекува од нас да се шминкаме....
Сеопшт напад кон машкоста ебате :toe:

И немам ништо против машки што би искористле малку шминка да скријат недостаток или против машки што си ги кратат влакната на гради, со цел да изгледаат поубаво, ама добро бе луѓе: зар не се влакната на гради и брадата симбол на машкост????

ninanajna

Ice Girl
Член од
15 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
12
Ајде јас да си кажам мое мислење од женска гледана точка :) не ми е убаво кога ке видам машки издепилирани на нозе едноставно ко женско да гледам :)за депилирање околу градите не сум против убава гледка ми е :)а за под мишки мислам дека ОК е тоа ти е еден вид лична хигиена

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
за под мишки океј... хигиенски пред се... за интимни места океј и тоа да го речам хигиена... за гради неможам да коментирам зашо неам мн влакна на гради али за депилирање на нозе НИКАД !!! да сум женско да... машко со депилирани нозе ми изглеа мн педераситично бе...

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Депилирано и маж не ми идат во иста реченица.
Што поѓаволите не е во ред со „светските трендови“?

~NoMercy~

of4arot od del4evo
Член од
14 февруари 2009
Мислења
136
Поени од реакции
29
Kako i blind sto go pisal gore i ja so tva se soglasuvam i ke re4am deka depilacijata ne ide uz zborot muz

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Депилирање оправдувам во екстремни случаи каде човекот е навистина претерано влакнест и сл.

Инаку депилирањето ми е премногу глупава работа. Најглупо нешто шо може машко да го направи. Природниот изглед пред се :smir:.

Депилирањето е резервирано за жените, трансите и за оние стрејтери (метросексуалци) кои сакаат да изгледаат "геј", т.е., со имагинарен изговор да го "оправдаат" изгледот.

Kajgana Shop

На врв Bottom