Дежурна Ординација! #2

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
На вратов имам едно топченце, не е црвено, не ме чеша, не ме боли, не го осеќам, ама таму е.:mad:
Пробвам да го стегнам некако(пошо порано на вратов имав акни) ама нишо, дај ако знајте кажете како да го отстранам.
каде на вратот ?
--- надополнето: Oct 6, 2011 11:02 PM ---
Кај се наоѓа клиниката на Жан Митрев?
до воена болница

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.472
Поени од реакции
9.965
Nekoj sovet za koristenje tamponi za usi (za spienje) ? Dali moze da ima nekoi stetni posledici ?

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Позади, на тилот.
ништо остај го така сега за сега зошто очигледно не е мозолче, ќе видиш ке се повлече после некое време
--- надополнето: Oct 8, 2011 11:19 AM ---
ко
Nekoj sovet za koristenje tamponi za usi (za spienje) ? Dali moze da ima nekoi stetni posledici ?
колку што јас знам нема последици, инаку добри се

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Пред 2-3 дена ми се појавија црвени пликови исти како кога ќе ме касне комарец на нозете и во долниот дел на стомакот.Вчера нивниот број се зголеми.Од време на време ме чешаат.Сипаници не се со сигурност бидејќи имам прележано пред 3-4 години.Дали е алергија или нешто сосема друго и како да ги натерам да се повлечат?

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Пред 2-3 дена ми се појавија црвени пликови исти како кога ќе ме касне комарец на нозете и во долниот дел на стомакот.Од време на време ме чешаат.Сипаници не се со сигурност бидејќи имам прележано пред 3-4 години.Дали е алергија или нешто сосема друго и како да ги натерам да се повлечат?
веројатно се уртики , и се работи за алергија, ако не поминат напиј се некој антихистаминик, против алергија, цетиризин, лоратидин, лево-цетиризин...

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
веројатно се уртики , и се работи за алергија, ако не поминат напиј се некој антихистаминик, против алергија, цетиризин, лоратидин, лево-цетиризин...
А дали е можно да се работи за shingles(херпес зостер) бидејќи истражував низ интернет, и за тоа се карактеристични вакви пликови?Моите пликови се расфрлани низ телото а не се во еден појас.

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
А дали е можно да се работи за shingles(херпес зостер) бидејќи истражував низ интернет, и за тоа се карактеристични вакви пликови?Моите пликови се расфрлани низ телото а не се во еден појас.
може да и тоа, ако навистина најде некоја сличност со твоите и тоа што си го нашол на интернет, тогаш посети го твојот матичен лекар

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
може да и тоа, ако навистина најде некоја сличност со твоите и тоа што си го нашол на интернет, тогаш посети го твојот матичен лекар
И колку време трае лекувањето на таа состојба и со што се лекува? Дали е можно за една недела да се опоравам од тоа?

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
И колку време трае лекувањето на таа состојба и со што се лекува? Дали е можно за една недела да се опоравам од тоа?
Тоа неможе да се каже, најпрво посети лекар, ние немаме опиплива слика за да можеме нешто подетално да ти кажеме

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
кои се најчести и најизразени симптоми на систематска кандида,како се дијагностицира,има лекарства за тоа ??

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Чувство на растревоженост и неспокојство без никаква причина од нигде никаде???

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Сега ми е јасно зашто пред неколку дена ми беше топло и имав покачена температура...
Еве ме настината сум...Имам главоболка, очите ми тежат и гласот ми е засипнат... И грлото ме гребе...

Пред неколку дена исто дојде на братучед ми жена му кај нас на гости и седеше со саати, а беше настината и на секоја минута киваше...Ми беше срам пред неа да отварам прозори и врати и да луфтирам...И најверојатно од неа префатив...
Како можат луѓето да се толку покварени, не ми е јасно...Кога си болен не оди по куќи ебате и други да разболеш... :mad:

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
кои се најчести и најизразени симптоми на систематска кандида,како се дијагностицира,има лекарства за тоа ??
извини што касно одговарам , ама вака сеа кандидијаза е состојба на инфекција со кандида род на габи, клинички најчесто се манифестира со бели наслаг на устата исто кај женските почеста е и се јавува леукореа, која мириса на квасец, најчесто настанува заради нарушување на пХ и микрофлората на вагината, и преовладува кандидата, лекови секако постојат дури може да се јави локализиран косопаст, а од антимикотиците најчесто се употребува канестенот, има амфотерицин, нистатин, кетоназол, реконазол, итн, лесна е за дијагноза и ја има голем број од популацијата така да матичните лекари добро се запознати со оваа проблематика
--- надополнето: Oct 10, 2011 11:42 PM ---
Чувство на растревоженост и неспокојство без никаква причина од нигде никаде???
анкзиозност, ако навистина не можеш да се соочиш со овој голем проблем побарај помош од лекар

Член од
23 јануари 2011
Мислења
9
Поени од реакции
9
Се надевам некој ќе може да ми помогне.
Дали знаете каде во Скопје може да се купи Psyllium Husk Powder и Бентонит медицински прав?

Kajgana Shop

На врв Bottom