Дежурна Ординација! #2

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Реакција во смисла на?
Во смисла на болки, крварење. А шо конци беа, искрено заборајв. Знам дека пола сами ми испаднаја (шо докторката рече дека е нормално - такви биле конците).

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Во смисла на болки, крварење. А шо конци беа, искрено заборајв. Знам дека пола сами ми испаднаја (шо докторката рече дека е нормално - такви биле конците).
Мене ми потече крв 2-3 ден по операцијата,ама не било страшно.Болки фала богу немам,освен што некогаш ме чешаат резовите,ама тоа значи дека зараснуваат.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.864
Поени од реакции
20.423
Има силиконски конци тие самите се губат, затоа и прашав какви се, како и да е со првата цезареа пост оперативно ми потече малку крв што небеше ништо страшно, а може и да те чеша, од самиот бетадин што го мачкаат(башка разреден бетер од вода), инаку и нормално е да те чеша ради тоа што самата рана/рез си зараснува, и болката е нормална пиј аналгин или Б6 да се смири, па со време ке ти помине, донт бери гајле, лошо ако е поцрнува помодрува, загнојува тогаш одма на лекар, а вака ништо страшно не се ретки случаеви да се подотвори раната од самите конци, и ако можеш земиси чист бетадин од аптека не разреден и премачкувај се чисто превентивно.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Фала на двата. Сеа да обајснам шо беше работата. Сабајле ми ги изваја конците шо останаја (пошто дел веќе сами ми паднаја). Самото вадење беше за мене болно шо беше чудно за докторката. Исто така ко му кажав дека цел викенд имав нон стоп континуирани болки заради кои не можев да спијам - исто не му беше јасно. И сеа од ко сум без конци многу подобро се осеќам. Полесно се движам, немам болки, колку шо можам да заприметам преку преврска - нема крварење. Чешкање има али то уопште не ме иритира. Според заклучок на докторката а и мој, вероватно имав некоја реакција од конците или не знам како да ја наречам шо ми ствараше болки. Во секој случај ќе биди интересно вечер ко ќе дој време за спиење пошо тогаш беа најинтензивни болките.

Уште еднаш , фала за одговорите.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.969
Кај се наоѓа клиниката на Жан Митрев?

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Во последно време, ајде да речеме последниве 6-7 дена, чуствувам како да имам нешто заглавено во грлото.Нешто како грутка и ептен иритира, го осеќам на средина од грлото, понекад од лева или десна страна а понекад само во средина. Со дишење немам проблем, исто со јадење или голтање.

Имал некој искуство со ова или да идам на доктор?

B

Black Guard

Гостин
На доктор,таму е тироидната жлезда мислам,поарно е анализи да се извршат па потоа да се постави дијагноза ако има потреба.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032

денес си го повредив прстот :)
како што се гледа на сликата крвта се згрутчи
и барам совет, дали да го дупнам местото или да го оставам така.
по совет на мој колега, тој ми рече да го оставам така....
ваше мислење ?

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.864
Поени од реакции
20.423

денес си го повредив прстот :)
како што се гледа на сликата крвта се згрутчи
и барам совет, дали да го дупнам местото или да го оставам така.
по совет на мој колега, тој ми рече да го оставам така....
ваше мислење ?
Не, туку ќе идеш на хирургија да ти го санираат ова, се остава ли вака? Таму ќе дезинфицираат, и ќе те преврзат вака сам ако чепкаш можеш беља да си напраиш..

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Не, туку ќе идеш на хирургија да ти го санираат ова, се остава ли вака? Таму ќе дезинфицираат, и ќе те преврзат вака сам ако чепкаш можеш беља да си напраиш..
имав ист случај вака и пред ти години :) на палецот :) и го оствив...и случајно го дупнав и ништо...:) значи нема потреба од хирургија.барем јас така мислам :)

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Во последно време, ајде да речеме последниве 6-7 дена, чуствувам како да имам нешто заглавено во грлото.Нешто како грутка и ептен иритира, го осеќам на средина од грлото, понекад од лева или десна страна а понекад само во средина. Со дишење немам проблем, исто со јадење или голтање.

Имал некој искуство со ова или да идам на доктор?
Немора да значи дека е тироидна жлезда практиката покажува дека сериозни проблеми со тироидната жлезда не даваат вакви сомптоми, ова се јавува од често голтање на плунката прави иритација на грлото и чувствиваме општо позната дијагноза како кнедла во грлото, треба да се избегнува голтањето на плунката и да се игнорира колку што миже, знам дека е досадно, сепак ова не значи дека неможе да биде нешто друго, ако со игнорирање наредните неколку дена немаш позитивен ефект тогаш посети го твојот матичен...

F

FuckYouAll

Гостин
На вратов имам едно топченце, не е црвено, не ме чеша, не ме боли, не го осеќам, ама таму е.:mad:
Пробвам да го стегнам некако(пошо порано на вратов имав акни) ама нишо, дај ако знајте кажете како да го отстранам.

Kajgana Shop

На врв Bottom