- Член од
- 5 ноември 2010
- Мислења
- 4.841
- Поени од реакции
- 3.873
Реакција во смисла на?Ме интересира дали некој(а) шо се оперирал(а) и шо имал(а) конци имал(а) каква било реакција на конците ?
Реакција во смисла на?Ме интересира дали некој(а) шо се оперирал(а) и шо имал(а) конци имал(а) каква било реакција на конците ?
И зависи со какви конци го беше шиеле...Реакција во смисла на?
Во смисла на болки, крварење. А шо конци беа, искрено заборајв. Знам дека пола сами ми испаднаја (шо докторката рече дека е нормално - такви биле конците).Реакција во смисла на?
Мене ми потече крв 2-3 ден по операцијата,ама не било страшно.Болки фала богу немам,освен што некогаш ме чешаат резовите,ама тоа значи дека зараснуваат.Во смисла на болки, крварење. А шо конци беа, искрено заборајв. Знам дека пола сами ми испаднаја (шо докторката рече дека е нормално - такви биле конците).
Има силиконски конци тие самите се губат, затоа и прашав какви се, како и да е со првата цезареа пост оперативно ми потече малку крв што небеше ништо страшно, а може и да те чеша, од самиот бетадин што го мачкаат(башка разреден бетер од вода), инаку и нормално е да те чеша ради тоа што самата рана/рез си зараснува, и болката е нормална пиј аналгин или Б6 да се смири, па со време ке ти помине, донт бери гајле, лошо ако е поцрнува помодрува, загнојува тогаш одма на лекар, а вака ништо страшно не се ретки случаеви да се подотвори раната од самите конци, и ако можеш земиси чист бетадин од аптека не разреден и премачкувај се чисто превентивно.Во смисла на болки, крварење. А шо конци беа, искрено заборајв. Знам дека пола сами ми испаднаја (шо докторката рече дека е нормално - такви биле конците).
Со помош на гугл, би требало да е ова:Кај се наоѓа клиниката на Жан Митрев?
Не, туку ќе идеш на хирургија да ти го санираат ова, се остава ли вака? Таму ќе дезинфицираат, и ќе те преврзат вака сам ако чепкаш можеш беља да си напраиш..
денес си го повредив прстот
како што се гледа на сликата крвта се згрутчи
и барам совет, дали да го дупнам местото или да го оставам така.
по совет на мој колега, тој ми рече да го оставам така....
ваше мислење ?
имав ист случај вака и пред ти години на палецот и го оствив...и случајно го дупнав и ништо... значи нема потреба од хирургија.барем јас така мисламНе, туку ќе идеш на хирургија да ти го санираат ова, се остава ли вака? Таму ќе дезинфицираат, и ќе те преврзат вака сам ако чепкаш можеш беља да си напраиш..
Немора да значи дека е тироидна жлезда практиката покажува дека сериозни проблеми со тироидната жлезда не даваат вакви сомптоми, ова се јавува од често голтање на плунката прави иритација на грлото и чувствиваме општо позната дијагноза како кнедла во грлото, треба да се избегнува голтањето на плунката и да се игнорира колку што миже, знам дека е досадно, сепак ова не значи дека неможе да биде нешто друго, ако со игнорирање наредните неколку дена немаш позитивен ефект тогаш посети го твојот матичен...Во последно време, ајде да речеме последниве 6-7 дена, чуствувам како да имам нешто заглавено во грлото.Нешто како грутка и ептен иритира, го осеќам на средина од грлото, понекад од лева или десна страна а понекад само во средина. Со дишење немам проблем, исто со јадење или голтање.
Имал некој искуство со ова или да идам на доктор?