Дежурна Ординација! #2

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
збов ме откорна давајте лек
Држи мраз 10 минути со пауза 5 минути, аналгин, чај од камилица.... :)

Бајдвеј, сабајлево станав со огромна болка во носот, поточно десната ноздра. Ме боли кога го притискам од страна носот, како да имам некоја рана во него. Многу чудна ситуација прв пат ми се случува ова. Any advice?

M

Mario Gómez

Гостин
Држи мраз 10 минути со пауза 5 минути, аналгин, чај од камилица.... :)

Бајдвеј, сабајлево станав со огромна болка во носот, поточно десната ноздра. Ме боли кога го притискам од страна носот, како да имам некоја рана во него. Многу чудна ситуација прв пат ми се случува ова. Any advice?
Претпоставувам дека немаш проблем со синусите. Носот може да те боли ако си имала многу секреција пред некој период и си го "дувала" на секој две минути. Aко е од тоа пробај да пиеш повеќе вода од вообичаено, пошто можит да ти е многу сув носот. Може да е иритација од марамчиња. Може да е од собата кај шо спиеш, ако е многу сув воздухот. Пробај да не е многу топла и сува собата кај шо спиеш, нека е поладно. Ова у зима се случува. Истотака може да имаш некоја скриеноа бубулица внетре. Ако мислиш дека е тоа, пробај нешто топло да нанесуваш на носот. Според мене најверојатно е да си настинала минативе две недели и си потрошила 10 пачетчиња марамици. Само напи се аналгинче и пии повеќе вода.

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
Пред два дена почна да ме гребе грлото ама не обратив внимание пиев чаеви и мислев дека ќе помине. Ама гледам дека болката е се поинтезивна , гласот ми оспина
а и температура качив. Некој совет за осипнатоста, по можност по природен пат зошто не сакам лекови да земам доволни ми се тие за температурата.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Пред два дена почна да ме гребе грлото ама не обратив внимание пиев чаеви и мислев дека ќе помине. Ама гледам дека болката е се поинтезивна , гласот ми оспина
а и температура качив. Некој совет за осипнатоста, по можност по природен пат зошто не сакам лекови да земам доволни ми се тие за температурата.
Оди на доктор не се заебавај ќе закачиш некоја глупост ко бронхит и ќе се лечиш со месеци

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
И јас ќе ти кажам да одиш на лекар, нема што да чекаш штом си почнала и температура да качуваш. Јас така пред недела, две не обрнував внимание ај настинка е, ај ќе ми помине со витамини, со парацетамол, ама не бива. И што направив што чекав, ми загноија крајниците, почнав повеќе да кашлам а да не зборам па колку палома потрошив, носот мислиш чешма е постојано течеше. Отидов на лекар си удрив некоја инекција, пиев оспен и ми помина.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Претпоставувам дека немаш проблем со синусите. Носот може да те боли ако си имала многу секреција пред некој период и си го "дувала" на секој две минути. Aко е од тоа пробај да пиеш повеќе вода од вообичаено, пошто можит да ти е многу сув носот. Може да е иритација од марамчиња. Може да е од собата кај шо спиеш, ако е многу сув воздухот. Пробај да не е многу топла и сува собата кај шо спиеш, нека е поладно. Ова у зима се случува. Истотака може да имаш некоја скриеноа бубулица внетре. Ако мислиш дека е тоа, пробај нешто топло да нанесуваш на носот. Според мене најверојатно е да си настинала минативе две недели и си потрошила 10 пачетчиња марамици. Само напи се аналгинче и пии повеќе вода.
Ова е, претопло ми е во собава, дури навечер станувам вода да пијам од што сум испотена ко маратон да сум трчала :) Tnx.

M

Mario Gómez

Гостин
Ова е, претопло ми е во собава, дури навечер станувам вода да пијам од што сум испотена ко маратон да сум трчала :) Tnx.
Општо познато дека е многу поздраво да се спие во поладна просторија, да ја осетиш зимата. :D

Вечер ако моеш да заспиеш,:ROFLMAO: пробај онака у ладно, коа ке издишиш со устата, пареа да излегуе.

B

Black Guard

Гостин
Се јавува потреба за вода,можеби преглед и анализа на црниот дроб не би било лошо.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Се јавува потреба за вода,можеби преглед и анализа на црниот дроб не би било лошо.
Не, ова со водава е повеќе дијабетес проблем, изгледа тоа го имам закачено а и во фамилија секој втор е погоден од тоа така да си знам уште од сега :)

B

Black Guard

Гостин
Не мора да значи дека имаш дијабетис(недај боже) но ете ако се сомневаш консултирај се со матичен лекар и ќе добиеш упут за мерење на шеќер во крвта.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Не, ова со водава е повеќе дијабетес проблем, изгледа тоа го имам закачено а и во фамилија секој втор е погоден од тоа така да си знам уште од сега :)
Ако се потиш навечер нормално е да ти се пие вода, не помислувај одма на дијабетес, ноу, ноу, ноу :) Имаш некои други симптоми или само потењево? Ако е само тоа, намали греење, како што ти пишаа (не додуша до толку да се прави 'ху' облаче од ладно), земи потенко нешто за покривање, носи потенки пижами и ќе се среди проблемот.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Можно е да е бубуличка, тие обично ствараат неверојатна болка :mad:

B

Black Guard

Гостин
збов ме откорна давајте лек
Купи налгесин-дефинитивно решение е,а доколку сакаш хардкор no pain тогаш ти треба лидокаин ама ампули па ќе треба да жабуркаш(не смееш да го голтнеш лидокаинот.....анестетик е и влијае на работата на срцето).

Kajgana Shop

На врв Bottom