Дежурна Ординација! #2

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
ццц осум години има внукот... :/
се случува и тоа...веројатно ќе му дадат кортикостероиди и би требало добро да ја поднесе терапијата, обишно децата имаат подобра прогноза од возрасните

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
се случува и тоа...веројатно ќе му дадат кортикостероиди и би требало добро да ја поднесе терапијата, обишно децата имаат подобра прогноза од возрасните
само ме чуди како заболел од тоа...

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Дали е можно додека лежел во болница тоа да го фатил, сестра ми рече дека ја имал веќе 3/4 години и ми изгледа стварно WTF!!!

R

Roten 96

Гостин
Да прашам значи според симптомите се работи за конјуктивитис ..симптомите се црвенило чешање солзење итн..е сега помина една недела а нема подобрување а користам прокулин капки и цитерал од прокулин капките веднаш побелува белката бидејќи таа е црвена и воспалена инаку користам и хлорамфеникол маст антибиотик па сега нема подобрување па сакам да ми каже некој смена во лекувањето начини д асе подобрат симптомите или слично.Поздрав :)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Главоболка веке 5-6 дена по ред, кај десната слепоочница. Апчиња делумно помагаат, ,, да се консултирам со лекар или ке кажете некое чаре. :)
Најарно ќе биде да одиш на лекар па и да те испитаат не е лошо...

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Дечки носево ми тече и очиве ми солзат повремено без причина, се прашувам што би можело да биде? алергија можеби?настинка не би требало да е зашто не ме боли грло,не кашлам и слично

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Дечки носево ми тече и очиве ми солзат повремено без причина, се прашувам што би можело да биде? алергија можеби?настинка не би требало да е зашто не ме боли грло,не кашлам и слично
Најверојатно станува збор за алергија.
Доколку чувствуваш повремено и проблеми со дишењето, сигурно е алергија.
Отиди, направи еден алерго - тест за да знаеш што би требало да избегнуваш ако станува збор за алергија.

Б

Бат Елохим

Гостин
Излезе дека немало никаква бактерија.Појма неам зошто ми го даде тоа да го пијам.Е сега незнам дали од тоа или од чаеви што си пиев ми помина ама битно помина :)
ако ти се повторува често, помисли и на алергија. На нашите лекари малку касно им текнува на алергија, а и можеш чисто да му потспомнеш на докторот да ти дозволи да пробаш да пиеш лоратадин или летизен 3-4 дена.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Топло ми е и мислам дека 50 степени ми е телово и лицето...Мислам дека е некоја внатрешна температура зашто имам мал херпес на устата...Сигурно сум настината...Или пак од стрес нешто...Поима немам... :unsure:

T

Tetro

Гостин
Топло ми е и мислам дека 50 степени ми е телово и лицето...Мислам дека е некоја внатрешна температура зашто имам мал херпес на устата...Сигурно сум настината...Или пак од стрес нешто...Поима немам... :unsure:
50* немаш, измери си температура пред да пишеш вакво нешто, ќе ти се смеат. :)
Херпесот е вирусна инфекција, нема спас од него, само може да се повтори истото.

B

Black Guard

Гостин
Не си јасна ако ова ти се случува сега и ако имаш вртоглавица или омалаксаност кажи веднаш.

И под хитно измери си ја температурата со термометар а херпесот остај го настрана,висока температура не е играчка веднаш измери ОК?
--- надополнето: Oct 2, 2011 5:42 PM ---
Херпесот е вирусна инфекција, нема спас од него, само може да се повтори истото.
Абе нема 50 ама на 42 или 43 луѓето губат вид,слух односно има тешки последици од висока температура па нели затоа е важно навремена реакција.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Тоа 50 степени го кажав на зафрканција (зашто мене од што ми е многу топло ми се чини така)...Поентата ми беше дека од внатре осеќам дека ми е топло а вака на кожата не се приметува... :noze:

T

Tetro

Гостин
Тоа 50 степени го кажав на зафрканција (зашто мене од што ми е многу топло ми се чини така)...Поентата ми беше дека од внатре осеќам дека ми е топло а вака на кожата не се приметува... :noze:
Нема зафркавање кога се работи за здравје.
Ако имаш дома услови и прецизен термометар, измери си одма температура. Ако немаш, трк до најблиската амбуланта.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Ме интересира дали некој(а) шо се оперирал(а) и шо имал(а) конци имал(а) каква било реакција на конците ?

Kajgana Shop

На врв Bottom