- Член од
- 1 март 2007
- Мислења
- 127
- Поени од реакции
- 1
Просто се случува.И малку ми делува страшно.
И ако е болест значи свите смо болни :salut:
Неверојатно
И ако е болест значи свите смо болни :salut:
Неверојатно
НЕ СЕ СПОРЕДУВА АМА СЛИЧНА Е КО НЕА СКОРО ИСТА. И тоа ТЕШКА = СТРАШНА А тоа со МСН, брат ми, сон... Тоа би било претскажувањеPSYtisfaction напиша:Ај молимте приложи ми каде си прочитал тоа дека дежа ву е, кај болест, па уште и тешка. Не се ни споредува ни у поим со болест како шизофренијата.
И мене ми се случило нормално, милион пати. Еднаш дури и при разговор на мсн. Знам, знам, премногу време поминувам пред пи-си... nemoguce:
Сигурна сум дека си немал намера да не одговориш на молбата на PSYtisfaction да приложиш референтна литература во врска со ваквото твое тврдење. И сигурна сум дека листата на наслови е прилично долга.Martin$ напиша:НЕ СЕ СПОРЕДУВА АМА СЛИЧНА Е КО НЕА СКОРО ИСТА. И тоа ТЕШКА = СТРАШНА А тоа со МСН, брат ми, сон... Тоа би било претскажување
Верувам дека ви се случило на повеќето она чувство што се нарекува дежаву, односно гледате нешто и иомате чувство дека веќе сте го виделе, доживеале истиот момент, со истите луѓе во него и истите муабети....и тоа трае неколку секунди. Какви се вашите размислувања за тоа, зошто се појавува, од каде, што значи и слично.
И јас верувам во повеќе животи, мислам сум читал за тоа и ми е интересно, ама дежа ву значи(според дежаву-ата што сум ги доживеал) иста случка што ти се случила пред извесно време. На мене ми се случила истата ситуација во продавница и на одмор. Тоа не значи дека тоа било во минатиот живот, туку пред година-дена.дежа ву значи веќе видено. тоа ја докажува теоријата за паралелни светови каде ти живееш на друго место и друго време. и затоа кога се наоѓаш на некое место а си прв пат тебе ти изгледа се познато како да си бил тука. тоа значи дека постојата повеќе животи а не само еден како што не лажат денес.